Laatste blogs

"Wat zeg je?" Door slimme oplossingen hoeft gehoorverlies geen beperking te zijn

Kunnen vertrouwen op je gehoor is een groot goed. En zo lang alles goed gaat, is je fijn functionerende gehoor iets vanzelfsprekends. Maar wat als je merkt dat je niet meer alles hoort? Dat je mensen niet goed verstaat en de tv steeds harder zet? Weet dat je niet de enige bent en dat je er iets aan kunt doen.

‘In het Repair Café krijgen kapotte apparaten een tweede leven’

Een stofzuiger die niet zuigt, een platenspeler die niet speelt, een broodrooster dat niet roostert. Het is maar een kleine opsomming van de apparaten die mensen meenemen naar het Repair Café van Wonen Plus Welzijn. “Heb je een kapot apparaat, met of zonder stekker, dan ben je bij ons aan het goede adres.”

Download ons gratis e-book met 12 mooie knooppunten fietsroutes

Fietsen is praktisch, duurzaam en gezond. En laten we de ontspanning en gezelligheid van samen fietsen niet vergeten. Dankzij de Nederlandse fietsinfrastructuur kom je op de mooiste plekken. Geen wonder dat steeds meer mensen de fiets pakken als ze een dagje uit gaan. Download hier gratis ons unieke e-book met fietsroutes door Noord-Holland.

Wegenvignet of milieusticker nodig? Univé Noord-Holland helpt graag

De vakantietijd breekt aan. Grote kans dat de accommodatie reeds geboekt is en de reisverzekering afgesloten. Maar heb je ook gedacht aan de aanschaf van een milieusticker of tolvignet? Best ingewikkelde zaken, maar geen nood. Univé Noord-Holland verkoopt de vignetten en stickers en legt alles haarfijn uit.

Univé schenkt AED aan De Herbergier in Wognum

Het geeft een veilig gevoel, zo’n AED bij de ingang, vindt Natasja Dam. Eind 2023 schonk het Ledenfonds van Univé Noord-Holland een AED en een reanimatietraining aan zorgorganisatie De Herbergier in Wognum.

Workshops & Events

In -of nabij- verschillende Univé-winkels organiseren wij door het jaar heen verschillende activiteiten gericht op preventie en gezondheid. Er is voor ieder wat wils; van jong tot oud en ook aan ZZP-ers is gedacht. Je kunt deelnemen aan workshops en kennismaken met professionals die je  één op één advies geven. Een gratis service van Univé!

Onze zakelijke blogs

Nieuwe wetgeving voor noodstroomaggregaat

In stallen met kunstmatige ventilatie moet de stroomvoorziening altijd op orde zijn. Bij stroomuitval moet daarom direct een noodstroomaggregaat in werking treden. Sinds 1 juli is hiervoor een nieuwe wetgeving van kracht. In onze blog lees je waar je aan moet voldoen?

‘De premierestitutie van Univé gebruiken we voor ons welverdiende teamuitje’

Bij positieve bedrijfsresultaten profiteren onze leden, met een woon-, gebouwen- en/of roerende zakenverzekering, mee van de winst. Ook dit jaar ontving familiebedrijf Provak Amsterdam een deel van hun betaalde premie terug. In onze blog deelt Cathy Supino hoe ze dit bedrag gebruiken voor een welverdiend teamuitje.

Mitch neemt Tandartspraktijk Medemblik van Pieter Smits over

Het overnemen van een bestaande onderneming is een spannend en uitdagend proces, vol belangrijke beslissingen. Mitch van Boven deelt zijn ervaringen tijdens de overname van Tandartspraktijk Medemblik. Hij neemt ons mee vanaf de eerste gesprekken tot het zorgvuldig afwegen van verzekeringen en zijn toekomstplannen. Het was een boeiend proces waar veel bij komt kijken.

Het belang van een verzuimverzekering

Je hebt een goedlopende onderneming met fijne medewerkers. Maar stel nou dat een van je medewerkers langdurig ziek wordt? Welke verplichtingen moet je dan nakomen en hoe kan je je daarvoor verzekeren? In onze blog legt adviseur Carlo Veerman het een en ander uit.

Wat doe je met je bedrijf als je met pensioen gaat?

Na jaren succesvol ondernemen gaat Pieter Smits met pensioen. In zijn inspirerende verhaal deelt hij hoe hij een opvolger vond voor zijn laatste praktijk en welke tips hij heeft voor andere ondernemers die hun bedrijf willen overdragen.

Het Ledenfonds

In 2015 is Stichting Univé Noord-Holland Ledenfonds opgericht. Het Ledenfonds doet donaties aan lokale maatschappelijke initiatieven die gericht zijn op verbetering van (het gevoel van) veiligheid, leefbaarheid, sociale cohesie, zelfredzaamheid en/of de gezondheid. Ken jij ook zo’n maatschappelijk initiatief dat wel een financieel steuntje in de rug kan gebruiken? Lees dan snel verder.