Meld u aan voor de inspiratiesessie ‘Overwinnen’

Op woensdag 22 juni is bedenker, regisseur, fotograaf en eindredacteur van het inspiratieboek ‘Overwinnen’ Femke Oepts in onze winkel te Alkmaar aanwezig om te vertellen over dit indrukwekkende boek. Na een heftig fietsongeval met een (tijdelijke) verlamming als gevolg heeft zij gerevalideerd in het revalidatiecentrum Heliomare in Wijk aan Zee. Van dichtbij heeft zij daar gezien wat mensen, die in een rolstoel belandden, overwonnen hebben en de veerkracht die dat met zich meebrengt. De mooie, soms schrijnende, vrolijke, verdrietige, maar altijd inspirerende verhalen van revalidanten raakten haar en zo is haar wens ontstaan deze te bundelen in een boek.

Samen met Margret IJdema (Nederlands beste vrouwelijke paratriatleet) en Ronald van Dort (voormalig verkenner bij Defensie) vertelt Femke deze avond meer over hoe u tot gewenste resultaten komt, tegenslagen kunt overwinnen en na kunt denken over uw eigen talenten.

Bent u er de 22e ook bij? U ontvangt na afloop een gesigneerde versie van het boek ‘Overwinnen’ van Femke Oepts cadeau (let op: maximaal 1 per huishouden).
Aanmelden is verplicht. Wees er snel bij want, vol=vol!

Datum: woensdag 22 juni 2022
Tijd: tussen 19:00 en 20:30 uur, inloop vanaf 18:45 uur
Locatie: Univé Winkel Alkmaar, Koorstraat 55


Over Margret IJdema
Op 4 september 2000 slaat paardentrainster Margret IJdema tijdens een rengalop over de kop en krijgt het renpaard op zich. Sindsdien is ze vanaf haar navel verlamd. Doorzettingsvermogen kenmerkt Margret; ze gaat moeilijkheden niet uit de weg en is inmiddels internationaal triatleet. Zo vliegt ze nu weer de hele wereld over met TeamNL. Ze is 5x Nederlands kampioen geworden, heeft 3x op het podium gestaan bij Europese kampioenschappen én heeft meegedaan aan de Paralympische Spelen 2021 in Tokio.

Over Ronald van Dort
Ronald van Dort was verkenner bij Defensie. Op 30 maart 2008 reed Ronald voor één van zijn laatste patrouilles de poort uit van het militaire kamp in Afghanistan. Hij zat achter het stuur van het verkennersvoertuig, toen hij op een IED (een zelfgemaakte explosieve bom) reed. Ronald kwam door de explosie klem te zitten en verloor zijn beide benen. Sinds zijn ongeval en revalidatie werkt hij bij Defensie als wapentechnicus. Hij is voor de vierde keer geselecteerd om uit te komen voor Nederland op de Invictus Games. Hij behaalde in april 2022 zilver met basketbal en goud op de 50 meter schoolslag. Ronald wil de wereld vooral laten zien wat er allemaal nog wél mogelijk is als je in een rolstoel zit.

Ja, ik meld me graag aan!

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Het is goed om regelmatig te kijken of uw verzekeringen beter of voordeliger kunnen. Mag Univé contact met u opnemen?*

Over ’Overwinnen’

Het inspirerende boek ‘Overwinnen’ zet mensen in een rolstoel in hun kracht door de combinatie van indrukwekkende beelden en persoonlijke levensverhalen.

Dit boek laat zowel in woord als in beeld zien hoe mensen in een rolstoel in het leven staan, wat zij overwonnen hebben en de veerkracht die dat met zich meebrengt. Door doelen te stellen, hun passie te volgen en een enorme mentale weerbaarheid te tonen, laten de geportretteerden zien wat er zoal mogelijk is om weer invulling te geven aan het leven.

De veerkracht en overwinning die nodig is om het leven weer invulling te geven, vormen een leidraad in dit boek. Door deze verhalen naar buiten te brengen, vormen zij hopelijk een inspiratiebron voor anderen. Meer informatie over het boek vindt u hier.