Onze adviseur aan het woord: Roy Berkhout

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Ellen Basjes

De Noord-Hollandse Roy Berkhout (42) weet als geen andere hoe hij een ondernemer, klein of groot, een goede dag bezorgt. Wekelijks spreekt hij ongeveer honderd ondernemers over verzekeringen. Met gepaste adviezen en volledige informatie kom je ver, maar het geheime ingrediënt is vooral dat hij goed kan luisteren, oprechte interesse toont en met een vleugje humor zijn werk uitvoert. In mei werkt Roy vijf jaar bij Univé Noord-Holland. Gestart als relatiebeheerder in de winkel van Bovenkarspel, daarna als verzekeringsadviseur particulieren en nu al ruim twee jaar als adviseur ondernemersdesk.

Ondernemersdesk

Sinds de komst van corona werkt Roy vooral thuis vanuit Blokker, een klein dorp – bijna 4.000 inwoners – vlakbij Hoorn. Maar of het nu op zijn zolder in Blokker is of op het Univé-kantoor in Heerhugowaard: als adviseur ondernemersdesk staat Roy dag in en dag uit klaar voor zzp’ers en klein zakelijke bedrijven. Een functie waarbij geen dag hetzelfde is, en waarbij verveling niet in het woordenboek voorkomt.

Maar net als ieder mens, heeft Roy ook dromen. ‘Het is mijn wens om ooit door te groeien naar de functie accountmanager waarbij ik de grotere bedrijven mag adviseren en bijstaan met zowel hun zakelijke als particuliere verzekeringen. Nu heb ik een binnendienstfunctie, alleen telefonisch advies gericht op zakelijke verzekeringen. Om mijn droom te bereiken volg ik regelmatig trainingen en cursussen. Iets dat later van pas komt om mijn droom te verwezenlijken, maar waar ik zeker -in mijn huidige rol- ook al profijt van heb.’

Persoonlijk advies

Roy vervolgt: ‘Hoe groot of klein een ondernemer ook is, er zijn altijd risico’s. Denk bijvoorbeeld aan schade (aan voertuigen, panden of door onherstelbare fouten), verzuim van personeel en ongevallen. Voor veel ondernemers is het wenselijk om zich te verzekeren tegen deze risico’s. Omdat iedere ondernemer andere wensen, mogelijkheden en ideeën heeft, is persoonlijk advies echt van toegevoegde waarde. En dat is juist wat ik zo leuk vind aan mijn werk. De ene dag ben je in contact met een startende ondernemer met ambitieuze plannen. En de volgende dag spreek je een ondernemer die zijn bedrijfsactiviteiten wijzigt.’

Puzzelen naar de beste oplossing

Met meer dan 1,6 miljoen trouwe leden, geen winstoogmerk en een nuchtere blik, passen de coöperatie Univé en Roy als twee trommelstokken bij elkaar. ‘We draaien niet om de hete brij heen en zeggen waar het op staat. Daarbij is goed luisteren heel belangrijk. Als adviseur moet je het ijs breken en als het ware door de klant heen prikken. Wat is nou echt zijn of haar behoefte? Hoe kan ik de klant helpen? Wat is mijn advies? Door de klantvraag goed te achterhalen, puzzel je samen naar de beste oplossing. Met mijn kennis, advies en onze producten, help ik een ondernemer weer verder.’

Trots

‘Recent kon ik een klant heel blij maken,’ vervolgt Roy. ‘Hij was installateur en ging ook zonnepanelen plaatsen. Door deze wijziging ging zijn jaarlijkse premie bij een andere verzekeraar met meer dan € 1.000,- omhoog. Dat is natuurlijk een fors bedrag en daar word je niet vrolijk van. De ondernemer nam contact op en informeerde naar onze mogelijkheden. Ik heb zijn polis bekeken en gezocht naar alternatieven. Omdat wij ook fungeren als tussenpersoon waren er meerdere opties. Ik kon een verzekering aanbieden met de juiste dekking en veel minder premie. De klant was heel erg tevreden over het proces, onze inzet en natuurlijk het resultaat. Deze klant is nu echt een ambassadeur en heeft zelfs zijn broer, ook een zelfstandige, doen overstappen naar Univé. Dat maakt mij erg trots en geeft een voldaan gevoel!’

In welke branche je ook werkzaam bent, als ondernemer komt er veel op je af. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden en waarvan je op de hoogte moet blijven. Tijd om  verzekeringen weer eens door te nemen, is er vaak niet. Daarom staan wij voor je klaar.

Gratis Bedrijfsverzekeringscheck

Tijdens de gratis Bedrijfsverzekeringscheck brengt onze adviseur samen met jou de bedrijfsrisico’s in beeld. Vervolgens stemmen wij af hoe je deze risico’s kunt voorkomen en beperken, en waar nodig verzekeren.

Laatste blogs

Hoe zorg jij voor inkomsten bij arbeidsongeschiktheid?

Een van de eerste lessen die je als ondernemer leert, is dat jij zelf voor financiële zekerheid moet zorgen. Je wordt niet beschermd door regelingen van een werkgever of de overheid. Ook niet als je inkomsten wegvallen omdat je arbeidsongeschikt bent geworden. Ondernemers blijken voor die situatie uiteenlopende oplossingen te bedenken. Maar werken ze allemaal (altijd) even goed?
Zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen installeren? Voorkom ongelukken

Installatiebedrijven hebben volop werk nu de vraag naar zonnepanelen zo groot is. Ook als zzp’er kun je goed verdienen als je handig bent in het plaatsen van PV-installaties (zonnestroominstallaties). Dus: het dak op en aan het werk! Uiteraard voorkom je onveilige situaties en tref je maatregelen voor jezelf en je mensen om ongelukken te voorkomen. Of komt dat op de tweede plaats?

AOV acceptant aan het woord

Nieuwsgierig naar de wereld achter de arbeidsongeschiktheidsverzekering? Met ruim twee decennia ervaring in het vak en als voormalig AOV-adviseur helpt Jelle Vledder - AOV - acceptant bij Univé - ondernemers bij het beschermen van hun toekomst. In onze blog geeft hij een uniek kijkje in het proces achter de schermen, van technische evaluaties tot medische beoordelingen.

Andijkers redden dorpscafé

In het hart van Andijk stond café 't Ankertje op het punt te verdwijnen, maar dankzij de vastberadenheid van veertien lokale ondernemers en bewoners blijft dit historische café bruisen! Voormalig ondernemer Peter Manshanden leidde het initiatief. "Dit café, waar al 125 jaar lief en leed wordt gedeeld, mocht niet verloren gaan," zegt Peter. Wat volgde was een bijzondere samenwerking tussen veertien ondernemers en dorpsgenoten. Lees dit inspirerende verhaal van lokale ondernemers die samenkwamen om dé ontmoetingsplek van hun dorp te behouden.

Aansprakelijkheid is niet 100% te verzekeren

Als ondernemer koop je goederen en diensten in en lever je die ook zelf. Daarvoor heb je overeenkomsten afgesloten met leveranciers en afnemers. In de algemene voorwaarden die deel uit kunnen maken van zo’n overeenkomst, is vaak een beperking van de aansprakelijkheid opgenomen. Waarom is dat? En waarom zou je zelf de aansprakelijkheid beperken?