Blog van Roy Klouth: Vrees voor een hoog boetebedrag

Roy KlouthRoy Klouth is Erkend Hypotheekadviseur bij
Univé in Zwolle. Roy is dol op zijn werk
en schrijft regelmatig blogs over zijn adviesgesprekken.

‘Goh, kan dat ook? Dat wist ik helemaal niet! ’, roept Sandra zichtbaar verrast uit. Ik zit om tafel bij een leuk stel met twee dochters van 2 en 5 jaar. Ze wonen in een fijne eengezinswoning in Zwolle. Haar partner Michiel vertelt dat ze het financieel best redelijk hebben, maar dat ze iedere maand toch maar net uitkomen. Sandra valt hem bij: ‘We willen zo graag iedere maand een leuk bedragje sparen en dat schiet er nu 9 van de 10 keer bij in. Ik krijg daar stress van.’ Michiel vervolgt zijn verhaal: ‘We hebben een hypotheekrente van 5%. De hypotheekrente staat nu zo laag. Daar willen we ook van profiteren. We hikken alleen erg aan tegen zo’n hoog boetebedrag’.

Hoe ziet hun situatie eruit?

Ter voorbereiding op dit gesprek, heb ik hun hypotheekpapieren al doorgenomen en het een en ander opgevraagd. Ze hebben een hypotheek van 200.000 euro. Iets meer dan de helft van het bedrag is een spaarhypotheek en het andere deel is aflossingsvrij. Het stel betaalt iedere maand 968 euro aan bruto hypotheeklasten en hun rentevaste periode loopt in januari 2022 af.

Ik leg hen uit hoe hun hypotheek nu is opgebouwd. En dat rentemiddeling in hun geval een goede oplossing is. Ik zie vragende blikken en vervolg mijn verhaal. Ik vertel dat de huidige hypotheekrente  op 2,64% ligt bij hun geldverstrekker. Deze geldverstrekker biedt een nieuwe rente van 3,36% aan voor het aflossingsvrije hypotheekdeel. Dat betekent dat Sandra en Michiel hiermee 120 euro per maand besparen.

Benieuwd naar uw financiële mogelijkheden?

Meld u aan voor een gratis oriëntatiegesprek met Roy.

Ik neem de details met het stel door. Dat doe ik zoveel mogelijk aan de hand van tekeningen en grafieken. Ik merk dat het visueel maken, helpt om mensen de materie te laten begrijpen. En ik zie dat dat ook bij Sandra en Michiel werkt. Ze knikken en zijn zichtbaar blij en opgelucht. ‘Geen boetebedrag en 120 euro besparen op onze woonlasten. Daar zijn we heel blij mee!’ concludeert Michiel. Ik spreek af dat ik alles in orde maak. We nemen afscheid van elkaar en ik stap met een goed gevoel weer mijn auto in. Vaak is er meer mogelijk dan mensen denken, dat blijkt maar weer. Op naar de volgende klant.

Leuk bericht?