Bedrijfsschade beperken met een goede verzekering

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Ellen Basjes

Als ondernemer is het belangrijk om na te denken over mogelijke risico’s voor je bedrijf. Niemand zit te wachten op schade door extreme weersomstandigheden, brand, cybercriminaliteit, diefstal en vandalisme. En toch is de kans aanwezig dat je het mee gaat maken. Helemaal voorkomen is niet mogelijk. Risico’s minimaliseren en goed verzekeren wel. Met de Roerende zakenverzekering/inventarisverzekering van Univé bijvoorbeeld, speciaal voor ondernemers.

Jan Schouten, verzekeringsadviseur: ‘Voor veel ondernemers is het afsluiten van een passende Roerende zakenverzekering een ‘moetje’. Even snel regelen denken ze dan. Soms is dit ook zo. Maar niets is zo belangrijk als een goede verzekering. Dit geldt eigenlijk voor alle ondernemers. Van zzp’er tot mkb’er. Hoe belangrijk het is, merk je pas als er ellende aan de hand is. Want dan ervaren veel ondernemers pas de noodzaak ervan.

Zorgvuldig proces

Iedere ondernemer heeft andere wensen. Afhankelijk van de omvang van de verzekering is er een werkwijze. Voor een zzp’er is het bijvoorbeeld mogelijk om via de website direct een inventarisverzekering af te sluiten. Als er andere wensen zijn of het betreft een mkb-bedrijf dan neemt een adviseur contact op. In het gesprek met de ondernemer wordt de situatie bekeken, de wensen besproken en de (zichtbare) risico’s in kaart gebracht. Op basis van deze informatie wordt een offerte verstrekt en worden vervolgstappen ondernomen. Er komt vaak nog een inspecteur langs, deze maakt foto’s van het pand, de locatie en de inventaris. Na een zorgvuldige (risico)analyse volgt er een preventie- en eisenadvies. Je kunt bijvoorbeeld denken aan: het plaatsen van brandblussers, het installeren van een alarmsysteem en het uitvoeren van een elektrakeuring. Allemaal ingrepen om de kans op schade te verkleinen. Het is een proces wat met veel zorg en aandacht wordt uitgevoerd.

Snel ter plaatse

‘Ik maak echt zoveel mee,’ vertelt Jan verder, ‘kleine en grote schades. Het is altijd vervelend. Uiteraard is het heel belangrijk hoe de ondernemer het proces ervaart en hoe snel hij of zij weer verder kan met de bedrijfsvoering. Laatst was er een grote brand in een opslag van een klant. Alles was net opgeknapt en de ondernemer was ook flink ontdaan van het hele gebeuren. Gelukkig was ik in de gelegenheid om snel ter plaatse te zijn, steun te bieden en te begeleiden met de afwikkeling van het geheel. De betrokken ondernemers vertelde mij achteraf hoe dankbaar zij hiervoor waren. Dat is het mooiste compliment wat je kunt krijgen op dat moment.’

Passie voor het vak

Jan vervolgt: ‘Natuurlijk denken veel ondernemers dat het hen nooit overkomt. Maar het is ook goed om te merken dat het bewustzijn van de mogelijke (financiële) gevolgen steeds groter wordt. Daarom is het ook belangrijk dat ik altijd in contact blijf met mijn klanten. Verandert de situatie? Is het nodig om het advies bij te stellen? Dan neem ik direct contact op om te overleggen. Ondernemers willen ontzorgd worden en in contact zijn met een adviseur die meedenkt en de taal van het vak verstaat. En dat is waar ik elke dag weer naar streef. Vanaf 1997 werk ik bij Univé en ik ga nog steeds elke dag fluitend naar mijn werk en naar onze klanten. Het is echt genieten!’

Zijn jouw verzekeringen nog up-to-date?

Het is belangrijk om je verzekeringen up-to-date te houden zodat ze passen bij jouw persoonlijke en zakelijke situatie. Want als ondernemer weet je als geen ander: je wensen, doelen en situatie zijn altijd in beweging. Ditzelfde geldt voor wet- en regelgeving. 

Veranderingen kunnen gevolgen hebben voor je verzekeringen. Daarom bieden wij een gratis en vrijblijvende Bedrijfsverzekeringscheck aan.

Gratis Bedrijfsverzekeringscheck

Tijdens het (telefonische) adviesgesprek bekijken we of je nog goed verzekerd bent, of je niet oververzekerd bent en of jouw verzekeringen nog passen bij je situatie. Hiermee voorkom je dat je betaalt voor risico’s die wellicht nu niet van toepassing zijn.

Interesse? Maak dan een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek met één van onze zakelijke adviseurs. Zij helpen je graag, en belangrijker nog: zij denken met je mee.

Voor het maken van een afspraak kan je contact met ons opnemen via telefoonnummer 072 502 45 10, of je kan je aanmelden via onderstaand formulier. Onze adviseurs nemen dan contact met je op om een afspraak in te plannen.

Ja, ik maak graag een (telefonische) afspraak met een zakelijk adviseur van Univé

  • Hidden
  • Hidden

Laatste blogs

Hoe zorg jij voor inkomsten bij arbeidsongeschiktheid?

Een van de eerste lessen die je als ondernemer leert, is dat jij zelf voor financiële zekerheid moet zorgen. Je wordt niet beschermd door regelingen van een werkgever of de overheid. Ook niet als je inkomsten wegvallen omdat je arbeidsongeschikt bent geworden. Ondernemers blijken voor die situatie uiteenlopende oplossingen te bedenken. Maar werken ze allemaal (altijd) even goed?
Zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen installeren? Voorkom ongelukken

Installatiebedrijven hebben volop werk nu de vraag naar zonnepanelen zo groot is. Ook als zzp’er kun je goed verdienen als je handig bent in het plaatsen van PV-installaties (zonnestroominstallaties). Dus: het dak op en aan het werk! Uiteraard voorkom je onveilige situaties en tref je maatregelen voor jezelf en je mensen om ongelukken te voorkomen. Of komt dat op de tweede plaats?

AOV acceptant aan het woord

Nieuwsgierig naar de wereld achter de arbeidsongeschiktheidsverzekering? Met ruim twee decennia ervaring in het vak en als voormalig AOV-adviseur helpt Jelle Vledder - AOV - acceptant bij Univé - ondernemers bij het beschermen van hun toekomst. In onze blog geeft hij een uniek kijkje in het proces achter de schermen, van technische evaluaties tot medische beoordelingen.

Andijkers redden dorpscafé

In het hart van Andijk stond café 't Ankertje op het punt te verdwijnen, maar dankzij de vastberadenheid van veertien lokale ondernemers en bewoners blijft dit historische café bruisen! Voormalig ondernemer Peter Manshanden leidde het initiatief. "Dit café, waar al 125 jaar lief en leed wordt gedeeld, mocht niet verloren gaan," zegt Peter. Wat volgde was een bijzondere samenwerking tussen veertien ondernemers en dorpsgenoten. Lees dit inspirerende verhaal van lokale ondernemers die samenkwamen om dé ontmoetingsplek van hun dorp te behouden.

Aansprakelijkheid is niet 100% te verzekeren

Als ondernemer koop je goederen en diensten in en lever je die ook zelf. Daarvoor heb je overeenkomsten afgesloten met leveranciers en afnemers. In de algemene voorwaarden die deel uit kunnen maken van zo’n overeenkomst, is vaak een beperking van de aansprakelijkheid opgenomen. Waarom is dat? En waarom zou je zelf de aansprakelijkheid beperken?