• Univé Noord-Holland Hypotheken

Onafhankelijk hypotheekadvies van Univé

Bent u op zoek naar een (ander) huis? Heeft u verbouwplannen of wilt u uw huis energiezuiniger maken? Of bent u benieuwd of uw hypotheek beter of voordeliger kan? Voor deze vragen wilt u een betrouwbaar financieel advies. Een advies dat is afgestemd op uw persoonlijke situatie en wensen, zodat u weloverwogen de juiste keuzes kunt maken. Daarvoor kunt u bij ons terecht. U kunt zich aanmelden voor een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek met onze hypotheekadviseur. Zo krijgt u inzicht in uw financiële mogelijkheden en bespreken we wat u van ons kunt verwachten.

Deskundige en onafhankelijke hypotheekadviseurs

Onze hypotheekadviseurs zijn goed opgeleid, gecertificeerd en deskundig. Wij zijn niet gebonden aan één of meerdere geldverstrekkers. Wij bemiddelen onafhankelijk. Hierdoor heeft onze adviseur alle vrijheid om samen met u de best passende aanbieder te kiezen voor de scherpste rentes.

Prettig wonen: voor nu en later

Wij zorgen bij het opstellen van een hypotheekadvies voor betaalbare woonlasten voor nu en in de toekomst. Ook staan we stil bij veranderingen in uw persoonlijke situatie en de invloed op de betaalbaarheid van uw lasten. Bijvoorbeeld bij werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Dat voorkomt eventuele onaangename verrassingen. En dat is wel zo prettig wonen.

De voordelen op een rij:

  • eerlijk, onafhankelijk advies
  • keuze uit meerdere hypotheekverstrekkers
  • altijd een hypotheek op maat
  • heldere taal, duidelijke keuzes
  • advies in onze winkel of bij u thuis

Gratis oriëntatiegesprek?

Maak direct een vrijblijvende afspraak met de hypotheekadviseur van Univé. Dit gesprek is kosteloos en vrijblijvend. U kunt zich via deze link hiervoor aanmelden. Wilt u meer informatie? Bel ons gerust op (072) 502 45 40 of stuur een e-mail naar fa@unive.nl.

Lees meer over

Meer lenen voor energiezuiniger wonen

Door de hoge energieprijzen is het duurzamer maken van je huis zeer interessant geworden. Je verdient je investering namelijk sneller weer terug. Als je het geld ervoor even niet hebt liggen, kun je een extra hypotheek op je huis nemen of bijvoorbeeld een lening bij de gemeente aanvragen. De truc is meer op energie te besparen dan je aan extra hypotheeklasten betaalt.

Een hypotheek afsluiten dankzij de seniorenregeling

Voor huizenkopers vanaf ongeveer 57 jaar is het lastiger om een hypotheek af te sluiten. Dat komt doordat geldverstrekkers in dat geval ook het pensioeninkomen mee moeten rekenen bij het berekenen van de maximale hypotheek op basis van het inkomen. Dankzij de seniorenregeling zijn er ruime mogelijkheden voor senioren die hun huidige koopwoning inruilen voor een goedkopere woning (doorstromers).

Je kind helpen met je overwaarde in je huis

Door de sterke stijging van de huizenprijzen is er een groot verschil in mogelijkheden om te kopen tussen huizenbezitters en starters op de huizenmarkt. Dat komt doordat starters niet kunnen profiteren van een overwaarde in een te verkopen huis. Met een grote overwaarde in je woning is het mogelijk om je kind te helpen om een hypotheek af te sluiten voor het kopen of verbouwen van een woning. Je hoeft je huis niet te verkopen. Je kunt een extra hypotheek op je huis nemen. Geldverstrekkers werken hier aan mee voor een deel van de overwaarde. In 2022 heb je de mogelijkheid om een ruim bedrag te schenken, als jouw kinderen het bedrag gebruiken voor een eigen woning. In 2023 wordt deze regeling flink versoberd.

Oversluiten hypotheek interessant?

Het oversluiten van je hypotheek betekent dat je de huidige hypotheekschuld afbetaalt met een nieuw af te sluiten hypotheek. Ondanks de boetrente, kun je door de lage hypotheekrente kun je een financieel voordeel pakken. We bespreken in deze blog een aantal zaken waarmee je rekening moet houden.