De belangrijkste verzekeringen voor een zzp’er in de bouw

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Univé

Hoe jij jouw werk moet doen, hoeven we je niet te vertellen. Dat weet jij als geen ander. Het is onze taak om jou te voorzien van de verzekeringen die je écht nodig hebt als je zzp’er bent in de bouw. Daar vertellen we je graag meer over.

Risico’s zijn er nu eenmaal

Nu kunnen we wel net doen alsof altijd alles goed gaat, maar dat is natuurlijk niet zo. Er gaan gewoon soms dingen mis. Die risico’s horen erbij als je voor jezelf begint. Gelukkig kun je jezelf ook verzekeren tegen dit soort zaken, waar je eigenlijk helemaal niet over na wilt denken.

Met een goede verzekering weet je zeker dat de belangrijkste risico’s gedekt zijn. Daardoor doe je jouw werk net een stukje veiliger en met meer plezier. Omdat je weet dat het goed zit. Dit zijn de verzekeringen die je zeker nodig hebt als zzp’er in de bouw:

  • Bedrijfsautoverzekering

Hoe goed je een bedrijfsauto wilt verzekeren, hangt af van de leeftijd en dagwaarde. Maar je weet dat het verplicht is om minimaal een WA-verzekering af te sluiten voor je de weg op gaat. Naast de uitgebreidere hoofddekkingen WA+ en All Risk kun je ook nog kiezen voor aanvullende verzekeringen, zoals pechhulp of rechtsbijstand verkeer.

  • Eigen vervoerverzekering

De spullen in je bus zijn veel geld waard. Gereedschap, apparatuur en materiaal kun je gelukkig verzekeren met een eigen vervoerverzekering tegen schade en diefstal. Hiermee ben je dag en nacht verzekerd tegen nieuwwaarde. Een fijne gedachte.

  • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Als je tijdens het werk schade veroorzaakt aan andermans spullen of aan andere mensen (letselschade), dan dekt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering de kosten hiervoor. Net zoals je particuliere aansprakelijkheidsverzekering, maar dan voor je zzp-werk.

  • Inventarisverzekering

In je werkplaats of loods liggen waardevolle spullen, zoals bouwmaterialen en gereedschap. Deze spullen liggen daar een stuk veiliger als je een inventarisverzekering hebt afgesloten. Als er dan waterschade ontstaat of brand uitbreekt, is alles tenminste verzekerd.

  • Rechtsbijstandverzekering

Als zzp’er zit je niet te wachten op juridische geschillen. Het is fijn om dan op hulp te kunnen rekenen. Zeker als het gaat om zakelijke conflicten waar grote bedragen mee gemoeid zijn. Je kunt op de rechtsbijstandverzekering van Univé terugvallen als dat nodig is en ook gebruikmaken van de incassoservice.

Goed om te weten: welke verzekering je ook afsluit bij Univé, je hebt altijd 24/7 toegang tot Univé Cyberhulp. Als coöperatie vinden we het belangrijk dat je met een veilig en zeker gevoel online bent. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen standaard uitgebreid met Cyberhulp. Voor het voorkomen, beperken, herstellen én vergoeden van cyberschade

Hoe kies je wat bij jou past?

Alleen de bedrijfsautoverzekering is verplicht, verder ben je vrij om te kiezen of je voor deze zaken wel of niet een verzekering afsluit. Dan is het dus een kwestie van goed nadenken over de risico’s die je loopt en besluiten welke je zelf wilt dragen en welke niet. Vervolgens kies je de verzekeringen die het beste passen bij jouw situatie.

Heel handig: wij hebben de belangrijkste verzekeringen al geselecteerd en samengevoegd voor je. Met het ZZP Bouwpakket ben je goed, beter of op z’n best verzekerd. Dat kun je helemaal zelf bepalen. Eén keer afsluiten en je hoeft nergens meer over na te denken. Dat werkt een stuk relaxter!

Bekijk het ZZP Bouwpakket 

In welke branche je ook werkzaam bent, als ondernemer komt er veel op je af. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden en waarvan je op de hoogte moet blijven. Tijd om  verzekeringen weer eens door te nemen, is er vaak niet. Daarom staan wij voor je klaar.

Gratis Bedrijfsverzekeringscheck

Tijdens de gratis Bedrijfsverzekeringscheck brengt onze adviseur samen met jou de bedrijfsrisico’s in beeld. Vervolgens stemmen wij af hoe je deze risico’s kunt voorkomen en beperken, en waar nodig verzekeren.

Laatste blogs

Modderseizoen: zorg voor een schone en veilige weg

De oogstperiode is weer gestart! En vanwege het af- en aanrijden met de landbouwvoertuigen, worden er moddersporen veroorzaakt. Wist je dat je als veroorzaker de verantwoordelijkheid hebt om dit risico zoveel mogelijk te beperken? Dus ga je na het oogsten met je landbouwvoertuig de weg op: denk dan aan het plaatsen van modderborden en maak de weg schoon (en veilig!).

Gehackt na het klikken op een phishing e-mail

Zzp'er Karel Zandstra ontving in maart een e-mail. De afzender leek bekend en hij klikt niets vermoedend op een link die erin staat. Niet veel later komt Karel erachter dat hij is getroffen door cybercrime. Lees hier zijn verhaal.

Voorkom een burn-out met de AOV op maat

Lodewick is een echt familiebedrijf dat al jaren van vader op zoon is overgegaan. Het plan dat Sander nu het stokje gaat overnemen van zijn vader, maakt veel los bij beiden. Gelukkig kan Sander een burn-out buiten de deur houden.

Bewaarseizoen

Het aantreden van het najaar staat gelijk aan de oogsttijd. Oftewel: agrarische ondernemers moeten hun producten als wortelen, aardappelen en uien weer opslaan. Omdat daar apparaten voor nodig zijn die lange tijd niet gebruikt zijn, is het slim een aantal stappen te ondernemen. Wij zetten ze op een rijtje.

Klantervaring zonnepanelen

Melkveehouder Mark van Engen stoort zich aan de vele zonnepanelen in weilanden en natuurgebieden. Hij vindt dat we lege daken meer en beter moeten benutten. ‘Onder het dak zit van alles, boven het dak zit niks. Eeuwig zonde toch?’