Univé als agrarische brandverzekeraar: ondernemer is grote winnaar

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Univé

Afspraak agrarisch adviseur

Als agrarische brandverzekeraar biedt Univé Noord-Holland tal van unieke voordelen aan ondernemers. Denk aan een gratis brandblusserkeuring en een garantie op herbouw van een bedrijfspand. Je zou kunnen zeggen dat ze bij Univé daad bij woord voegen als het gaat om ‘daar plukt u de vruchten van’. Als coöperatie zonder winstoogmerk zorgen ze liever voor elkaar dan dat er winst wordt nagestreefd. Carlo Veerman, MKB-adviseur bij Univé Noord-Holland en persoonlijk aanspreekpunt van tal van ondernemers, weet als geen ander waarom die onderscheidende en zorgvuldige werkwijze van Univé zo belangrijk is in penibele situaties.

Brandschade is meer dan alleen materiële schade

“Brandschade: voor een ondernemer is dit een ontzettend ingrijpende gebeurtenis”, begint Carlo zijn verhaal. “Het is niet de eerste keer dat Univé ziet dat brandschade een heel bedrijf ontwricht. En dan heb ik het niet alleen over de materiële schade, maar óók over de emotionele impact. Een bedrijf wordt soms compleet herbouwd, maar voor de betrokkenen is het net zo belangrijk dat allesen plek krijgt. Zie het als het heropbouwen van vertrouwen. En natuurlijk – brandschade helemaal voorkomen is niet mogelijk. Maar risico’s minimaliseren en goed verzekeren gelukkig wel. En juist dan komen wij om een hoekje kijken, om die onrust daarover weg te nemen. Zodat ondernemers zich bezig kunnen houden met datgene waar ze goed in zijn: een bedrijf opbouwen.”

Razendsnel en persoonlijk schakelen

Bij Univé krijg je als verzekerde geen tussenpersoon aan de lijn. “Word je klant, dan koppelen we je aan een Univé-adviseur, zoals ik, waar je een vertrouwensband mee opbouwt.” Een duurzame relatie, met een goed oriëntatiegesprek als basis. “Het belangrijkste van zo’n gesprek is om te ontdekken of er een klik is tussen mij en de ondernemer. Ik moet aan een half woord genoeg hebben wanneer de ondernemer belt met een vraag of schademelding. Is dat het geval, dan zorg ik ervoor dat er een Univé-inspecteur langskomt voor een risicoanalyse van het bedrijf.”

“Tijdens deze persoonlijke ontmoeting doet onze collega onder andere een controle met betrekking tot brandveiligheid en preventiemaatregelen. Waar er nog meer op gelet wordt? Hij of zij kijkt naar sloten, beveiliging, maar bijvoorbeeld ook naar de afzuiginstallatie en de schoorsteen. Denk verder aan de draagkracht van een pand voor de installatie van zonnepanelen.”

Univé onderscheidt zich op het gebied van preventie

Brandschade is voor niemand leuk. Daarom zet Univé maximaal in op het voorkomen en het beperken van schade. Denk bijvoorbeeld aan de samenwerking met Brandbeveiliging Alkmaar (BBA). “Als ondernemer ben je verplicht tot een jaarlijkse brandblussercontrole. Als klant van Univé krijg je die verplichte jaarlijkse controle van de brandblussers vergoed wanneer deze door BBA wordt gedaan. Bij gebreken aan de blussers betaal je als klant wel het herstel of de reparatie”, verduidelijkt Carlo.

Een ander voordeel is volgens Carlo de garantie op herbouw. “Voorafgaand aan het afsluiten van een brandverzekering komt de inspecteur van Univé en taxatie uitvoeren om de verzekeringswaarde te bepalen. Ideaal, want daar zijn geen extra kosten aan verbonden. Blijkt dat bij schade de werkelijke herbouwkosten hoger zijn dan de verzekerde som? Dan wordt de herbouw toch volledig vergoed. Er is dus nooit sprake van onderverzekering.”

Daarnaast krijgt een nieuwe klant, indien noodzakelijk, de elektrakeuring vergoed. Kabels moeten in orde zijn om zo de kans op brand te verkleinen. Ook aan bestaande klanten is gedacht. “Wanneer deze geen elektrakeuring hebben gehad, krijgen ze deze in de regel alsnog eenmalig vergoed als Univé dit verplicht”.

