Denk jij erover na om te gaan starten als zzp’er?

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Univé

Je hebt een goed idee en je wilt gaan starten als zzp’er. De komende tijd heb je veel te regelen en uit te zoeken. In deze voorbereidingsperiode sta je waarschijnlijk nog helemaal niet stil bij verzekeren of welke rol een Univé-adviseur kan spelen in de oriëntatie- en opstartfase. Maar ook in deze fase staan we voor je klaar. 

Breng je bedrijfsrisico’s in beeld

Ook al ben je nog niet gestart, het is goed om alvast na te denken over je bedrijfsrisico’s. Welke risico’s loopt je bedrijf en hoe zorg je voor de continuïteit van je eenmanszaak? Vind je het lastig om je risico’s in beeld te brengen of twijfel je of je nog wat mist? Wij helpen je daar graag mee.

Blijf je risico’s straks ook bijhouden, want tijdens het ondernemen kunnen er ook risico’s bijkomen. Hierbij kun je denken aan het inhuren of aannemen van extra personeel of de aanschaf van je eerste bedrijfsauto.

Preventietips

Als ondernemer krijg je ook preventietips. Zo helpen we je om risico’s te beperken en schade te voorkomen. Bij sommige verzekeringen moeten je namelijk aan bepaalde voorwaarden of keuringen voldoen. Laat je daar goed over adviseren.

Wat ga je verzekeren?

Er komt een moment dat je na moet gaan denken over je verzekeringen. Bekijk dan je eerder genoteerde bedrijfsrisico’s en stel jezelf de ‘wat als-vraag’.

  • Wat als ik langere tijd ziek word?
  • Wat als ik aansprakelijk gesteld word voor een schade die ik veroorzaak?
  • Wat als ik schade maak met mijn bedrijfsauto?
  • Wat als ik in een rechtszaak verwikkeld raak met een klant of leverancier?
  • Wat als ik financiële schade lijd door diefstal, brand, inbraak of water?
  • Wat als mijn klant niet betaalt voor het uitgevoerde werk of de geleverde goederen?
  • Wat als ik slachtoffer word van cybercriminaliteit?
  • Wat als…

Daarna beoordeel je of je het risico zelf kunt dragen of dit toch liever wilt verzekeren. Stel: je neemt het voorbeeld van uitval door ziekte. Kun je dan jezelf en/of je gezin onderhouden vanuit de financiële middelen die je hebt? Of moet je dit risico toch verzekeren?

Tip: wacht niet te lang met het in beeld brengen van risico’s en je verzekeringen. Verzekeringen zijn kosten die je kunt doorberekenen bij het vaststellen van je uurtarief.

De 5 belangrijkste verzekeringen voor zzp’ers

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Vergoedt schade die jij veroorzaakt tijdens je werkzaamheden. Deze verzekering raden wij zeker aan om af te sluiten als ondernemer. Een schade kan al snel in de papieren lopen.

Rechtsbijstandverzekering. Stel: je krijgt een juridisch geschil met je leverancier. Dan is het fijn dat je op hulp kunt rekenen. Deze verzekering helpt je daarbij. En je kunt ook nog eens gratis gebruikmaken van de incassoservice wanneer een klant een rekening niet betaalt.

Inventarisverzekering. Verzekert je inventaris en de voorraad van je bedrijf.

Bedrijfsautoverzekering. Je kunt kiezen uit drie hoofddekkingen: WA, WA+ en All Risk. Het is verplicht om je bedrijfsauto minimaal WA te verzekeren.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering. Stel dat je door een ongeval of ziekte niet meer kunt werken. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering kun je jouw toekomst vorm blijven geven: je bent verzekerd van inkomen én krijgt ondersteuning van specialisten om weer snel te kunnen ondernemen.

Tip: Werk je als zzp’er vanuit huis? Sta er dan bij stil dat zakelijke risico’s niet gedekt zijn op je particuliere verzekeringen. Dit moet je echt apart afsluiten. 

Univé Cyberhulp voor ondernemers

Goed om te weten: welke verzekering je ook afsluit bij Univé, je hebt altijd 24/7 toegang tot Univé Cyberhulp. Als coöperatie vinden we het belangrijk dat je met een veilig en zeker gevoel online bent. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen standaard uitgebreid met Cyberhulp. Voor het voorkomen, beperken, herstellen én vergoeden van cyberschade.

