Welke risico’s heb ik als ondernemer met een pand?

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Univé

Een eigen bedrijfspand is geweldig! Je beschikt daarmee over je eigen werkplek die ook geschikt is om klanten te ontvangen. Je gaat natuurlijk niet over één nacht ijs als je op zoek bent naar een pand. Je weegt de voor- en nadelen tegen elkaar af, net als de risico’s en kansen die de nieuwe locatie je biedt. Over die risico’s denken we graag mee met je. Samen werken we aan jouw zaak.

Alle risico’s van je bedrijfsgebouw op een rij:

  • Net zoals je een woonhuis verzekert, verzeker je ook je bedrijfspand. Dat begint met een gebouwenverzekering, die eventuele schade aan je gebouw vergoedt. Stel je voor dat er bijvoorbeeld brand uitbreekt in je kantine en daardoor heeft het hele pand rook-, bluswater- en brandschade. Daarvoor is zo’n verzekering bedoeld.
  • Bij een dergelijke ramp hebben ook je voorraden en inventaris zwaar te lijden. Daarvoor is de inventarisverzekering ontwikkeld. Die vergoedt de verzekerde schade aan je spullen.
  • Als er érgens makkelijk schade aan ontstaat, dan is het wel aan ramen. De kosten van glasbreuk in je bedrijfspand kun je verzekeren met de glasverzekering van Univé. 
  • Komt je bedrijf stil te liggen door een brand of door ander schade? Dat kan je ook inkomsten kosten. Logisch, want als de fabriek stilstaat, wordt er niets geproduceerd dat je kunt verkopen. Met een bedrijfsschadeverzekering dek je jezelf in tegen dit risico.
  • Tot slot geven we nog graag wat aandacht aan een vaak vergeten onderdeel op verzekeringsgebied. Als een brand of storm je bedrijfspand beschadigt, dan moet de schade hersteld worden. Maar daarmee ben je er vaak nog lang niet. Want beschadigde delen moet je bijvoorbeeld ook laten afbreken en afvoeren. De kosten van deze werkzaamheden verzeker je met de opruimingskostenverzekering van Univé.a

Advies op maat van Univé

Wil je eens sparren over de beste keuzes voor jouw specifieke situatie? Neem dan contact op met je vaste adviseur of loop eens binnen bij Univé. Samen komen we tot de ideale risicodekking voor jouw zaak.

Als ondernemer zijn je wensen, doelen en situatie altijd in beweging. Ditzelfde geldt voor wet- en regelgeving. Daarom is het belangrijk om je verzekeringen up-to-date te houden zodat ze passen bij jouw persoonlijke én zakelijke situatie.

Maar wij weten ook dat het vinden van de tijd om je verzekeringen weer eens door te nemen, er vaak bij in schiet. Daarom staan wij voor je klaar.

Gratis Bedrijfsverzekeringscheck

Wat kun je van ons verwachten?
Onze adviseurs helpen je graag, en belangrijker nog: zij denken met je mee. Tijdens de gratis Bedrijfsverzekeringscheck bekijken ze of je nog goed verzekerd bent, of je niet oververzekerd bent en of jouw verzekeringen nog passen bij je situatie. Hiermee voorkom je dat je betaalt voor risico’s die wellicht nu niet van toepassing zijn. 

Laatste blogs

Univé waarschuwt ondernemers voor cyberaanval

In navolging van het Nationaal Cyber Security Centrum waarschuwen wij ondernemers voor een cyberaanval. Er is ten aanzien van de software Apache Log4j, dat veel gebruikt wordt in webapplicaties en andere systemen een ernstige kwetsbaarheid gevonden.
Natuur in rust, laat de ijsbaan maar komen

IJsbaan castricum

Aan de rand van de duinen ligt de natuurijsbaan van de Vereniging Kennemer IJsbaan. Een prachtig stukje natuur waar schaatsfanaten bij winterse temperaturen hun hart ophalen. Toch was in de laatste 15 jaar schaatsen op de natuurijsbaan maar drie keer mogelijk. Desondanks zitten de leden en vrienden van de club niet stil. Gerard Moel licht toe hoe de vereniging meebeweegt met veranderende omstandigheden.

In galop van Heiloo naar Starnmeer

Uit liefde voor paarden begon stal Sprenkeling 1991. 30 jaar later is de stal uitgegroeid tot fokkerij, sport- en een pensionstal. Hoe zetten zij deze grote stap? Lees hier het volledige verhaal.

Cyber: social engineering, ook zakelijk is de mens de zwakste schakel

Afgelopen periode zijn veel mkb’ers slachtoffer geworden van cybercriminaliteit, door een grote aanval met gijzelsoftware. De verwachting van cyberexperts is dat dit de komende jaren fors gaat toenemen. Een veelvoorkomende vorm van cybercriminaliteit is social engineering. Simpel gezegd: proberen om medewerkers te misleiden en zo een zwakke plek te creëren in het systeem.
Cybercrime agrarisch

Cybercrime, een serieus gevaar voor de agrarische sector

Ook bij agrariërs is digitaal werken niet meer weg te denken. Denk bijvoorbeeld aan klimaatbeheersing, automatische koeling, maar ook toepassingen om op afstand de gezondheid van de dieren in de gaten te houden. Het biedt gemakt, maar de toegang moet niet in verkeerde handen komen.