‘Alles begint met die ene vraag: wat kan ik vandaag voor je doen?’

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Caroline Vlietstra

Michel de Kuyper, Adviseur Bedrijven, werkt sinds 1 juli 2007 bij Univé Noord-Holland. Na zijn studie was dit zijn allereerste echte baan. “Of het niet eens tijd wordt om van werkgever te switchen? Welnee! Waarom zou je weggaan als je ergens met zoveel plezier werkt?”

De 41-jarige Michel is zijn carrière bij Univé Noord-Holland begonnen als Adviseur Particulier. Vijftien jaar lang hielp de vader van twee zijn klanten met het beantwoorden van verzekeringsvragen op particulier gebied. “Ik kreeg onder andere zorgvragen, vragen over betalingen en schades; alle onderwerpen zijn in die vijftien jaar de revue gepasseerd. Omdat ik mezelf wilde blijven uitdagen, heb ik vorig jaar de switch gemaakt naar de ondernemersdesk en kan ik mezelf nu Adviseur Bedrijven noemen. Ik help op dit moment met name zzp’ers: de zelfstandigen van Nederland.”

Elk bedrijf, elk gesprek en elk advies is anders

In de rol van Adviseur Bedrijven spreekt Michel vooral kleine ondernemers. “Ontzettend leuk” vertelt hij enthousiast. “Mijn klanten zijn vaak bevlogen zelfstandigen die trots zijn op hun onderneming. Een klusbedrijf, personal trainer, een eigenaar van een Toko: allemaal ambitieuze, hardwerkende mensen met een passie. Dat het om verschillende bedrijven gaat, maakt mijn werk heel afwisselend. Elk gesprek, elk advies is anders. Soms blijven gesprekken me bij. Zoals laatst. Eén van mijn klanten, oorspronkelijk uit Syrië, vertelde me over zijn familieleden die nog in het aardbevingsgebied zitten. Ontzettend heftig natuurlijk. Een uur later heb ik dan weer een bevlogen klant aan de telefoon die mountainbiketrainingen geeft en wil weten wat Univé voor hem kan betekenen. Wat ik al zei; ik heb een afwisselende baan. Elke dag, nee, elk gesprek is anders.”

Zorgen dat het wél lukt

Bij het verzekeren van een bedrijf komt heel wat kijken. Hoe pakt Michel dit aan? “Allereerst moet ik duidelijk krijgen wat de klant aanbiedt en of zijn dienst überhaupt te verzekeren is. Welk risico loopt de ondernemer? Kan hij deze risico’s zelf dragen of wenst hij deze te verzekeren? Je moet dus in dit vak goed kunnen luisteren, de tijd nemen en – in sommige gevallen – rustig blijven. Vraag je mijn collega’s om me te omschrijven, dan zullen ze zeggen dat dit nou net mijn sterkste punten zijn”, lacht Michel. “Mij maak je niet zo snel gek. Heb ik alle nodige informatie bij elkaar? Dan ga ik op zoek naar een passende verzekering. En soms is dat een uitdaging, maar dat is juist het leuke aan mijn werk. En wil ik even overleggen met collega’s, dan kan dat natuurlijk. De ondernemersdesk bestaat uit een team van tien collega’s. Met elkaar zijn we een hechte groep en kunnen altijd bij elkaar terecht.”

