5 handige verhuistips

Als u gaat verhuizen moeten er een hoop dingen gebeuren waar u misschien niet meteen aan denkt. Er zijn grote dingen, zoals het overzetten van uw adres bij alle instanties. Maar er zijn ook kleine dingen, zoals het op tijd leeghalen van de koelkast. Hoe zorgt u ervoor dat de verhuizing zo soepel mogelijk verloopt? Wij geven u graag 5 handige tips die uw leven makkelijker maken.

 1. Begin ruim op tijd 
  Haastige spoed is zelden goed. Als u op tijd begint, houdt u makkelijker overzicht over de zaken die nog moeten gebeuren. Ons advies: Begin vroeg met het doorgeven van uw adres en doe alvast onderzoek naar de internetaansluiting. Zo loopt u niet tegen verrassingen aan.
 2. Maak een checklist van instanties die u moet informeren
  Het is vervelend als uw post door instanties nog naar uw oude adres wordt gestuurd. Uiteraard geeft u uw nieuwe adres door aan uw gemeente, maar heeft u ook gedacht aan de lokale sportclub waar u staat ingeschreven? Het helpt om een checklist te maken met alle mensen die geïnformeerd moeten worden over uw verhuizing.
 3. Vermijd de zomer
  Als u besluit zelf te verhuizen dan is het niet verstandig om dit op een warme zomerdag te doen. Het is veel te warm om dan uw meubels en spullen op en neer te sjouwen. Verhuist u alsnog op een warme dag? Zorg voor voldoende verkoeling en water.
 4. Pak elke kamer afzonderlijk in
  Gebruik voor elke kamer aparte dozen. Dit is enorm handig wanneer u weer gaat uitpakken. Ook is het verstandig om apart een  doos met veelgebruikte spullen te vullen. Op de eerste dag in uw nieuwe huis is namelijk niet alles meteen uitgepakt. Dan is het wel zo handig om uw meest gebruikte spullen snel terug te vinden.
 5. Controleer middels een gratis servicegesprek of u goed zit met uw woonverzekeringen
  Een verhuizing is een goed moment om eens na te gaan of u nog goed zit met uw verzekeringen. Wilt u weten welke woonverzekering het beste past in uw situatie? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze adviseurs!

Ja, ik wil graag vrijblijvend advies over een woonverzekering!