‘Ik heb geen dag spijt gehad van mijn carrièreswitch’

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Caroline Vlietstra

Haar leven lang werkte Tamara, moeder van twee, met veel plezier in de horeca. Tijdens haar baan als restaurantmanager bij Golfclub Westwoud had ze veel verantwoordelijkheid en fijne collega’s. Maar er veranderde iets toen ze moeder werd. “Na de geboorte van mijn eerste kindje merkte ik dat de horeca niet meer aansloot op mijn privéleven”, legt Tamara uit. Toen mijn dochtertje bijna één jaar oud werd, de eerste lockdown een feit was én ik opnieuw zwanger raakte, ben ik gaan nadenken. Dit was het moment voor een carrièreswitch.”

Omscholing

De puzzelstukjes vielen in elkaar toen Tamara over Nederland Leert Door hoorde. Een project vanuit de Rijksoverheid waar mensen de kans wordt geboden om zich om te scholen. Tamara: “Door de lockdown was ik thuis komen te zitten en had niets te doen. Dit was precies wat ik nodig had. Na me te hebben georiënteerd, kwam ik bij de opleiding Wft Basis: de basisopleiding Wet op het financieel toezicht. Dat leek me een goed begin. Ik had nog geen concrete plannen, maar wist wel dat je met deze opleiding breed uit de voeten kunt.”

Vacature verzekeringsadviseur Schade Particulier

Tijdens haar zwangerschapsverlof en de lockdown behaalt Tamara haar diploma. “Vervolgens ben ik gaan kijken wat voor banen hierin te vinden waren”, vertelt Tamara. “Na een beetje googelen kwam ik terecht op de website van Univé. Daar stond een vacature open voor verzekeringsadviseur Schade Particulier. Ik was gelijk enthousiast en solliciteerde. Univé sprak me aan omdat ik daar al mijn verzekeringen heb lopen en het daarom al heel vertrouwd voelde. Voor de functie werd niet alleen Wft Basis, maar ook de opleiding Wft Schade Particulier gevraagd. Daarvoor had ik me wel al aangemeld, maar het diploma had ik nog niet behaald. In de eerste instantie werd ik daarom afgewezen, maar na twee weken werd ik teruggebeld. Of ik toch kon beginnen. Voordat mijn eerste werkdag van start ging, had ik het juiste papiertje op zak.”

Geen dag spijt

Het is alweer negen maanden geleden dat Tamara de switch van horecamedewerker naar verzekeringsadviseur gemaakt heeft. Sinds oktober 2021 vind je deze jonge moeder terug op het adviescentrum in Heerhugowaard. “Natuurlijk vond ik het in het begin wel even spannend. Ik begon mijn carrière weer helemaal opnieuw, ging van leidinggevende naar een baan waarin ik nog alles moest leren. Maar ik werd ontzettend hartelijk ontvangen! Iedereen stond voor me klaar en mijn nieuwe werkplek voelde aan als een warm bad. Mijn switch kent alleen maar voordelen: weekenden en feestdagen vrij en lekker met z’n allen aan tafel tijdens het avondeten. Het is een fijn ritme. Ik heb een gezellige tijd gehad in de horeca, maar ook hier heb ik ook klantcontact en een goede band met mijn collega’s. Dat drankje aan het einde van een dienst in de horeca mis ik niet, daarvoor zijn de vrijmibo’s en teamuitjes in de plaats gekomen.” Of Tamara deze switch anderen kan aanbevelen? “Sterker nog, Priscilla, mijn oud-collega uit de horeca, heeft op mijn aanraden de stap ook gezet. Zes jaar hebben we samen drankjes geserveerd, nu zijn we opnieuw collega’s, maar dan nu bij Univé. Priscilla’s woorden: ‘Als Tamara het kan, dan kan ik het ook.’ En gelijk heeft ze.”     

Vacatures

Wil jij ook bijdragen aan het mooie van Univé? Kijk hier voor onze vacatures of bel naar 072 – 5024545.