De vijf parkeertips van Univé

Leestijd: twee minuten | geschreven door Univé Noord-Holland

Krappe vakken, overvolle parkeerplaatsen, paaltjes: sommigen krijgen al zweet in de handen bij het horen van dit soort ‘parkeergevaren’. Niet geheel onterecht, want schade aan je auto – of die van een ander – is snel gemaakt. Zonde, want velen van ons zijn maar wat zuinig op hun geliefde voertuig. Deze vijf tips zetten ons bewustzijn weer op scherp, wat hopelijk resulteert in minder stress (en schade!) tijdens het inparkeren.

  1. Let goed op je omgeving. Staat een auto slordig en snel geparkeerd? Kijk dan of er een andere plek beschikbaar is. Vaak moet een scheef geparkeerde auto meerdere malen manoeuvreren om eruit te komen. Wist je dat schade namelijk vaak óók door een andere -onoplettende – weggebruiker wordt gemaakt? Die soms zelfs anoniem wegrijdt, waardoor schade verhalen haast onmogelijk wordt.
  2. Parkeer achteruit in het vak. Voor sommigen is het (nog) even oefenen, maar op den duur is achteruit inparkeren een stuk makkelijker en veiliger. Je plukt er namelijk de vruchten van aan het eind van je bezoek: snel wegrijden is zo gepiept.
  3. Parkeer niet ‘zomaar’ op een hoek. Hoeken zijn over het algemeen veiliger, omdat je maar aan één kant een auto hebt staan. Maar wanneer de hoekplek bij een bocht zit (bijvoorbeeld in een parkeergarage), is de kans op schade juist groter. Je auto wordt dan blootgesteld aan veel passerende auto’s die een bocht te krap kunnen nemen.
  4. Parkeer ‘breed’ voor alle partijen. Probeer je auto zo te parkeren dat niet alleen jijzelf, maar ook een ander zonder moeite in kan stappen. Een opengeslagen deur tegen je lak kan krassen geven. 
  5. Houd je aandacht erbij. Bij bijzondere verrichtingen sluiten we ons haast automatisch af van ruis. Denk bijvoorbeeld maar aan de radio die we zachter draaien tijdens inparkeren. Laat dat ook gelden voor telefoongebruik – niet alleen tijdens het parkeren, maar gedurende de hele rit. Zo streven we samen naar een veiliger Nederland.

Toch parkeerschade?

Heb je ondanks alle tips toch een parkeerschade veroorzaakt aan je eigen auto of die van een ander? Dan is het prettig als je een goede autoverzekering hebt. Zo vergoed een WA autoverzekering alleen schade die je aan een ander hebt toegebracht. Schade aan je eigen auto wordt vergoed vanuit een All Risk autoverzekering.

Weet je niet zeker of je wel de juiste autoverzekering hebt? Doe dan onze gratis (telefonische) Autocheck met één van onze adviseurs.

Let op: wil je een schade aan je eigen auto op je All Risk autoverzekering claimen? Dan kan dit gevolgen hebben voor je no-claimkorting.  Het is dan soms financieel gunstiger om de schade zelf te betalen. En vergeet niet: voorkomen is altijd beter dan genezen.

Snel je auto omzetten op jouw naam – het kan bij onze Univé-winkels in Noord-Holland!

Heb je onlangs een nieuwe of tweedehands auto gekocht? Dan is het zaak om deze zo snel mogelijk op jouw naam te laten zetten. Dat kan bij het Kentekenloket, en tegenwoordig ook bij één van onze Univé-winkels in Noord-Holland! Bekijk welke winkel het dichtst bij jou in de buurt zit.

Laatste blogs

Adviseur aan het woord - Sonja

Onze adviseur Sonja vertelt graag over haar functie bij de ondernemersdesk waar echt geen dag hetzelfde is. Wat wel altijd hetzelfde is, is dat Sonja er altijd naar streeft om ondernemers eerlijk, open en zo goed mogelijk te adviseren. ‘Bij ons draait het écht om wat voor de klant het beste is.’

Verzekeren van kas en gewas

Naast de zorg voor de bloemen, hebben Monique en Arnold Vollebregt óók de zorg voor het wel en wee van hun bedrijf. En zorgen waar ze zich minder graag mee bezig houden, zoals verzekeringszaken, laten ze met liefde aan de expert over. Lees hier hun verhaal.

Een hypotheek afsluiten dankzij de seniorenregeling

Voor huizenkopers vanaf ongeveer 57 jaar is het lastiger om een hypotheek af te sluiten. Dat komt doordat geldverstrekkers in dat geval ook het pensioeninkomen mee moeten rekenen bij het berekenen van de maximale hypotheek op basis van het inkomen. Dankzij de seniorenregeling zijn er ruime mogelijkheden voor senioren die hun huidige koopwoning inruilen voor een goedkopere woning (doorstromers).

Door de pilot duurhuur toch een huis kopen?

Huurders die in staat zijn om maandelijks een hoge huur te betalen, kunnen mogelijk beter een huis kopen. Toch lukt dit vaak niet door strenge hypotheeknormen. Door de pilot Duurhuur, gestart in 2022, is het voor ervaren huurders met een hoge huur onder voorwaarden mogelijk om toch te kopen.