Univé Ledenfonds schenkt kletskaarten aan Taalcafé

Het Taalcafé in de bibliotheek in Heerhugowaard heeft een mooi cadeau in ontvangst mogen nemen van het Univé Ledenfonds. Taalcafébegeleider Ronald Hentzen kreeg van het Univé Ledenfonds het ‘Kletskaartenspel’ en nam dit spel mee naar het Taalcafé. Het spel bleek een succes, omdat er door de vragen van de kletskaarten mooie gesprekken op gang kwamen. Taalcafébegeleider Gerda Boschman ging vervolgens naar Univé en vroeg naar meer spellen voor het Taalcafé (mochten er nog spellen over zijn). Het Univé Ledenfonds besloot het spel te schenken aan alle Taalcafés van Bibliotheek Kennemerwaard. Hilde Luken van de bibliotheek heeft de spellen op vrijdag 17 januari ontvangen uit handen van Richard Oldenburg, winkelcoördinator van Univé Heerhugowaard.

Taalcafé Heerhugowaard

Het Taalcafé is er voor iedereen die Nederlands wil oefenen. Deelnemers aan het Taalcafé praten met elkaar of met een begeleider over bijvoorbeeld het weer of het nieuws aan de hand van de Startkrant. Ze kunnen taalspelletjes doen. En in het Taalcafé kan geoefend worden met lezen of schrijven. Ook in andere vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard worden Taalcafés georganiseerd. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekkennemerwaard.nl

Univé Ledenfonds

Univé Noord-Holland Ledenfonds doet donaties aan lokale, maatschappelijke initiatieven. Kent u een mooi initiatief dat wel een (financieel) steuntje in de rug kan gebruiken? Kijk op www.univeledenfonds.nl voor de voorwaarden.