Het kamp staat midden in de Kennemerduinen, een van de mooiste plekken van Nederland. De kinderen kunnen daar naar hartenlust in de natuur spelen: van het duin af rennen, hutten bouwen, in bomen klimmen, zandkastelen bouwen, naar waterdiertjes zoeken, noem het maar op. Ook zijn er schommels, een glijbaan en is er volop ruimte voor voetbal, volleybal en andere sporten.

Het kamp is gericht op kinderen van wie de ouders geen geld hebben voor vakantie of een groot deel van de vakantie moeten doorwerken. Met eenvoudige middelen en veel frisse duinlucht wordt die kinderen een gezonde en verantwoorde vrijetijdsbesteding gegeven.

Licht en Lucht TVB wil zoveel mogelijk kinderen uit elke sociale klasse (diversiteit) een leuke en veilige kampweek bezorgen in de Kennemerduinen. Bijna 750 kinderen zijn dit jaar met Licht en Lucht een week op kamp geweest. Ongeveer een kwart daarvan zijn kinderen met een Stadspas (bijstand niveau). Het Ledenfonds heeft de deelnamekosten voor alle 225 kinderen met een stadspas gedoneerd.

Dankzij de steun van het Univé ledenfonds en andere donateurs is er in 2017 weer een heerlijk kamp georganiseerd.

Univé Noord-Holland