Gegroeid als zzp’er? Denk aan mogelijke risico’s

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Univé

Sommige zzp’ers sprokkelen elke maand hun werk bij elkaar, terwijl voor andere zzp’ers de planning altijd vol staat. Behoor jij tot de laatste categorie? Zorg dan wel dat je de groei van je bedrijf onder controle houdt. Je zou namelijk niet de eerste zijn die ten onder gaat aan zijn eigen succes. Gelukkig kun je de risico’s flink verkleinen. Daar helpen wij je bij.

Je verzekeringen groeien mee

Je bent al een tijdje zzp’er. Als starter moest je er nog een beetje inkomen, maar inmiddels weet je precies waar je kracht ligt en weten klanten je goed te vinden. Dat werpt zijn vruchten af, want het werd alleen maar meer. Je werd steeds meer ingeschakeld, voor steeds grotere opdrachten.

Dan komen er ook ineens zaken om de hoek kijken waar je misschien niet meteen aan denkt. En die brengen allemaal hun eigen risico’s met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan deze zaken:

Hoera, een nieuwe bedrijfsbus en gereedschap!

In goede tijden mag je natuurlijk best een grote investering doen. Een nieuwe bedrijfsbus is daar een mooi voorbeeld van. Wat ben je er trots op! Niet alleen op de bus zelf, maar ook op de nieuwe gereedschappen en andere materialen die erin liggen. Bij elkaar zijn ze veel geld waard. Denk er daarom wel aan dat je een goede bedrijfsautoverzekering én een eigen vervoerverzekering afsluit om jezelf te verzekeren tegen schade en diefstal. Je bus en gereedschap zijn hiermee dag en nacht verzekerd tegen nieuwwaarde. 

Meer opdrachten, meer aansprakelijkheid

Het is natuurlijk altijd fijn wanneer je meer werk krijgt, zeker als dat ook nog een uitbreiding van je klantenkring betekent. Maar daarmee zijn er ook meer manieren waarop je aansprakelijk kunt worden gesteld als je tijdens het werk schade veroorzaakt aan andermans spullen of aan andere mensen (letselschade). Zorg dus voor een goede en passende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Heb je ook meer voorraad nodig?

De voorraad en het gereedschap in je werkplaats of loods groeit mee met je bedrijf. Misschien heb je zelfs wel een extra locatie nodig voor al die spullen. Dek eventuele risico’s door inbraak, brand- of waterschade af door een inventarisverzekering af te sluiten. 

Problemen door contractbreuk

Juridische geschillen kunnen op allerlei manieren ontstaan. Bijvoorbeeld als een klant een klacht heeft over jouw dienstverlening of wanneer producten of materialen niet op tijd geleverd worden. Met de zakelijke rechtsbijstandverzekering van Univé krijg je juridische hulp wanneer dat nodig is en kun je ook gebruikmaken van de incassoservice.

Denk ook aan cybercriminaliteit

Jij wordt groter en bekender als zzp’er, de kans dat cybercriminelen het op je gemunt hebben neemt ook toe. Bij elke verzekering die je afsluit bij Univé, krijg je gelukkig ook 24/7 toegang tot Univé Cyberhulp. Als coöperatie vinden we het belangrijk dat je met een veilig en zeker gevoel online bent. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen standaard uitgebreid met Cyberhulp. Voor het voorkomen, beperken, herstellen én vergoeden van cyberschade.

Het ZZP Bouwpakket combineert wat jij nodig hebt

Bij Univé denken we mee met jou als groeiende zzp’er. Daarom hebben we de belangrijkste verzekeringen al geselecteerd en samengevoegd in het ZZP Bouwpakket. Daarmee ben je goed, beter of op z’n best verzekerd. Dat kun je helemaal zelf bepalen. Eén keer afsluiten en je hoeft nergens meer over na te denken. Dat werkt en groeit een stuk relaxter!

Bekijk het ZZP Bouwpakket

Zijn jouw verzekeringen nog up-to-date?

Het is belangrijk om je verzekeringen up-to-date te houden zodat ze passen bij jouw persoonlijke en zakelijke situatie. Want als ondernemer weet je als geen ander: je wensen, doelen en situatie zijn altijd in beweging. Ditzelfde geldt voor wet- en regelgeving. 

Veranderingen kunnen gevolgen hebben voor je verzekeringen. Daarom bieden wij een gratis en vrijblijvende Bedrijfsverzekeringscheck aan.

Gratis Bedrijfsverzekeringscheck

Tijdens het (telefonische) adviesgesprek bekijken we of je nog goed verzekerd bent, of je niet oververzekerd bent en of jouw verzekeringen nog passen bij je situatie. Hiermee voorkom je dat je betaalt voor risico’s die wellicht nu niet van toepassing zijn.

Interesse? Maak dan een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek met één van onze zakelijke adviseurs. Zij helpen je graag, en belangrijker nog: zij denken met je mee.

Voor het maken van een afspraak kan je contact met ons opnemen via telefoonnummer 072 502 45 10, of je kan je aanmelden via onderstaand formulier. Onze adviseurs nemen dan contact met je op om een afspraak in te plannen.

Ja, ik maak graag een (telefonische) afspraak met een zakelijk adviseur van Univé

Laatste blogs

Hoe een klein vonkje een grote brand veroorzaakt

Een van de stallen van kalverhouder Jan van der Wal in Kootwijkerbroek was toe aan onderhoud. De spijlen van de afscheidingshekken lieten los en moesten gelast worden. Toen begin september de stal leeg stond, was dat een goed moment om de klus te klaren. Maar dat ging vreselijk fout.

Cybercriminelen kraken hart van bedrijf

Hoe zou jij reageren als je op een maandagochtend ontdekt dat je gehackt bent en al je bestanden versleuteld zijn? Dat overkwam Yvo, een accountant die samen met zijn collega een eigen bedrijf runt. Lees hier hoe Yvo deze nachtmerrie heeft doorstaan en wat hij heeft geleerd over het beveiligen van zijn data.

Pas op met de verhuur van je schuur

Drugscriminelen zijn altijd op zoek naar geschikte productielocaties. Lege schuren in het buitengebied bieden alles wat ze nodig hebben. Anton Jansen van PVO (Oost-Nederland) waarschuwt dat een agrariër - die de ruimte verhuurt aan een crimineel - in grote problemen kan komen. Een gesprek over hoe bendes te werk gaan en waarom je 'nee' moet zeggen.

Inspirerend ondernemersverhaal - Ines Bakkum

Na 20 jaar ervaring in het vastgoed, startte Ines haar eigen bedrijf: IBB Vastgoed. In onze blog vertelt Ines waarom zij de stap naar zelfstandige zette, de hobbels die ze onderweg tegenkwam, en over het plezier om samen met haar man te ondernemen.

De juridische kant van de Wkb

Het belangrijkste doel van de Wkb is dat de kwaliteit van bouwprojecten verbetert en risico’s en faalkosten verminderen. De Wkb regelt dat je (net als nu) niet alleen goed werk levert, maar dat je dit ook kunt aantonen.