‘Univé biedt meer dan alleen het uitkeren van een bepaald bedrag’

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Caroline Vlietstra

Dorothee Blaauw, Specialist Personenschade, werkt al 36 jaar bij Univé. Allerlei schades heeft ze behandeld, maar op dit moment is ze werkzaam als specialist binnen de afdeling Personenschade. “Mijn aandachtsgebied is de claimbehandeling arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, de AOV.”

Fijne positie

Dorothee is blij met haar functie. Wat maakt het werk van Dorothee zo belangrijk? “Ten eerste heb je natuurlijk het financiële aspect. Ondernemers die uitvallen worden niet door de Overheid gesteund. Het is dus belangrijk dat de klant een AOV heeft afgesloten en de klap voor zijn onderneming kan opvangen. Maar Univé biedt meer dan alleen het uitkeren van een bepaald bedrag. We denken mee. Gaat het om een simpele verzwikte enkel, dan is deze klant hoogstwaarschijnlijk binnen 6 weken weer op de been, maar is het probleem groter, dan gaan we verder kijken. Wat kunnen we betekenen? Hoe lang verwacht hij/zij uit de running te zijn? Is er bijvoorbeeld vervangend personeel nodig?”

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen. Vanuit die beredenering kijkt Dorothee ook naar preventie. “Mensen die zwaar lichamelijk werk verrichten, merken vaak rond hun 55e dat hun lichaam begint te protesteren. Denk bijvoorbeeld aan het werk van een stukadoor. Goed gereedschap is hierbij ontzettend belangrijk. Het gebruik van een exoskelet kan dan uitkomst bieden. Dit apparaat biedt verlichting waardoor het lichaam minder belast wordt. Ander voorbeeld: een agrariër kan zijn werk langer volhouden als hij gebruik maakt van een voermachine of melkrobot. We kijken hoe we deze zelfstandigen kunnen adviseren en helpen graag bij de aanschaf van deze middelen.”

Psychische klachten

Dorothee heeft niet alleen te maken met uitval door lichamelijke ziekten. Ze ziet ook genoeg ondernemers omvallen door psychische klachten. “Dat gebeurt bijvoorbeeld veel in de bouwwereld. Sinds de coronacrisis hebben bouwvakkers het gigantisch druk. Ze willen elke klus aannemen, want als zelfstandige weet je natuurlijk nooit wat de toekomst brengt. Dat is de valkuil waardoor mensen overspannen raken. Soms trekken ze bij ons aan de bel, maar het kan ook zijn dat we van onze adviseurs te horen krijgen dat deze klant op het punt van omvallen staat. Wij bieden dan hulp aan in de vorm van een coach of psycholoog. Met de AOV ondersteunen we mensen dus al voordat ze omvallen. Zo mag je als klant gebruikmaken van een preventief arbeidsdeskundig onderzoek, een health-check, vitaliteitsprogramma en verschillende sparring- en coaching sessies.”

Lang traject, maar met goede afloop

Vroeger moest een boer eerst doodziek in bed liggen voordat hij aan de bel trok. Gelukkig is daar verandering in gekomen. “Ook deze beroepsgroep vindt het fijn om met iemand te praten”, vertelt Dorothee. “Zo helpen we op dit moment een jonge agrariër. Zijn vader, die de boerderij runde, is ziek en de zoon neemt het bedrijf over. Alles kwam van de ene op de andere dag op zijn schouders neer. Vader vindt het lastig de regie uit handen te geven en de zoon vindt het overnemen van het bedrijf spannend. Zo spannend dat hij overspanningsklachten vertoont en het werk niet langer aankan. Buiten dat we voor de zoon agrarisch bedrijfshulp hebben geregeld, hebben we ook een agrarische coach ingeschakeld. Alle koppies moeten dezelfde kant op en daar helpt de coach bij. Dit is een lang traject, maar een goed voorbeeld van hoe we de klant, buiten de uitkering, helpen. Langzaam maar zeker begint er op de boerderij meer begrip van beide partijen te ontstaan. En dat is precies waar we het voor doen.” 

Ondernemen is mooi, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Stel dat je door een ongeval of ziekte niet meer kunt werken. Als ondernemer heb je dan geen vangnet vanuit de overheid. Voor deze situaties is er de arbeidsongeschiktheidsverzekering van Univé.

Onze AOV is meer dan alleen een uitkering als je arbeidsongeschikt raakt. Wij hebben ook veel aandacht voor je herstel. Ons team van specialisten helpt je op een verantwoorde manier te re-integreren. Bovendien kan je experts om advies vragen over je bedrijfsvoering en gezondheid.

Gratis informatiegesprek

Wat kun je van ons verwachten?
Onze AOV-adviseurs helpen je graag, en belangrijker nog: zij denken met je mee. Tijdens een gratis informatiegesprek van ongeveer 30 minuten geven zij je informatie over de mogelijkheden en inzicht in de financiële gevolgen wanneer je arbeidsongeschikt mocht raken. 

Laatste blogs

Een positieve kijk op de RI&E

Veel ondernemers denken bij een Risico Inventarisatie & Evaluatie aan gedoe en kosten. Het kan voelen als een verplicht nummer waar je mee opgezadeld wordt. Maar een RI&E kun je ook zien als de start om kosten te besparen en meer winst te maken. Bijvoorbeeld omdat je ziekteverzuim een stuk lager uitvalt. Univé helpt je om je RI&E in orde te krijgen. Ben je benieuwd naar de winstpunten die jij uit een RI&E kunt halen?

Tien tips om dieven van je erf te houden

Steeds vaker worden agrariërs slachtoffer van diefstal op het erf. Her erf ligt vaak afgelegen, is niet overal even goed verlicht en er is weinig toezicht. Maar er is wél een kapitaal aan werktuigen, elektrisch gereedschap en kostbare GPS-systemen aanwezig. Hoe aantrekkelijk wil je het hebben als crimineel? Preventieve maatregelen zijn daarom essentieel. Wij hebben 10 diefstalpreventietips op een rij gezet. Tref je maatregelen en houd de dieven van je erf.

Adviseur aan het woord: Michel en Jorien

Jorien en Michel zijn de drijvende kracht achter onze nieuwe MKB-desk, speciaal opgericht voor klein zakelijk. Met hun persoonlijke aanpak en diepgaande kennis, bieden ze ondernemers niet alleen verzekeringen aan, maar ze helpen deze ondernemers ook groeien. Lees meer over hun reis en de impact die ze maken in onze blog.

Isolatiemateriaal in de stal

Veel daken van oudere stallen zijn geïsoleerd met PUR of EPS. Maar dit isolatiemateriaal is erg brandbaar en mag bij nieuwbouw van een stal niet meer gebruikt worden. Bas Luitjes, risicodeskundige bij Univé, legt uit wat de alternatieven zijn en welke voor- en nadelen je tegen elkaar afweegt als je een keuze maakt.

Nieuwe Primera winkel in Schagen

Ondanks de digitale trend blijft een fysieke winkel relevant. Dat vindt ook Joran Idema, de trotse eigenaar van Primera Schagen. Hij deelde zijn verhaal met ons over het openen van zijn eigen winkel. Lees meer over Joran’s ondernemersavontuur en hoe hij zijn droom waarmaakte in onze volledige blog.