Simpele motorboot: wel of niet verzekeren?

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Univé

Veel mensen hebben een motorbootje waarmee ze dit voorjaar weer lekker het water op gaan. Vaak is dat een eenvoudig bootje en vinden mensen het niet de moeite waard om dat bezit te verzekeren. Logisch, maar er is wel iets waar je echt even bij stil moet staan.

Heb je een motorbootje met 5 pk of meer? (dit is al snel het geval!)

Stel dat je dan een aanvaring krijgt en er is schade aan andermans boot. Of je vaart over een zwemmer heen. Dan ben je hiervoor niet verzekerd via je eigen WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekering. De kosten kunnen dan enorm hoog oplopen, vooral als er sprake is van lichamelijk letsel.

Verzekeren voor aansprakelijkheid is niet verplicht, maar…

Hoewel het niet verplicht is, raden wij mensen met een motorbootje met 5pk of meer, een standaard bootverzekering aan met een WA-dekking. Hiermee ben je verzekerd voor schade die je met jouw boot toebrengt aan anderen tot een bedrag van € 5.000.000,- . De premie bedraagt zo’n € 3,50 per maand. Dus daar hoef je het niet voor te laten. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende aanvullende dekkingen. Bijvoorbeeld bij brand, diefstal of schade.

Let op: een boot en/of buitenboordmotor valt standaard niet onder de inboedelverzekering.

Heb je een motorbootje met 4pk of minder?

Dan zit je met een WA-verzekering van Univé goed. Eventuele schade die je toebrengt aan anderen met jouw boot is dan meeverzekerd. Heb je je WA-verzekering elders ondergebracht, bekijk dan even hoe dit bij jouw verzekeraar is geregeld. Zo kun je met een ontspannen gevoel het water op!

Gratis Bootcheck

Wil je graag meer informatie over goed verzekerd zijn op het water, heb je aanvullende vragen of wil je een verzekering afsluiten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een Bootcheck. 

Laatste blogs

Blog: einde rentevast periode in zicht

Bereikt jouw hypotheek de komende maanden de einddatum van je rentevast periode? Je hoeft in principe niets te doen, want je bank stuurt je op tijd een voorstel. Toch kun je beter wel alvast in actie komen. Het einde van de rentevast periode biedt namelijk ook kansen.

Hoe een klein vonkje een grote brand veroorzaakt

Een van de stallen van kalverhouder Jan van der Wal in Kootwijkerbroek was toe aan onderhoud. De spijlen van de afscheidingshekken lieten los en moesten gelast worden. Toen begin september de stal leeg stond, was dat een goed moment om de klus te klaren. Maar dat ging vreselijk fout.

‘De duofiets is een perfecte oplossing en geeft ons veel vrijheid’

Het Rekerhuis ligt in het groen en op slechts acht minuten fietsen van de Alkmaarse binnenstad. “Daarom wilde ik ook graag een duofiets”, vertelt Ellis. “Fietsen geeft je vrijheid en iedereen hier houdt ervan. Niet alle bewoners zijn in staat om op een driewieler of tandem te fietsen, dus een duofiets leek me een hele mooie oplossing. Eentje waar alle bewoners gebruik van kunnen maken. Maar die hadden we dus niet…”

'Door de donatie zijn we nu alle vijf goed zichtbaar’

Jan Grootenboer is vrijwilliger bij Veilig Verkeer Nederland (VVN) in Heiloo. Hij gaat bij scholen langs, neemt verkeersexamens af, controleert fietsverlichting en vertelt over de gevaren van de dode hoek. “Zichtbaarheid is een belangrijk thema in het verkeer. Met onze nieuwe jassen, gedoneerd door het Univé Ledenfonds, zijn wij als vrijwilligers zelf nu ook beter zichtbaar.”