‘Ik wil die haag weghalen, daar heeft u toch geen problemen mee?’

Leestijd: 1 minuut | Geschreven door Judith Munster (‘t Teksthuys)

“Tot voor kort wist ik amper wat een jurist was, laat staan dat ik er ooit één nodig zou hebben. Maar het lijkt verdorie wel of ik in het tv-programma De Rijdende Rechter ben beland! Vorige week kwam mijn nieuwe buurman naar me toe. Hij zegt ‘Buurvrouw, u weet toch dat de haag tussen onze percelen niet op de erfafscheiding staat? Hij staat minstens een halve meter in mijn tuin. Ik wil de haag weghalen en op de officiële erfgrens een schutting plaatsen. Daar heeft u toch geen bezwaar tegen?’

Ik heb gezegd dat dit compleet nieuw voor me was, dat ik het even moest laten bezinken. En ik weet hier dus echt niks van! Ik woon al elf jaar in dit huis en die haag heeft altijd gestaan waar hij nu staat. Mijn vorige buren hebben het er nooit over gehad. Ik kan en wil dus niet klakkeloos aannemen dat mijn buurman gelijk heeft. Maar ruzie met hem wil ik ook niet. Ik belde gelijk mijn beste vriendin en zij vertelde dat ze toevallig net iets had gelezen over een gratis speeddate met een jurist van Univé Rechtshulp. ‘Dan kun je een afspraak maken met een juridisch adviseur en die geeft dan een half uur gratis advies’, zei ze. ‘Zo’n gesprek is bedoeld voor mensen die een geschil hebben. Een conflict met de baas, gedoe over een contract of een meningsverschil met de buren, zoals jij.’ Ik heb natuurlijk gelijk gebeld. Ik ben heel benieuwd wat de jurist over mijn zaak te zeggen heeft en hoe ik dit het beste kan aanpakken. Ondertussen ben ik al blij dat ik met mijn verhaal bij Univé terecht kan. Dat geeft een hoop rust. Dankzij Univé heb ik er alle vertrouwen in dat het goed komt, hoe dan ook.”

Regelmatig organiseren we bij Univé het evenement ‘speeddate met een jurist’ – zowel klanten als niet-klanten kunnen dan problemen zoals hierboven geschetst aan onze jurist voorleggen, waardoor hopelijk een oplossing voor het probleem wordt gevonden.

Houdt voor het evenement ‘speeddate met jurist’ onze activiteitenkalender goed in de gaten!

Juridische vraagstukken

Door het nieuwe coronavirus en de daarbij horende crisis leven we in onzekere tijden en hebben we logischerwijs ook meer juridische vragen. Denk bijvoorbeeld aan de rechten bij een nulurencontract, een geplande vakantie die niet door kan gaan, een product of dienst dat nu niet meer geleverd wordt of je recht op calamiteitenverlof nu de opvang gesloten is. Allemaal juridische vraagstukken die ’s nachts door je hoofd schieten en je van je slaap kunnen houden.

Omdat het vragen zijn waar we vaak juridisch gezien onvoldoende van weten, is het fijn om hulp en advies te krijgen uit professionele hoek. Wij bieden daarom in tijden van deze coronacrisis een helpende hand met gratis juridisch advies.