Mick: ‘Onze Fire Killing Cap is klaar om de markt te veroveren’

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Caroline Vlietstra

De paperclip, wasknijper, het beschuitje met inkeping; het zijn producten waar iedereen graag de uitvinder van zou zijn geweest. Simpel, maar door hun eenvoud briljant. Dat geldt ook voor het idee van Mick Blokker; de geestelijke vader van de ‘Fire Killing Cap’: de dop die samen met een simpele fles frisdrank, vuur in de kiem smoort.

Het begon allemaal bij het zien van een YouTube filmpje. Mick, van kleins af aan gek op fikkies stoken, houtkachels en barbecues, zag hoe een brandweerman met een fles cola een brandje bluste. “Ik weet het nog goed”, blikt Mick terug. “De brandweerman met enorme handen schudde met een fles frisdrank en ging, gestoken in zijn brandweeruniform, het vuur te lijf. De cola spoot overal heen, maar doordat hij zo dichtbij stond, doofde het vuur.”

In het geheim

Het idee van een brandje blussen door middel van koolzuurhoudende drank liet Mick niet los. Het begon in zijn hoofd te borrelen. Wat nou als hij een dop zou ontwikkelen die op de fles gedraaid kon worden zodat de inhoud van de fles in de juiste richting gespoten kon worden? Veilig en op afstand? Mick trok zich terug in zijn schuurtje en werkte zijn idee in het geheim uit. Alleen zijn schoonvader, Eric Gleijsteen, bracht hij op de hoogte.

Fire Killing Cap

“Ook mijn schoonvader zag brood in mijn idee”, vertelt Mick. “Voordat we mijn uitvinding konden laten fabriceren, zijn we naar een bureau gestapt om te kijken of mijn dop – inmiddels met de naam ‘Fire Killing Cap’ – nog nergens ter wereld bestond en om patent aan te vragen”, legt Mick uit. “Toen bleek dat we de enige met deze uitvinding waren, dat de Fire Killing Cap aan alle eisen voldeed en ons product innovatief en reproduceerbaar was, kregen we patent en kon het vervaardigen beginnen.”

Volste vertrouwen

De twee mannen uit de kop van Noord-Holland, in het dagelijks leven gevel/kozijnmonteurs, zochten een producent om hun dop vorm te geven. Mick: “Het was even zoeken naar het juiste materiaal en vorm, maar toen we daar uiteindelijk uit waren, kon de matrijs worden gemaakt. Een mal ter waarde van een kleine personenauto”, lacht Mick. 

Inmiddels is de Fire Killing Cap zo’n driekwart jaar op de markt en hebben de Bob de Bouwers annex Willy Wortels een paar honderd doppen verkocht. De mannen denken groot; het gloednieuwe bedrijf is in staat 33.000 Fire Killing Caps per week te leveren. Mick: “We hebben er het volste vertrouwen in dat ons product een gat in de markt is; voor zowel privégebruik als voor bedrijven. Een omgevallen kaars, kortsluiting in een apparaat, een BBQ die een beetje uit de hand loopt; onze Fire Killing Cap dooft het vuurtje snel en is eenvoudig te hanteren. Het is dan ook die tijdsfactor die het voordeel vormt ten opzichte van de brandblusser. Onze dop en een fles koolzuurhoudende drank, dat is alles wat je nodig hebt. Draai de dop op de fles, houd je fles op z’n kop, even schudden voor gebruik en spuiten maar.”

Reactie van een kenner

Mick en Eric hebben ook de brandweer bij hun product betrokken. Mick: “Op een zaterdag hebben we Marco Pelt van brandweer Opmeer ons product laten testen. De reactie van Marco spreekt voor zich. Zijn reactie: ‘Dit product had veel eerder op de markt moeten komen. Dat zou een hoop keer uitrukken van de brandweer hebben gescheeld.’ Een mooiere reactie hadden we niet kunnen krijgen”, sluit Mick af. 

In welke branche je ook werkzaam bent, als ondernemer komt er veel op je af. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden en waarvan je op de hoogte moet blijven. Tijd om  verzekeringen weer eens door te nemen, is er vaak niet. Daarom staan wij voor je klaar.

Gratis Bedrijfsverzekeringscheck

Tijdens de gratis Bedrijfsverzekeringscheck brengt onze adviseur samen met jou de bedrijfsrisico’s in beeld. Vervolgens stemmen wij af hoe je deze risico’s kunt voorkomen en beperken, en waar nodig verzekeren.

Laatste blogs

Modderseizoen: zorg voor een schone en veilige weg

De oogstperiode is weer gestart! En vanwege het af- en aanrijden met de landbouwvoertuigen, worden er moddersporen veroorzaakt. Wist je dat je als veroorzaker de verantwoordelijkheid hebt om dit risico zoveel mogelijk te beperken? Dus ga je na het oogsten met je landbouwvoertuig de weg op: denk dan aan het plaatsen van modderborden en maak de weg schoon (en veilig!).

Gehackt na het klikken op een phishing e-mail

Zzp'er Karel Zandstra ontving in maart een e-mail. De afzender leek bekend en hij klikt niets vermoedend op een link die erin staat. Niet veel later komt Karel erachter dat hij is getroffen door cybercrime. Lees hier zijn verhaal.

Voorkom een burn-out met de AOV op maat

Lodewick is een echt familiebedrijf dat al jaren van vader op zoon is overgegaan. Het plan dat Sander nu het stokje gaat overnemen van zijn vader, maakt veel los bij beiden. Gelukkig kan Sander een burn-out buiten de deur houden.

Bewaarseizoen

Het aantreden van het najaar staat gelijk aan de oogsttijd. Oftewel: agrarische ondernemers moeten hun producten als wortelen, aardappelen en uien weer opslaan. Omdat daar apparaten voor nodig zijn die lange tijd niet gebruikt zijn, is het slim een aantal stappen te ondernemen. Wij zetten ze op een rijtje.

Klantervaring zonnepanelen

Melkveehouder Mark van Engen stoort zich aan de vele zonnepanelen in weilanden en natuurgebieden. Hij vindt dat we lege daken meer en beter moeten benutten. ‘Onder het dak zit van alles, boven het dak zit niks. Eeuwig zonde toch?’