Maar er is meer:

  • Door een concurrerend tarief besparen klanten vaak wel 10 procent tot 30 procent
  • Bij het afsluiten van meerdere schadeverzekeringen profiteert een klant automatisch van een pakketkorting. Hoe meer soorten schadeverzekeringen, hoe hoger de korting is. Dit voordeel loopt soms op tot maar liefst 10 procent. Dit verrekent Univé direct met de premie.
  • Als coöperatie zonder winstoogmerk heeft Univé geen aandeelhouders, maar leden. Bij goede resultaten profiteren leden hiervan en ontvangen zij een deel van de winst – zo gaf Univé Noord-Holland de afgelopen vier jaar geld terug. In 2021 was dat zelfs ruim 5,5 miljoen euro verdeeld over 100.000 particuliere én zakelijke leden.
  • Het werkgebied van Univé is verdeeld onder de adviseurs. Op deze manier heb je altijd een vertrouwd contactpersoon. De adviseurs zijn eenvoudig telefonischof per e-mail te bereiken en komen periodiek bij je langs.

Maatwerkvoorstel van Carlo en zijn collega’s

“Het advies dat we geven en de eventuele bedrijfsverzekeringen zijn niet alleen afhankelijk van bedrijfsrisico’s (zoals kans op brand), maar ook van de verwachting én het budget van jou als ondernemer. Daarom lever ik altijd maatwerk. Je bent zeker van een passende aanbieding omdat we samenwerken met andere verzekeraars in de zakelijke markt. Maar bovenal focussen we ons op dat persoonlijke contact, op een goed oriëntatiegesprek. Als die basis goed is, bouwen we dat uit naar een duurzame relatie, die vaak jarenlang voortduurt.”

Als agrarisch ondernemer zijn je wensen, doelen en situatie altijd in beweging. Ditzelfde geldt voor wet- en regelgeving. Daarom is het belangrijk om je verzekeringen up-to-date te houden zodat ze passen bij jouw persoonlijke én zakelijke situatie.

Maar wij weten ook dat het vinden van de tijd om je verzekeringen weer eens door te nemen, er vaak bij in schiet. Daarom staan wij voor je klaar.

Gratis Bedrijfsverzekeringscheck

Wat kun je van ons verwachten?
Onze agrarisch adviseurs helpen je graag, en belangrijker nog: zij denken met je mee. Tijdens de gratis Bedrijfsverzekeringscheck bekijken ze of je nog goed verzekerd bent, of je niet oververzekerd bent en of jouw verzekeringen nog passen bij je situatie. Hiermee voorkom je dat je betaalt voor risico’s die wellicht nu niet van toepassing zijn. 

Laatste blogs

‘Univé biedt meer dan alleen het uitkeren van een bepaalt bedrag’

Lichamelijke of psychische klachten kunnen ervoor zorgen dat je arbeidsongeschikt raakt. En wanneer dit een ondernemer overkomt helpt Dorothee ze graag. Maar voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Dus in samenspraak met ondernemers kijkt ze ook graag naar preventie. Wat past bij de ondernemer en wat heeft hij/zij nodig om arbeidsongeschiktheid te voorkomen?

Sluit de eindleeftijd van je AOV nog aan bij je huidige situatie?

Wil jij eerder stoppen met werken dan verwacht? Of wil je juist net wat langer verzekerd zijn omdat je nog wat langer door wilt werken? Dan kan het zijn dat de eindleeftijd van je AOV niet meer aansluit bij je nieuwe plannen. In deze blog vertellen we je waarom het aanpassen van de eindleeftijd van je AOV belangrijk kan zijn én welke mogelijkheden er voor ondernemers zijn die hun bestaande AOV willen wijzigen.

AOV adviseur aan het woord: Mirelle Koning

Met veel plezier werkt Mirelle Koning al 15 jaar bij Univé Noord-Holland. Ze praat vol passie over haar functie. “Het houden van klantgesprekken, dat vind ik het leukst. Daarbij leg ik graag, zonder vakjargon te gebruiken, uit wat een AOV inhoudt.”

Adviseur aan het woord: Erik Kruijer

Ontmoet Erik Kruijer, een nuchtere Noord-Hollander en Buitendienstadviseur mkb bij Univé Noord-Holland. Al 10 jaar adviseert Erik mkb-ondernemers over verzekeringen en risicobeheer. Van dynamische Amsterdamse bedrijven tot het belang van cyberbeveiliging, Erik is er om zijn klanten bij te staan. Benieuwd naar zijn no-nonsense aanpak? Lees verder en ontdek zijn verhalen en advies.

Onder de Wester heeft mijn hart gestolen

Dan ben je pas 25 jaar, maar wel ‘al’ eigenaar van een restaurant. Af en toe knijpt Nienke Snel zichzelf ook even in de arm, want zij mag zichzelf toch echt restauranthouder noemen. In tien jaar tijd transformeert ze van hulp in de spoelkeuken tot eigenaar. Het is geen standaard verhaal van ‘mazzel’ of ‘in de familie’, wél van passie, hard werken en steeds meer zelfvertrouwen kweken.