‘Alles begint met die ene vraag: wat kan ik vandaag voor je doen?’

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Caroline Vlietstra

Michel de Kuyper, Adviseur Bedrijven, werkt sinds 1 juli 2007 bij Univé Noord-Holland. Na zijn studie was dit zijn allereerste echte baan. “Of het niet eens tijd wordt om van werkgever te switchen? Welnee! Waarom zou je weggaan als je ergens met zoveel plezier werkt?”

De 41-jarige Michel is zijn carrière bij Univé Noord-Holland begonnen als Adviseur Particulier. Vijftien jaar lang hielp de vader van twee zijn klanten met het beantwoorden van verzekeringsvragen op particulier gebied. “Ik kreeg onder andere zorgvragen, vragen over betalingen en schades; alle onderwerpen zijn in die vijftien jaar de revue gepasseerd. Omdat ik mezelf wilde blijven uitdagen, heb ik vorig jaar de switch gemaakt naar de ondernemersdesk en kan ik mezelf nu Adviseur Bedrijven noemen. Ik help op dit moment met name zzp’ers: de zelfstandigen van Nederland.”

Elk bedrijf, elk gesprek en elk advies is anders

In de rol van Adviseur Bedrijven spreekt Michel vooral kleine ondernemers. “Ontzettend leuk” vertelt hij enthousiast. “Mijn klanten zijn vaak bevlogen zelfstandigen die trots zijn op hun onderneming. Een klusbedrijf, personal trainer, een eigenaar van een Toko: allemaal ambitieuze, hardwerkende mensen met een passie. Dat het om verschillende bedrijven gaat, maakt mijn werk heel afwisselend. Elk gesprek, elk advies is anders. Soms blijven gesprekken me bij. Zoals laatst. Eén van mijn klanten, oorspronkelijk uit Syrië, vertelde me over zijn familieleden die nog in het aardbevingsgebied zitten. Ontzettend heftig natuurlijk. Een uur later heb ik dan weer een bevlogen klant aan de telefoon die mountainbiketrainingen geeft en wil weten wat Univé voor hem kan betekenen. Wat ik al zei; ik heb een afwisselende baan. Elke dag, nee, elk gesprek is anders.”

Zorgen dat het wél lukt

Bij het verzekeren van een bedrijf komt heel wat kijken. Hoe pakt Michel dit aan? “Allereerst moet ik duidelijk krijgen wat de klant aanbiedt en of zijn dienst überhaupt te verzekeren is. Welk risico loopt de ondernemer? Kan hij deze risico’s zelf dragen of wenst hij deze te verzekeren? Je moet dus in dit vak goed kunnen luisteren, de tijd nemen en – in sommige gevallen – rustig blijven. Vraag je mijn collega’s om me te omschrijven, dan zullen ze zeggen dat dit nou net mijn sterkste punten zijn”, lacht Michel. “Mij maak je niet zo snel gek. Heb ik alle nodige informatie bij elkaar? Dan ga ik op zoek naar een passende verzekering. En soms is dat een uitdaging, maar dat is juist het leuke aan mijn werk. En wil ik even overleggen met collega’s, dan kan dat natuurlijk. De ondernemersdesk bestaat uit een team van tien collega’s. Met elkaar zijn we een hechte groep en kunnen altijd bij elkaar terecht.”

Puzzelen

Sinds zijn eerste werkdag, 1 juli 2007, zet Michel zich dagelijks in voor zijn klanten. Wat vindt de Adviseur Bedrijven het leukst aan zijn werk? “Elke dag weer kijk ik wat ik voor een klant kan betekenen. Heb ik een ondernemer naar tevredenheid kunnen helpen, dan geeft mij dat zelf ook een goed gevoel. Soms is het een beetje puzzelen, een uitdaging, maar dat vind ik juist zo leuk aan dit werk. Het gebeurt weleens dat een ondernemer bij verschillende verzekeringsmaatschappijen is geweest en zich om een bepaalde reden niet heeft kunnen laten verzekeren. Komt hij dan bij Univé, dan ga ik uiteraard mijn uiterste best doen om dit bij ons wél mogelijk te maken. Zo had ik laatst een klant die zijn voorraden wilde laten verzekeren, maar geen alarmsysteem geïnstalleerd had. Hij was ook niet van plan dit in de toekomst te gaan doen. Deze klant kon zich niet verzekeren op basis van de standaard voorwaarden. In zo’n geval ga ik kijken wat wél mogelijk is. Bijvoorbeeld, of we kunnen schuiven met de dekking. In plaats van de klant af te wijzen, hebben we hem kunnen verzekeren zonder diefstaldekking. Natuurlijk heb ik ook weleens te maken met een klant met een krap budget. Wanneer de premie voor deze ondernemer boven het budget uitkomt, denk ik graag mee. In zo’n geval kunnen we wellicht een hoger eigen risico afspreken zodat de premie omlaag kan en deze klant zich toch kan verzekeren. Een tevreden klant, dat maakt ook mijn dag goed. Maar alles begint met oprechte interesse en altijd met dezelfde vraag… Wat kan ik vandaag voor je betekenen?”

