De Kardinaal de Jong school is een spiegel van de maatschappij, waar kinderen met diverse nationaliteiten, identiteiten en geloofsovertuigingen samen leren. De school streeft ernaar om alle leerlingen, vanuit hun eigen startpunt, zich optimaal te laten ontwikkelen. Respect, veiligheid en zelfstandigheid zijn daarbij belangrijke elementen.

Gezonde voeding en bewegen is een onderwerp die De Kardinaal de Jong school belangrijk vindt. Zij stimuleren kinderen en ouders om bewust na te denken over gezonde voeding. Zo drinken alle leerlingen en leraren elke vrijdag water en eten de kinderen fruit als tussendoortje.

Dit schooljaar wenst de school haar gezonde karakter verder te versterken. Dit willen zij doen door onder andere de drinkwaterdagen uit te breiden. Hiervoor willen zij de kinderen bidons aanbieden zodat de kinderen elke dag deze bidon mee naar school kunnen nemen. Ook de nieuwe kinderen krijgen dan een bidon.

Het Ledenfonds steunt dit Drinkwaterdag project graag en heeft het mogelijk gemaakt om voor alle leerlingen (incl. nieuwe leerlingen) bidons aan te schaffen.

Univé Noord-Holland