Puzzelen

Sinds zijn eerste werkdag, 1 juli 2007, zet Michel zich dagelijks in voor zijn klanten. Wat vindt de Adviseur Bedrijven het leukst aan zijn werk? “Elke dag weer kijk ik wat ik voor een klant kan betekenen. Heb ik een ondernemer naar tevredenheid kunnen helpen, dan geeft mij dat zelf ook een goed gevoel. Soms is het een beetje puzzelen, een uitdaging, maar dat vind ik juist zo leuk aan dit werk. Het gebeurt weleens dat een ondernemer bij verschillende verzekeringsmaatschappijen is geweest en zich om een bepaalde reden niet heeft kunnen laten verzekeren. Komt hij dan bij Univé, dan ga ik uiteraard mijn uiterste best doen om dit bij ons wél mogelijk te maken. Zo had ik laatst een klant die zijn voorraden wilde laten verzekeren, maar geen alarmsysteem geïnstalleerd had. Hij was ook niet van plan dit in de toekomst te gaan doen. Deze klant kon zich niet verzekeren op basis van de standaard voorwaarden. In zo’n geval ga ik kijken wat wél mogelijk is. Bijvoorbeeld, of we kunnen schuiven met de dekking. In plaats van de klant af te wijzen, hebben we hem kunnen verzekeren zonder diefstaldekking. Natuurlijk heb ik ook weleens te maken met een klant met een krap budget. Wanneer de premie voor deze ondernemer boven het budget uitkomt, denk ik graag mee. In zo’n geval kunnen we wellicht een hoger eigen risico afspreken zodat de premie omlaag kan en deze klant zich toch kan verzekeren. Een tevreden klant, dat maakt ook mijn dag goed. Maar alles begint met oprechte interesse en altijd met dezelfde vraag… Wat kan ik vandaag voor je betekenen?”

Als ondernemer zijn je wensen, doelen en situatie altijd in beweging. Ditzelfde geldt voor wet- en regelgeving. Daarom is het belangrijk om je verzekeringen up-to-date te houden zodat ze passen bij jouw persoonlijke én zakelijke situatie.

Maar wij weten ook dat het vinden van de tijd om je verzekeringen weer eens door te nemen, er vaak bij in schiet. Daarom staan wij voor je klaar.

Gratis Bedrijfsverzekeringscheck

Wat kun je van ons verwachten?
Onze adviseurs helpen je graag, en belangrijker nog: zij denken met je mee. Tijdens de gratis Bedrijfsverzekeringscheck bekijken ze of je nog goed verzekerd bent, of je niet oververzekerd bent en of jouw verzekeringen nog passen bij je situatie. Hiermee voorkom je dat je betaalt voor risico’s die wellicht nu niet van toepassing zijn. 

Laatste blogs

Adviseur aan het woord: Erik Kruijer

Ontmoet Erik Kruijer, een nuchtere Noord-Hollander en Buitendienstadviseur mkb bij Univé Noord-Holland. Al 10 jaar adviseert Erik mkb-ondernemers over verzekeringen en risicobeheer. Van dynamische Amsterdamse bedrijven tot het belang van cyberbeveiliging, Erik is er om zijn klanten bij te staan. Benieuwd naar zijn no-nonsense aanpak? Lees verder en ontdek zijn verhalen en advies.

Onder de Wester heeft mijn hart gestolen

Dan ben je pas 25 jaar, maar wel ‘al’ eigenaar van een restaurant. Af en toe knijpt Nienke Snel zichzelf ook even in de arm, want zij mag zichzelf toch echt restauranthouder noemen. In tien jaar tijd transformeert ze van hulp in de spoelkeuken tot eigenaar. Het is geen standaard verhaal van ‘mazzel’ of ‘in de familie’, wél van passie, hard werken en steeds meer zelfvertrouwen kweken.

Waarvoor heb jij je koeien verzekerd?

Waarschijnlijk is jouw belangrijkste kapitaal je melkveestapel. Toch wordt dit kapitaal vaak overgeslagen om volledig te verzekeren. Hoge premie is de voornaamste reden om koeien niet te verzekeren voor ziekte en ongevallen. Maar hoe groot is de schade wanneer je bedrijf getroffen wordt door een ziekte-uitbraak? We geven je een voorbeeld in ons blog.

Adviseur aan het woord: Michel de Kuyper

Al vijftien jaar werkt Michel bij Univé Noord-Holland en hij geniet nog steeds van zijn werk. Of het nu gaat om een klusbedrijf, personal trainer of een Toko-eigenaar, in zijn rol als Adviseur Bedrijven helpt hij gepassioneerde ondernemers met het vinden van de juiste verzekeringen.

Je klant annuleert de opdracht, kan dat zomaar?

Tijdens het voorbereidingsgesprek had je een goede klik. Je voorstel werd daarna met veel enthousiasme ontvangen en nu is de opdracht binnen. Een mooie klus, met flink wat uren en ook nog eens tegen een net tarief. Maar net voordat je aan de slag gaat, annuleert je klant de opdracht. Sta je dan met lege handen?