Help, mijn keuken past niet!

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Suzanne van Ginkel

Wat had de Familie de Wit zich verheugd op hun nieuwe keuken. Sandra de Wit: ‘We kookten al weken op een provisorisch kookstel van een oud stukje keukenblok. Dus toen de nieuwe keuken eindelijk geleverd werd, sprong ik een gat in de lucht.’ Toch liep de dag van de plaatsing heel anders voor familie de Wit. De geleverde keuken paste namelijk niet. Dit terwijl de keuken vooraf was ingemeten door de keukenzaak. Ze stonden voor een raadsel.

Contact met het hoofdkantoor

Sandra: ‘We belden direct met de keukenzaak. Zij verwezen ons door naar het hoofdkantoor. Die stelden voor een kleiner ladeblok te leveren, zodat het geheel wél zou passen. Maar dat zou het hele aanzicht van de keuken veranderen, dus daar zijn we niet mee akkoord gegaan.’ Jan vult aan: ‘Daarnaast zou ik samen met een zelfstandige keukenmonteur de keuken plaatsen. Ik had hem voor twee dagen ingepland en moest hem afzeggen maar wel betalen.’
Ondanks dagelijkse telefoontjes met het hoofdkantoor, zit er weinig schot in de zaak. Een tijdelijke noodvoorziening vanuit de keukenzaak blijft uit. Ondertussen logeert de familie met hun twee kleine kinderen noodgedwongen elders omdat koken niet meer kan. Het oude keukenblok was al afgevoerd om plek te maken voor de nieuwe keuken. Ondertussen verstrijken de weken.

Het balletje gaat rollen

Familie de Wit besluit uiteindelijk een jurist van Rechtshulp in te schakelen. Ze zijn immers niet voor niets verzekerd voor Rechtshulp. De jurist neemt zowel schriftelijk als telefonisch contact op met het hoofdkantoor van de keukenzaak. Nu lijkt het balletje wel te gaan rollen. Een noodkeuken wordt alsnog snel geplaatst. Sandra: ‘Wat heel fijn is, is dat we één aanspreekpunt hebben bij Univé Rechtshulp. De jurist onderhoudt goed contact met ons. Hij heeft ervoor gezorgd dat er een nieuwe keuken met gelijke ladeblokken is geleverd en de extra kosten van de zelfstandige keukenmonteur zijn vergoed.’
Sandra: ‘Het blijft wonderlijk dat de druk van een jurist er wèl voor kan zorgen dat een bedrijf in actie komt, terwijl je als consument toch ook echt je best doet. We zijn heel blij met de uitkomst en natuurlijk met onze nieuwe keuken’.

Welke juridische hulp past bij jou?

In ons dagelijks leven kunnen juridische conflicten ontstaan. Denk maar aan je werk, een conflict over het geleverde werk tijdens een verbouwing of verhuizing of in het verkeer. Het is fijn als je kunt terugvallen op professionele juridische hulp.

Doe de Rechtshulpcheck!

Tijdens dit gesprek kijk je samen met onze adviseur welke juridische hulp bij jou past. En of jouw huidige rechtshulpverzekering beter of voordeliger kan.