Unive Noord-Holland

12 tips voor
een soepele verhuizing

Unive Noord-Holland
Unive Noord-Holland

12 verhuistips

Bij een verhuizing komt er veel informatie op je af, met betrekking tot verzekeringen, verhuizers, kleuren verf en waar je eventueel al je spullen tijdelijk gaat opslaan. Daarom hebben wij een checklist bedacht, zodat jouw verhuizing een stuk soepeler gaat. Met deze 12 tips hoef je jezelf tijdens de verhuizing zelf veel minder druk te maken over alles, want je bent goed voorbereid.

 1. Denk aan je verzekeringen en wanneer je welke nodig hebt. Schrijf op wat je hebt, moet hebben en moet aanpassen naar je nieuwe adres. Dit kan je online bij Univé zo regelen! Het duurt niet lang, maar je moet er even in duiken. Liever dat een adviseur het even voor je doet? Maak hier direct een afspraak. Dit kan telefonisch, via beeldbellen of in de Univé-winkel.
 2. Regel voldoende dozen en bewaar kranten! Als je weet dat je gaat verhuizen, is het slim om voldoende dozen op voorraad te hebben. Neem dus regelmatig een bananendoos mee van de supermarkt. En bewaar oude kranten om zo alle breekbare spullen goed in te pakken en te kunnen vervoeren.
 3. Plan vaste data om alles over te kunnen brengen. Als je een beetje vooruit plant, weet je wanneer je moet beginnen met inpakken, verhuisgegevens doorgeven en alle andere details!
 4. Zorg voor een betrouwbare verhuizer, als je niet zelf alles wilt overbrengen. Op internet kan je ontelbare reviews vinden van klanten die je zijn voorgegaan, waardoor je ervoor kunt zorgen dat je een partij hebt die écht bij je past.
 5. Voor het verhuizen zelf: zet alles in één kamer en bouw op per kamer. Dit is vooral goed te doen als je alleen bent of maar met twee mensen. Mocht dit niet kunnen, zorg er dan voor dat je een hoek van het huis inricht met dozen en andere spullen per kamer op een rijtje. Dit voorkomt een hoop uitzoekwerk.
 6. Schrijf op de dozen wat erin zit én van welke kamer het was. Dit zorgt ervoor dat deze dozen gelijk op een goede plek gezet kunnen worden.
 7. Ontspul tijdens het inpakken. Het zal je verbazen hoeveel spullen we hebben, maar eigenlijk niet eens gebruiken! Scheelt ook sjouwen.
 8. Pak spullen die je gaat verhuizen in in kleding en handdoeken. Dat scheelt de wereld een heleboel plastic!
 9. Gebruik ook de koffers en tassen die je toch al in huis hebt voor de verhuizing. Dit scheelt een hoop dozen regelen.
 10. Regel de administratieve zaken op tijd. Niets is zo naar als vergeten dat jouw internet of favoriete tijdschrift nog op een oud adres staat. Als je de verhuisdatum al hebt bepaald, kan je dit vaak van tevoren doorgeven aan deze diensten.
 11. Schrijf alle ideeën en afspraak op, digitaal of op papier. Tijdens een verhuizing onthoud je echt niet alles – en op die manier hoeft dat ook niet.
 12. Kijk ook eens op de website van Vereniging Eigen Huis. Daar vind je nog veel meer tips én een handige verhuisplanner met alles op een rijtje.

Meer weten over jouw verzekeringen bij een verhuizing?

Univé denkt graag met je mee bij jouw verhuizing. We kunnen je snel vertellen wat er qua verzekeringen allemaal geregeld moet worden. Neem dus vooral contact met ons op als je vragen heeft. Maak een afspraak in een Univé-winkel bij je in de buurt of een (beeld)belafspraak.

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur – 17:00 uur