Cybercriminelen zijn ook tijdens vakantie online

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Univé

Als ondernemer neem je al snel je werklaptop mee op vakantie. Cybercriminelen hebben geen vakantie, zij zijn altijd online en zijn op zoek naar kwetsbaarheden om zo jouw bedrijf binnen te dringen.

Een raam of deur van je bedrijf open laten staan is zichtbaar, maar in je software kan ook een poort openstaan zonder dat je het weet. Dat is een kwetsbaarheid. Het is goed om altijd alert te zijn. We geven je in deze blog een aantal tips mee voor het gebruik van je apparaten, zoals je laptop en mobiele telefoon voor tijdens je vakantie.  

  • Zorg dat je apparaten de laatste update hebben voor je op vakantie gaat zo ben je beveiligd tegen de laatste risico’s
  • Installeer geen onbekende software op je apparatuur
  • Maak geen gebruik van open Wifi-netwerken, ook niet bij de Mac Donalds op Schiphol of het tankstation in Frankrijk.
  • Zet automatisch verbinden met open Wifi-netwerken altijd uit
  • Gebruik sterke en verschillende wachtwoorden
  • Stel tweestapsverificatie in als extra beveiliging
  • Gebruik 4G of 5G. Vertrouwelijke informatie kan daardoor niet zomaar onderschept worden
  • Reis je buiten de EU dan is het slim om een lokale simkaart te kopen en die te gebruiken
  • Er zijn speciale schermen verkrijgbaar die ervoor zorgen dat mensen mee kunnen kijken op je scherm.
  • Gevoelige informatie versturen? Wees je bewust van wat je verstuurt en naar wie.

Op de site van de Overheid kun je ook meer lezen over veilig internetten op reis. Daar vind je ook tips over veilig internetbankieren. Lees meer.

Univé Cyberhulp

Heb je echt te maken met cybercrime of heb je tijdens je vakantie een vraag waar je over twijfelt? Bel dan direct Univé Cyberhulp op 0592 74 22 22. Onze experts staan 24/7 voor je klaar. Lees meer over Cyberhulp voor ondernemers.

Cyber Fit Service

Cybercrime is het grootste bedrijfsrisico. Het is daarom belangrijk om jouw bedrijf te beschermen tegen cybercrime. Grote bedrijven hebben IT-afdelingen, kleine ondernemers vaak niet. Juist kleinere bedrijven zijn extra kwetsbaar voor cybercrime. Leer cybercrime herkennen en laat je vertellen hoe jij je bedrijf kunt beschermen. Univé helpt ondernemers.

Wij bieden onze klanten een jaar gratis Cyber Fit Service aan. Een cyberaanval kost jouw bedrijf veel tijd en geld om het op te lossen. Beperk dit risico en doe mee. Cyber Fit Service geeft je ook meer informatie over bovenstaande tips. Zo vertellen wij je wat het is, waar je op moet letten en hoe je alles in moet stellen. Meer informatie over Cyber Fit Service en hoe jij je aan kunt melden.

Als ondernemer zijn je wensen, doelen en situatie altijd in beweging. Ditzelfde geldt voor wet- en regelgeving. Daarom is het belangrijk om je verzekeringen up-to-date te houden zodat ze passen bij jouw persoonlijke én zakelijke situatie.

Maar wij weten ook dat het vinden van de tijd om je verzekeringen weer eens door te nemen, er vaak bij in schiet. Daarom staan wij voor je klaar.

Gratis Bedrijfsverzekeringscheck

Wat kun je van ons verwachten?
Onze adviseurs helpen je graag, en belangrijker nog: zij denken met je mee. Tijdens de gratis Bedrijfsverzekeringscheck bekijken ze of je nog goed verzekerd bent, of je niet oververzekerd bent en of jouw verzekeringen nog passen bij je situatie. Hiermee voorkom je dat je betaalt voor risico’s die wellicht nu niet van toepassing zijn. 

Laatste blogs

Hoe zorg jij voor inkomsten bij arbeidsongeschiktheid?

Een van de eerste lessen die je als ondernemer leert, is dat jij zelf voor financiële zekerheid moet zorgen. Je wordt niet beschermd door regelingen van een werkgever of de overheid. Ook niet als je inkomsten wegvallen omdat je arbeidsongeschikt bent geworden. Ondernemers blijken voor die situatie uiteenlopende oplossingen te bedenken. Maar werken ze allemaal (altijd) even goed?
Zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen installeren? Voorkom ongelukken

Installatiebedrijven hebben volop werk nu de vraag naar zonnepanelen zo groot is. Ook als zzp’er kun je goed verdienen als je handig bent in het plaatsen van PV-installaties (zonnestroominstallaties). Dus: het dak op en aan het werk! Uiteraard voorkom je onveilige situaties en tref je maatregelen voor jezelf en je mensen om ongelukken te voorkomen. Of komt dat op de tweede plaats?

AOV acceptant aan het woord

Nieuwsgierig naar de wereld achter de arbeidsongeschiktheidsverzekering? Met ruim twee decennia ervaring in het vak en als voormalig AOV-adviseur helpt Jelle Vledder - AOV - acceptant bij Univé - ondernemers bij het beschermen van hun toekomst. In onze blog geeft hij een uniek kijkje in het proces achter de schermen, van technische evaluaties tot medische beoordelingen.

Andijkers redden dorpscafé

In het hart van Andijk stond café 't Ankertje op het punt te verdwijnen, maar dankzij de vastberadenheid van veertien lokale ondernemers en bewoners blijft dit historische café bruisen! Voormalig ondernemer Peter Manshanden leidde het initiatief. "Dit café, waar al 125 jaar lief en leed wordt gedeeld, mocht niet verloren gaan," zegt Peter. Wat volgde was een bijzondere samenwerking tussen veertien ondernemers en dorpsgenoten. Lees dit inspirerende verhaal van lokale ondernemers die samenkwamen om dé ontmoetingsplek van hun dorp te behouden.

Aansprakelijkheid is niet 100% te verzekeren

Als ondernemer koop je goederen en diensten in en lever je die ook zelf. Daarvoor heb je overeenkomsten afgesloten met leveranciers en afnemers. In de algemene voorwaarden die deel uit kunnen maken van zo’n overeenkomst, is vaak een beperking van de aansprakelijkheid opgenomen. Waarom is dat? En waarom zou je zelf de aansprakelijkheid beperken?