Laat je bedrijfsauto veilig achter in de zomervakantie

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Univé

De zomervakantie is gestart. Tijd om even te ontspannen. Er zijn veel ondernemers die een bedrijfsauto hebben. Sommigen gaan ermee op vakantie. Anderen parkeren hem naast het huis, in de garage of op het parkeerterrein bij het bedrijfspand. Wij hebben een aantal tips voor je. En we geven je ook direct wat tips over het veilig vervoeren van je spullen en onderdelen in je bedrijfsauto voor als je straks na je vakantie weer aan het werk gaat.  

Haal je spullen uit je auto

Bewaar jij je gereedschappen en spullen in je bestelauto? Sta dan stil bij de risico’s op diefstal, brand of andere schade. Of je bestelauto nu meegaat op vakantie of niet. Haal voor je vakantie je apparaten en gereedschappen uit de auto en bewaar deze op een veilige afgesloten plek.

Je bedrijfsauto achterlaten op een afgesloten parkeerterrein bij het bedrijfspand of in een garage is het veiligst. Maar niet iedereen heeft dit. Heb je alleen de mogelijkheid om je bestelauto bij je huis te parkeren? Geef dieven dan in ieder geval de indruk dat er niets te halen valt uit je auto. Laat geen spullen achter in je laadruimte of cabine. Je kunt je dashboardkastje leeghalen en openzetten. Dit geeft dieven al direct een indruk dat je goed nagedacht hebt over het veilig achterlaten van je auto.

Gaan er meerdere personen mee op vakantie?

Neem je je bedrijfsauto mee op vakantie? Dan gaan er waarschijnlijk ook extra personen mee in je auto. Een aanvullende dekking Schadeverzekering Inzittenden is dan van belang. Hiermee verzeker je schade aan spullen van de inzittenden en schade als gevolg van letsel dat de inzittenden hebben opgelopen.  Deze aanvullende dekking is ook van belang wanneer je tijdens je werk meerdere personen in je bedrijfsauto vervoert.  

En na je vakantie…

Na je vakantie ga je weer op pad. Vervoer je spullen veilig met onze tips:

 • Plaats apparaten en gereedschappen in een afgesloten of geblindeerde ruimte, zoals een kofferbak.
 • Voorzie je bedrijfsauto van een VbV/SCM beveiligingssysteem om diefstal te voorkomen.
 • Let erop dat het maximale toegestane laadgewicht niet overschreden wordt.
 • Plaats een afscheidingsschot tussen de laadruimte en de passagierscabine. Dit zorgt ervoor dat losliggende spullen niet naar de bestuurder en passagiers kunnen vliegen.
 • Zet alle items in de laadruimte goed vast.

Het nut van een Eigen Vervoerverzekering

Je spullen die je vervoert in je auto hebben meestal een flinke waarde. Gereedschap is duur, maar ook je elektronica die je nodig hebt voor je klus of opdracht kan kostbaar zijn. Wil je deze spullen verzekeren tegen diefstal of schade? Dan kun je dit regelen met een Eigen Vervoerverzekering. In het kort:

 • De eigen vervoerverzekering is bedoeld voor bedrijven die alleen met eigen auto’s hun spullen of die van klanten vervoeren.  
 • Op de eigen vervoerverzekering zijn eigen spullen en gereedschappen, die voor het werk worden gebruikt, verzekerd. Niet verzekerd zijn spullen die privé-eigendom zijn.
 • Met de Eigen Vervoerverzekering ben je dag en nacht verzekerd tegen schade.
 • Met de Eigen Vervoerverzekering ben je verzekerd in alle landen die op de groene kaart vermeld staan.
 • Standaard geldt een eigen risico van € 250,- per gebeurtenis. 
 • Als het voertuig niet beveiligd is met een VbV/SCM beveiligingssysteem geldt bij diefstal of vandalisme of een poging daartoe (bij verzekerde bedragen hoger dan € 5.000,-) een verhoogd eigen risico.

Meer over de Eigen Vervoerverzekering vind je op onze website. 

Als ondernemer zijn je wensen, doelen en situatie altijd in beweging. Ditzelfde geldt voor wet- en regelgeving. Daarom is het belangrijk om je verzekeringen up-to-date te houden zodat ze passen bij jouw persoonlijke én zakelijke situatie.

Maar wij weten ook dat het vinden van de tijd om je verzekeringen weer eens door te nemen, er vaak bij in schiet. Daarom staan wij voor je klaar.

Gratis Bedrijfsverzekeringscheck

Wat kun je van ons verwachten?
Onze adviseurs helpen je graag, en belangrijker nog: zij denken met je mee. Tijdens de gratis Bedrijfsverzekeringscheck bekijken ze of je nog goed verzekerd bent, of je niet oververzekerd bent en of jouw verzekeringen nog passen bij je situatie. Hiermee voorkom je dat je betaalt voor risico’s die wellicht nu niet van toepassing zijn. 

Laatste blogs

Voorkom een burn-out met de AOV op maat

Lodewick is een echt familiebedrijf dat al jaren van vader op zoon is overgegaan. Het plan dat Sander nu het stokje gaat overnemen van zijn vader, maakt veel los bij beiden. Gelukkig kan Sander een burn-out buiten de deur houden.

Bewaarseizoen

Het aantreden van het najaar staat gelijk aan de oogsttijd. Oftewel: agrarische ondernemers moeten hun producten als wortelen, aardappelen en uien weer opslaan. Omdat daar apparaten voor nodig zijn die lange tijd niet gebruikt zijn, is het slim een aantal stappen te ondernemen. Wij zetten ze op een rijtje.

Klantervaring zonnepanelen

Melkveehouder Mark van Engen stoort zich aan de vele zonnepanelen in weilanden en natuurgebieden. Hij vindt dat we lege daken meer en beter moeten benutten. ‘Onder het dak zit van alles, boven het dak zit niks. Eeuwig zonde toch?’

Robotisering in de agrarische wereld

Digitale ontwikkelingen gaan snel, ook bij agrariërs. Adviseur Paul Jong vertelt over de mogelijkheden. Lees zijn verhaal.

Een AOV: juist belangrijk voor starters

Het ondernemerschap zit Stan van Heerwaarden in het bloed. Als 12-jarige hield hij zich al bezig met de handel in schapen en pony’s. Komend uit een slagersfamilie, was het te verwachten dat hij uiteindelijk in dat vak zijn ondernemersambitie waar wil maken. Een eigen bedrijf hebben betekent voor hem zelf de regie pakken. Maar dan moet je wel oog hebben voor de risico’s.