Gratis Cyber Fit Service

Cybercrime is ook een groot bedrijfsrisico. Wil jij leren hoe je cybercrime kunt herkennen? Meld je dan aan voor Cyber Fit Service. Dit is een programma over cyberrisico’s waarin je leert hoe je je bedrijf kunt beschermen. Door meer te leren over cybercrime, weet je waar je op moet letten en bescherm je je bedrijf beter tegen cybercrime. Univé biedt dit gratis aan. Lees de aanvullende informatie en meld je aan.

Wij bieden je nog meer

Elkaar helpen, dat is waar wij voor staan. Naast Cyberhulp voor ondernemers, informeren wij je over diensten en services waar jij gebruik van kunt maken of je voor aan kunt melden. Je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrieven en je krijgt toegang tot Mijn Univé Zakelijk. Dit is een persoonlijk account waar je je verzekeringen kunt inzien, je correspondentie overzichtelijk terugvindt en mutaties makkelijk kan doorgeven.

Jij kiest hoe wij jou helpen

Bij Univé kies je zelf hoe je geholpen wilt worden. Alle informatie kun je terugvinden op onze website en je verzekeringen kun jij als zzp’er direct afsluiten. Heb je liever persoonlijk advies? Maak dan een afspraak. Bij Univé is er altijd een adviseur die persoonlijk voor je klaarstaat met professioneel advies. Zo werken we samen aan jouw zaak.

Als ondernemer zijn je wensen, doelen en situatie altijd in beweging. Ditzelfde geldt voor wet- en regelgeving. Daarom is het belangrijk om je verzekeringen up-to-date te houden zodat ze passen bij jouw persoonlijke én zakelijke situatie.

Maar wij weten ook dat het vinden van de tijd om je verzekeringen weer eens door te nemen, er vaak bij in schiet. Daarom staan wij voor je klaar.

Gratis Bedrijfsverzekeringscheck

Wat kun je van ons verwachten?
Onze adviseurs helpen je graag, en belangrijker nog: zij denken met je mee. Tijdens de gratis Bedrijfsverzekeringscheck bekijken ze of je nog goed verzekerd bent, of je niet oververzekerd bent en of jouw verzekeringen nog passen bij je situatie. Hiermee voorkom je dat je betaalt voor risico’s die wellicht nu niet van toepassing zijn. 

Laatste blogs

Welke verzekeringen heb ik nodig als mkber

Het gaat goed met je zaak. Je hebt een aantal medewerkers in dienst en een eigen bedrijfspand. Maar dat brengt ook risico’s met zich mee. Lees in het blog aan welke verzekeringen je moet denken.
Brandpreventie

Nut en noodzaak onderhoud brandblussers

Alleen met goed functionerende blusapparatuur kan je adequaat reageren op een brand. MKB-adviseur, Carlo Veerman, praat je graag bij over het nut van het onderhouden van blusmiddelen en vertelt je meer over de gratis controle van brandblussers.
Asbestdak verzekeren

Asbestdaken

Ben je ondernemer en van plan een bedrijfspand met een asbestdak te kopen? Of ben je eigenaar van een bedrijfspand met een asbestdak? In dit artikel vertellen risicodeskundigen/schade-experts Alexander Khoenkhoen en Mark Bakker over de risico’s van asbestdaken en hoe je jouw bedrijfspand met asbestdak het best kunt verzekeren.

Univé geeft geld terug - zakelijk

Agrariër Wim Reus ontving vorig jaar december leuk bericht van Univé Noord-Holland dat hij een deel van zijn bedrijfsgebouw- en roerende zakenverzekeringspremie terugkreeg vanwege goede bedrijfsresultaten. Hij gebruikte zijn teruggave voor iets preventiefs, maatschappelijks én duurzaams. Benieuwd naar zijn verhaal?
Roerende zakenverzekering

Het belang van een Roerende zakenverzekering

Niemand zit te wachten op schade door extreme weersomstandigheden, brand, cybercriminaliteit, diefstal en vandalisme. En toch is de kans aanwezig dat je het mee gaat maken. Een gebouwen en/of roerende zaken verzekering is dan van groot belang.