‘Werken als winkelcoördinator saai? Niets is minder waar’

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Caroline Vlietstra

Een warm bad, zo omschrijft Gülay Karadag haar nieuwe werkplek in de Univé-winkel van Zwolle. Van de carrièreswitch heeft ze geen dag spijt. “De regelmaat en de nieuwe uitdaging vind ik heerlijk.”

Al tien jaar runnen Gülay en haar man een goedlopend restaurant aan het Gasthuisplein in Zwolle. SofrA is een Turks grillrestaurant met twaalf tot veertien man personeel. Tot voor kort troffen de klanten hier ook Gülay dagelijks aan. “Ik heb het werk al die jaren met veel plezier en liefde gedaan, maar heb nu behoefte aan meer regelmaat in mijn leven”, vertelt Gülay. “Twee ouders die in een restaurant werken en twee jonge kinderen, dat is lastig combineren. Ik gunde de kinderen meer tijd met me en werken in de horeca is een levensstijl op zich. ”

Winkelcoördinator bij Univé

Door de hele coronaperiode en de vele lockdowns merkte de jonge moeder hoe heerlijk het was om samen met haar kinderen de avonden in alle rust door te brengen. “Vanaf dat moment ben ik na gaan denken over een carrièreswitch”, zo blikt ze terug. “Bij toeval stuitte ik op de vacature van winkelcoördinator. Op een dag werd ik namelijk gebeld door een uitzendbureau met de vraag of ik interesse had in een telefonische functie bij de verzekeringsmaatschappij. Die baan leek me niet interessant, maar het zaadje was wel geplant. Univé als werkgever, daar had ik niet eerder aan gedacht. Eenmaal opgehangen ben ik op de website gaan kijken en zag de vacature van winkelcoördinator staan. Die baan sprak me enorm aan. Ik zag het als uitdaging en zo had ik alsnog een leidinggevende rol.”

Vanaf eerste dag warm bad

Voor de functie van winkelcoördinator had Gülay twee diploma’s nodig; WFT Basis (Wet op het Financieel Toezicht) en WFT Schade Particulier. “Beide diploma’s behaalde ik binnen twee maanden en toen kon ik aan de slag. Vanaf dag één voelde werken bij Univé aan als een warm bad. Wel was het even wennen dat ik binnen afgesproken kaders moest werken, dat was ik niet gewend bij ons restaurant, maar verder gaven mijn collega’s me alle tijd om het vak en het bedrijf te leren kennen. Ik voel me zeer welkom.”   

‘Verzekeringswerk saai? Niet bij Univé’

Terugkijkend op het besluit, heeft Gülay spijt van haar carrièreswitch en mist ze de horeca? “Geen moment. Er is meer regelmaat in mijn leven en ik spring af en toe nog bij in het restaurant. En weet je, er zijn ook overeenkomsten tussen de horeca en mijn werk als winkelcoördinator. In beide gevallen werk je met mensen en draait het om klanttevredenheid. En dat was voor mij nou juist de verrassing van deze baan want, eerlijk is eerlijk, ik had zo mijn vooroordelen over de verzekeringswereld. Ik dacht namelijk dat het bij verzekeringsmaatschappijen vooral om cijfers en targets draaide”, lacht ze. “In de praktijk is niets minder waar. Univé doet echt hele mooie dingen. Kijk hoe ze omgaan met klanten en premies. Mocht iemand daar meer over willen weten, stap dan vooral de winkel aan de Nieuwstraat 126 in Zwolle binnen. Onder een vers bonengemalen kopje koffie vertel ik graag over mijn baan.”

Vacatures

Wil jij ook bijdragen aan het mooie van Univé? Kijk hier voor onze vacatures of bel naar 072 – 5024545.