Welke risico’s heb ik als ondernemer met een pand?

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Univé

Een eigen bedrijfspand is geweldig! Je beschikt daarmee over je eigen werkplek die ook geschikt is om klanten te ontvangen. Je gaat natuurlijk niet over één nacht ijs als je op zoek bent naar een pand. Je weegt de voor- en nadelen tegen elkaar af, net als de risico’s en kansen die de nieuwe locatie je biedt. Over die risico’s denken we graag mee met je. Samen werken we aan jouw zaak.

Alle risico’s van je bedrijfsgebouw op een rij:

  • Net zoals je een woonhuis verzekert, verzeker je ook je bedrijfspand. Dat begint met een gebouwenverzekering, die eventuele schade aan je gebouw vergoedt. Stel je voor dat er bijvoorbeeld brand uitbreekt in je kantine en daardoor heeft het hele pand rook-, bluswater- en brandschade. Daarvoor is zo’n verzekering bedoeld.
  • Bij een dergelijke ramp hebben ook je voorraden en inventaris zwaar te lijden. Daarvoor is de inventarisverzekering ontwikkeld. Die vergoedt de verzekerde schade aan je spullen.
  • Als er érgens makkelijk schade aan ontstaat, dan is het wel aan ramen. De kosten van glasbreuk in je bedrijfspand kun je verzekeren met de glasverzekering van Univé. 
  • Komt je bedrijf stil te liggen door een brand of door ander schade? Dat kan je ook inkomsten kosten. Logisch, want als de fabriek stilstaat, wordt er niets geproduceerd dat je kunt verkopen. Met een bedrijfsschadeverzekering dek je jezelf in tegen dit risico.
  • Tot slot geven we nog graag wat aandacht aan een vaak vergeten onderdeel op verzekeringsgebied. Als een brand of storm je bedrijfspand beschadigt, dan moet de schade hersteld worden. Maar daarmee ben je er vaak nog lang niet. Want beschadigde delen moet je bijvoorbeeld ook laten afbreken en afvoeren. De kosten van deze werkzaamheden verzeker je met de opruimingskostenverzekering van Univé.a

Advies op maat van Univé

Wil je eens sparren over de beste keuzes voor jouw specifieke situatie? Neem dan contact op met je vaste adviseur of loop eens binnen bij Univé. Samen komen we tot de ideale risicodekking voor jouw zaak.

Als ondernemer zijn je wensen, doelen en situatie altijd in beweging. Ditzelfde geldt voor wet- en regelgeving. Daarom is het belangrijk om je verzekeringen up-to-date te houden zodat ze passen bij jouw persoonlijke én zakelijke situatie.

Maar wij weten ook dat het vinden van de tijd om je verzekeringen weer eens door te nemen, er vaak bij in schiet. Daarom staan wij voor je klaar.

Gratis Bedrijfsverzekeringscheck

Wat kun je van ons verwachten?
Onze adviseurs helpen je graag, en belangrijker nog: zij denken met je mee. Tijdens de gratis Bedrijfsverzekeringscheck bekijken ze of je nog goed verzekerd bent, of je niet oververzekerd bent en of jouw verzekeringen nog passen bij je situatie. Hiermee voorkom je dat je betaalt voor risico’s die wellicht nu niet van toepassing zijn. 

Laatste blogs

Klantverhaal stolpboerderij

Eén van onze agrarische klanten is de familie Smit uit Stompetoren. In onze blog nemen zij ons mee in een stukje van hun boerenleven. Zo vertellen Vincent en Roos over hun mooie familiebedrijf, waar inmiddels generatie drie en vier gezamenlijk aan het roer staan. Ook de leuke ideeën en veranderingen die zij hebben doorgevoerd om naast het boerenbedrijf nog wat extra’s te verdienen komen aan bod. En natuurlijk de ruim 300 jaar oude stolpboerderij waar zij in wonen: “Ons pand behoort tot één van de eerste stolpboerderijen in de Schermer.”

Univé Noord-Holland geeft geld terug aan haar leden

Ook dit jaar werd het Zuiderzeemuseum Enkhuizen weer verblijd met het nieuws dat zij een deel van de betaalde premie terugkrijgen. Wat het museum met het mooie bedrag gaat doen, vertelt Jeroen Essen in onze blog.

Het belang van een verzuimverzekering

Je hebt een goedlopende onderneming met fijne medewerkers. Maar stel nou dat een van je medewerkers langdurig ziek wordt? Welke verplichtingen moet je dan nakomen en hoe kan je je daarvoor verzekeren? In onze blog legt adviseur Carlo Veerman het een en ander uit.

Klantverhaal Telstar

Achter onze zakelijke klanten schuilt altijd wel een mooi verhaal. Dit keer SC Telstar: we gingen in gesprek met bestuurder Pieter de Waard. Over hun sociale rol, Stichting Telstar Thuis, het woord ‘eigenzinnig’ en waarom wij als coöperatie zonder winstoogmerk nu eigenlijk zo goed bij hen passen.

Modderseizoen: zorg voor een schone en veilige weg

De oogstperiode is weer gestart! En vanwege het af- en aanrijden met de landbouwvoertuigen, worden er moddersporen veroorzaakt. Wist je dat je als veroorzaker de verantwoordelijkheid hebt om dit risico zoveel mogelijk te beperken? Dus ga je na het oogsten met je landbouwvoertuig de weg op: denk dan aan het plaatsen van modderborden en maak de weg schoon (en veilig!).