Als ondernemer zijn je wensen, doelen en situatie altijd in beweging. Ditzelfde geldt voor wet- en regelgeving. Daarom is het belangrijk om je verzekeringen up-to-date te houden zodat ze passen bij jouw persoonlijke én zakelijke situatie.

Maar wij weten ook dat het vinden van de tijd om je verzekeringen weer eens door te nemen, er vaak bij in schiet. Daarom staan wij voor je klaar.

Gratis Bedrijfsverzekeringscheck

Wat kun je van ons verwachten?
Onze adviseurs helpen je graag, en belangrijker nog: zij denken met je mee. Tijdens de gratis Bedrijfsverzekeringscheck bekijken ze of je nog goed verzekerd bent, of je niet oververzekerd bent en of jouw verzekeringen nog passen bij je situatie. Hiermee voorkom je dat je betaalt voor risico’s die wellicht nu niet van toepassing zijn. 

Laatste blogs

AOV acceptant aan het woord

Nieuwsgierig naar de wereld achter de arbeidsongeschiktheidsverzekering? Met ruim twee decennia ervaring in het vak en als voormalig AOV-adviseur helpt Jelle Vledder - AOV - acceptant bij Univé - ondernemers bij het beschermen van hun toekomst. In onze blog geeft hij een uniek kijkje in het proces achter de schermen, van technische evaluaties tot medische beoordelingen.

Andijkers redden dorpscafé

In het hart van Andijk stond café 't Ankertje op het punt te verdwijnen, maar dankzij de vastberadenheid van veertien lokale ondernemers en bewoners blijft dit historische café bruisen! Voormalig ondernemer Peter Manshanden leidde het initiatief. "Dit café, waar al 125 jaar lief en leed wordt gedeeld, mocht niet verloren gaan," zegt Peter. Wat volgde was een bijzondere samenwerking tussen veertien ondernemers en dorpsgenoten. Lees dit inspirerende verhaal van lokale ondernemers die samenkwamen om dé ontmoetingsplek van hun dorp te behouden.

Aansprakelijkheid is niet 100% te verzekeren

Als ondernemer koop je goederen en diensten in en lever je die ook zelf. Daarvoor heb je overeenkomsten afgesloten met leveranciers en afnemers. In de algemene voorwaarden die deel uit kunnen maken van zo’n overeenkomst, is vaak een beperking van de aansprakelijkheid opgenomen. Waarom is dat? En waarom zou je zelf de aansprakelijkheid beperken?

‘Univé Noord-Holland heeft vanaf dag één gezegd dat we het gingen redden’

15.000 vierkante meter in vuur en vlam. Het overkwam Jan Langedijk Bloembollen BV, een exportbedrijf gespecialiseerd in bloembollen. Maar ondanks deze enorme tegenslag wisten de broers Peter en Arjan, samen met hun vader Jan, het bedrijf weer op te bouwen. Vandaag de dag is het West-Friese familiebedrijf nog steeds een gezonde onderneming met een veelbelovende toekomst.

‘Met vervroegd pensioen? Welnee, mijn werk is veel te leuk’

“Met vervroegd pensioen? Welnee, mijn werk is veel te leuk!” Met meer dan 25 jaar ervaring geniet de 63-jarige professional nog steeds van zijn werk. Van het adviseren van agrariërs tot het ontzorgen van mkb’ers. Jan houdt van de diversiteit en het persoonlijke contact. Of het nu om een melkveehouderij of een PVC-vloerenondernemer gaat, Jan staat altijd klaar om te adviseren en te ontzorgen.