‘Het sociale aspect, dat maakt het werk zo leuk’

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Caroline Vlietstra

Precies in de periode dat de hele wereld door corona op slot ging, begon Jesper aan zijn carrière in de reiswereld. Een slechtere tijd om zijn werkzaamheden in deze branche te beginnen, had hij niet kunnen kiezen. Na twee jaar vond Jesper het dan ook welletjes. Hij maakte een carrièreswitch en kan zich tegenwoordig verzekeringsadviseur bij Univé noemen.

De 25-jarige Jesper uit Julianadorp had de start van zijn werkende leven iets anders voorgesteld. Na zijn Hbo-opleiding Tourism Management in Breda, heeft hij zin in zijn functie als productmanager bij een reisorganisatie. Jesper: “Ik was verantwoordelijk voor het reisaanbod naar Canada en IJsland, maar het liep al snel anders. Begin februari 2020 ben ik van start gegaan en op 27 februari werd de eerste coronabesmetting in Nederland geconstateerd. Een hele slechte timing dus.”

Annuleren en omboeken

In de twee jaar dat Jesper in de reiswereld werkzaam is, is hij niet zozeer bezig met het voor klanten realiseren van droomvakanties, maar ligt de focus vooral op het annuleren en omboeken van reizen. Jesper: “Natuurlijk was ik dankbaar dat ik mijn baan kon behouden, maar na twee jaar besloot ik toch om op zoek te gaan naar iets anders. De reiswereld viel af; als starter op de arbeidsmarkt is dit niet de bestbetaalde sector. De vaak bijbehorende reisjes zijn leuk, maar daar kan je geen brood van kopen.”

Geen schadebehandelaar maar verzekeringsadviseur particulier Univé

Jesper gaat op zoek naar ander werk. “Op zich was ik niet zozeer op zoek naar een baan in de verzekeringswereld, maar toen ik de functie van schadebehandelaar bij Univé zag staan, liep ik daar wel warm voor. Dat zit namelijk zo; ik wilde als klein jongetje graag brandweerman worden. Dat is er nooit van gekomen, maar in deze functie kon ik op een andere manier mensen helpen met bijvoorbeeld brandschade. Ik kreeg deze baan overigens niet, maar Univé attendeerde me wel op een andere functie die ze goed bij me vonden passen; verzekeringsadviseur particulier in opleiding op het Adviescentrum in Heerhugowaard. Ik solliciteerde, haalde mijn papieren en kon aan de slag.”

Sfeer fantastisch

Net als zijn vorige baan, gaat ook deze baan van start in de maand februari. “Dit keer zag de start van mijn nieuwe baan er heel anders uit. Vanaf de eerste dag had ik het hier naar mijn zin”, vertelt Jesper enthousiast. “Ik heb een goede band met mijn collega’s en de sfeer onderling is fantastisch. Verder heb ik elke maand een gesprek met mijn leidinggevende en kan ik mijn wensen kenbaar maken. Zo gaf ik aan dat ik meer afwisseling in mijn werk fijn zou vinden. Dat heb ik nu ook gekregen.”

Studie zeker niet voor niets geweest

Natuurlijk komt het vaker voor dat mensen uiteindelijk in een heel ander vakgebied komen te werken dan waarvoor ze gestudeerd hebben, maar toch. Vindt Jesper het achteraf gezien niet zonde van zijn studie en behaalde diploma? “Zo zie ik dat niet. Er zijn namelijk best wat raakvlakken en overeenkomsten. Zowel in de reis- als in de verzekeringswereld heb je veelvuldig contact met de klant. Verder heb ik, net als bij mijn vorige baan, nu ook te maken met maatwerk. In de reiswereld stel je op maat gemaakte vakanties samen, voor elk wat wils. Dat is in de verzekeringswereld eigenlijk ook zo. Elk huishouden heeft zijn eigen wensen en behoeften wat betreft verzekeringen. En dat sociale aspect, dat maakt het werk nou juist zo leuk. ”

Vacatures

Wil jij ook bijdragen aan het mooie van Univé? Kijk hier voor onze vacatures of bel naar 072 – 5024545.