En toen was het stil ..

Leestijd: 1 minuut | Geschreven door Liesbeth Vegter

De laatste weken denk ik vaak aan mijn opa Vegter. Zelfs na vier hartinfarcten werkte hij dagelijks mee op het akkerbouwbedrijf van mijn ouders. Een daadkrachtige man met een grote mond en een klein hartje. Opa was er altijd. En hij wist haarfijn hoe hij mij als tiener kon motiveren als het tegenzat. “Een ‘Vegter’ geeft nooit op”, zei hij dan vol vuur, terwijl zijn ogen me indringend aankeken. Als ZZP’er in coronatijd denk ik vaak terug aan die woorden.

Ik heb mezelf getackeld
Nu, ruim 25 jaar na zijn overlijden, denk ik regelmatig terug aan de motiverende woorden van opa omdat het zakelijk tegenzit. Na 2 fantastische jaren als freelance tekstschrijver en communicatiespecialist is mijn agenda op dit moment zo goed als blanco. Komt dit volledig door het coronavirus? Nee, eigenlijk niet. Eerlijk gezegd heb ik al eerder iets oenigs gedaan.

Een klassieke fout gemaakt
Omdat ik in 2019 druk was met een pittige interim-opdracht en werk zat had, deed ik ruim driekwart jaar niets aan marketing voor mijn bedrijf. Dat was geen handige actie. Als potentiële klanten lang niets van je horen, dan verdwijn je van hun netvlies. Toen de interim-klus klaar was, merkte ik meteen wat het gevolg van mijn afwezigheid was. Het kostte me veel moeite om nieuwe schrijfklussen binnen te halen, net als veel andere freelance schrijvers.

Doen wat nodig is om zichtbaar te zijn
In januari zat ik dagenlang achter mijn laptop om nieuwe blogs voor mijn website te schrijven en deze vervolgens te promoten op social media. Daarnaast blies ik bestaande artikelen nieuw leven in. Het werkte. In februari had ik een paar mooie opdrachten. Dat was zo fijn. Krap 2 weken later was ik bijna terug bij af. Veel opdrachten staan on hold of zijn van de baan door de coronacrisis.

Van de nood een deugd maken
Omdat ik zeeën van tijd heb, schrijf ik in deze periode nog meer blogs zodat ik een voorraad op de plank heb liggen. Ook voer ik mijn aanwezigheid op social media verder op. Daarnaast duik ik in mijn websitestatistieken. Verder volg ik een cursus ‘schrijven voor meer conversie’ omdat het altijd beter kan. En toevallig heb ik me net aangemeld voor een webinar over contentcreatie. Zo investeer ik alvast in de toekomst. Tot slot heb ik dagelijks contact met collega-ondernemers omdat iedereen wel een steuntje in rug kan gebruiken.

Hoe verder?
De wijze woorden van opa gelden nu meer dan ooit. De kop laten hangen, is geen optie omdat ik geniet van ieder moment dat ik voor ondernemers mag schrijven. Dat smaakt naar meer, elke dag weer. Ondanks de bizarre situatie, waar wij allemaal middenin zitten, prijs ik mezelf gelukkig. Ik kom uit een warm nest en heb een geweldige man die me steunt. We zijn gezond en houden de moed erin.

Pas goed op jezelf en je dierbaren!

Liefs,
Lies

PS Hoe zit jij in deze wedstrijd?

Over Liesbeth

Liesbeth Vegter (44) is freelance copywriter. Vanuit haar bedrijf, Door Lies, schrijft zij sinds 2018 wervende teksten voor ambitieuze ondernemers. Denk aan webteksten, mailings, artikelen en folders. Daarnaast springt zij af en toe bij als interimmer in communicatieteams. Liesbeth pendelt op en neer tussen Breukelen en Houston en is op afstand altijd dichtbij via Skype en WhatsApp.

Bedrijfsverzekeringscheck

In welke branche je ook werkzaam bent, als ondernemer komt er veel op je af. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden en waarvan je op de hoogte moet blijven. Tijd om  verzekeringen weer eens door te nemen, is er vaak niet. Daarom staan wij voor je klaar.

Tijdens de gratis Bedrijfsverzekeringscheck brengt onze adviseur samen met jou de bedrijfsrisico’s in beeld. Vervolgens stemmen wij af hoe je deze risico’s kunt voorkomen en beperken, en waar nodig verzekeren.