Welke risico’s heb ik als ondernemer met een pand?

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Univé

Een eigen bedrijfspand is geweldig! Je beschikt daarmee over je eigen werkplek die ook geschikt is om klanten te ontvangen. Je gaat natuurlijk niet over één nacht ijs als je op zoek bent naar een pand. Je weegt de voor- en nadelen tegen elkaar af, net als de risico’s en kansen die de nieuwe locatie je biedt. Over die risico’s denken we graag mee met je. Samen werken we aan jouw zaak.

Alle risico’s van je bedrijfsgebouw op een rij:

  • Net zoals je een woonhuis verzekert, verzeker je ook je bedrijfspand. Dat begint met een gebouwenverzekering, die eventuele schade aan je gebouw vergoedt. Stel je voor dat er bijvoorbeeld brand uitbreekt in je kantine en daardoor heeft het hele pand rook-, bluswater- en brandschade. Daarvoor is zo’n verzekering bedoeld.
  • Bij een dergelijke ramp hebben ook je voorraden en inventaris zwaar te lijden. Daarvoor is de inventarisverzekering ontwikkeld. Die vergoedt de verzekerde schade aan je spullen.
  • Als er érgens makkelijk schade aan ontstaat, dan is het wel aan ramen. De kosten van glasbreuk in je bedrijfspand kun je verzekeren met de glasverzekering van Univé. 
  • Komt je bedrijf stil te liggen door een brand of door ander schade? Dat kan je ook inkomsten kosten. Logisch, want als de fabriek stilstaat, wordt er niets geproduceerd dat je kunt verkopen. Met een bedrijfsschadeverzekering dek je jezelf in tegen dit risico.
  • Tot slot geven we nog graag wat aandacht aan een vaak vergeten onderdeel op verzekeringsgebied. Als een brand of storm je bedrijfspand beschadigt, dan moet de schade hersteld worden. Maar daarmee ben je er vaak nog lang niet. Want beschadigde delen moet je bijvoorbeeld ook laten afbreken en afvoeren. De kosten van deze werkzaamheden verzeker je met de opruimingskostenverzekering van Univé.a

Advies op maat van Univé

Wil je eens sparren over de beste keuzes voor jouw specifieke situatie? Neem dan contact op met je vaste adviseur of loop eens binnen bij Univé. Samen komen we tot de ideale risicodekking voor jouw zaak.

Als ondernemer zijn je wensen, doelen en situatie altijd in beweging. Ditzelfde geldt voor wet- en regelgeving. Daarom is het belangrijk om je verzekeringen up-to-date te houden zodat ze passen bij jouw persoonlijke én zakelijke situatie.

Maar wij weten ook dat het vinden van de tijd om je verzekeringen weer eens door te nemen, er vaak bij in schiet. Daarom staan wij voor je klaar.

Gratis Bedrijfsverzekeringscheck

Wat kun je van ons verwachten?
Onze adviseurs helpen je graag, en belangrijker nog: zij denken met je mee. Tijdens de gratis Bedrijfsverzekeringscheck bekijken ze of je nog goed verzekerd bent, of je niet oververzekerd bent en of jouw verzekeringen nog passen bij je situatie. Hiermee voorkom je dat je betaalt voor risico’s die wellicht nu niet van toepassing zijn. 

Laatste blogs

Open polis versus vaste taxatie

Je bedrijfspand of inventaris kan je op twee manieren verzekeren; op basis van een vaste taxatie of een open polis met een geschat verzekerd bedrag. Wat zijn de voor- en nadelen van beide manieren? Cindy Schrooder, teamleider Acceptatie Brandverzekeringen bij Univé, legt de verschillen uit.

Waardestijgingen

Veel producten (voorraden), materialen en ook dieren (koeien en kalveren) stijgen in waarde. Ondernemers krijgen hoe dan ook te maken met deze waardestijgingen. MKB en Agrarisch Specialist Jan Schouten vertelt er meer over in onze blog.

Adviseur aan het woord - Ross van der Velde

Met een nuchtere niet-lullen-maar poetsen mentaliteit beheert onze adviseur Ross van der Velde zo'n 600 mkb-relaties. 'Ik vind het belangrijk om een verlengstuk van jouw bedrijf te zijn. Ik zie dan ook graag dat hardwerkende ondernemers kunnen blijven doen waar ze goed in zijn.

Welke risico's horen bij een bedrijfspand

Je eigen bedrijfspand…. een droom van veel ondernemers! Maar bij een bedrijfspand horen ook risico’s. Wij hebben ze voor jou in beeld gebracht. Heb jij aan alles gedacht?

Univé als zakelijke brandverzekeraar

Als zakelijke brandverzekeraar in jouw regio bieden wij tal van unieke voordelen. Denk aan een gratis jaarlijkse brandblusserkeuring, een garantie op herbouw van een bedrijfspand en altijd persoonlijk contact met een vertrouwd contactpersoon.