Welke verzekeringen heb ik nodig als mkb’er?

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Univé

Het gaat goed met je onderneming. Je hebt een aantal medewerkers in dienst en een eigen bedrijfspand. Maar dat brengt ook risico’s met zich mee. Over die risico’s denken we graag met je mee door je meer te vertellen over de verzekeringen die hierbij passen. Samen werken we aan jouw zaak.

Deze verzekeringen horen bij personeel:

 • Aansprakelijkheidsverzekering
  Als je medewerkers materiële of letselschade veroorzaken als gevolg van de bedrijfsactiviteiten kunnen klanten of afnemers je aansprakelijk stellen. Met een goed samengestelde aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven kun je dit risico afdekken.
 • Werknemersschadeverzekering
  Als je medewerkers door het werk of gerelateerde activiteiten schade oplopen, kan je dit veel geld kosten. Met een werknemersschadeverzekering is dit risico af te dekken.
 • Verzuimverzekering
  Laat je bedrijfscontinuïteit niet in gevaar komen door ziekteverzuim. De zieke medewerker moet je doorbetalen én je moet een vervanger inhuren. Zorg daarom dat je een goede verzuimverzekering afsluit.
 • Werknemerspensioen
  Een pensioenregeling is een belangrijk deel van de arbeidsvoorwaarden. Maar hoe vul je dit precies in zodat het voor alle partijen goed is? Univé geeft graag advies op maat voor een werknemerspensioen.

Deze verzekeringen horen bij een bedrijfsgebouw:

 • Gebouwenverzekering
  Met een gebouwenverzekering weet je zeker dat eventuele schade aan je gebouw vergoed wordt. Bijvoorbeeld wanneer er brand uitbreekt en er rook-, bluswater- en brandschade ontstaat.
 • Inventarisverzekering
  Wat dacht je hoe het met je voorraden en inventaris gesteld is na zo’n calamiteit? Daarvoor sluit je een inventarisverzekering af. Die vergoedt de verzekerde schade aan je spullen.
 • Glasverzekering
  Ramen zijn fragiel en daardoor kwetsbaar én makkelijk stuk te krijgen. De kosten van glasbreuk in je bedrijfspand kun je gelukkig verzekeren met de glasverzekering van Univé.
 • Bedrijfsschadeverzekering
  Komt je bedrijf stil te liggen door een brand of door ander schade? Dat lijdt tot inkomstenderving. Met een bedrijfsschadeverzekering dek je jezelf in tegen dit risico.
 • Opruimingskostenverzekering
  Wie betaalt het opruimen van de schade als een brand of storm je bedrijfspand beschadigt? Dit moet je vaak zelf doen. Alles moet je afbreken en afvoeren. De kosten van deze werkzaamheden verzeker je met de opruimingskostenverzekering van Univé.

Wil je eens sparren over de beste keuzes voor jouw specifieke situatie? Neem dan contact op met je vaste adviseur of meld je aan voor een gratis Bedrijfsverzekeringscheck. Samen komen we tot de ideale risicodekking voor jouw zaak.

Gratis Bedrijfsverzekeringscheck

Tijdens het (telefonische) adviesgesprek bekijken we of je nog goed verzekerd bent, of je niet oververzekerd bent en of jouw verzekeringen nog passen bij je situatie. Hiermee voorkom je dat je betaalt voor risico’s die wellicht nu niet van toepassing zijn.

Interesse? Maak dan een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek met één van onze zakelijke adviseurs. Zij helpen je graag, en belangrijker nog: zij denken met je mee.

Voor het maken van een afspraak kan je contact met ons opnemen via telefoonnummer 072 502 45 10, of je kan je aanmelden via onderstaand formulier. Onze adviseurs nemen dan contact met je op om een afspraak in te plannen.

Ja, ik maak graag een (telefonische) afspraak met een zakelijk adviseur van Univé

Laatste blogs

In galop van Heiloo naar Starnmeer

Uit liefde voor paarden begon stal Sprenkeling 1991. 30 jaar later is de stal uitgegroeid tot fokkerij, sport- en een pensionstal. Hoe zetten zij deze grote stap? Lees hier het volledige verhaal.

Cyber: social engineering, ook zakelijk is de mens de zwakste schakel

Afgelopen periode zijn veel mkb’ers slachtoffer geworden van cybercriminaliteit, door een grote aanval met gijzelsoftware. De verwachting van cyberexperts is dat dit de komende jaren fors gaat toenemen. Een veelvoorkomende vorm van cybercriminaliteit is social engineering. Simpel gezegd: proberen om medewerkers te misleiden en zo een zwakke plek te creëren in het systeem.
Cybercrime agrarisch

Cybercrime, een serieus gevaar voor de agrarische sector

Ook bij agrariërs is digitaal werken niet meer weg te denken. Denk bijvoorbeeld aan klimaatbeheersing, automatische koeling, maar ook toepassingen om op afstand de gezondheid van de dieren in de gaten te houden. Het biedt gemakt, maar de toegang moet niet in verkeerde handen komen.
Cybercriminaliteit

Cyber: wachtwoordbeleid binnen bedrijven zeer belangrijk!

Wat weet jij over phising, ransomware, malware, virussen, botnet en hacken? Jaarlijks krijgt 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Als coöperatie vinden we het belangrijk dat je met een veilig en zeker gevoel online bent. Daarom hebben wij onze zakelijke schadeverzekeringen uitgebreid met standaard Cyberhulp. Onze experts zijn 24/7 gratis bereikbaar en helpen je de schade te beperken en te herstellen. 
Wkb

Wkb: wat verandert er voor jou?

Vanaf 1 juli 2022 gaat de nieuwe Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in. In dit artikel leggen we in hoofdlijnen uit wat er verandert en hoe je hier als ondernemer mee te maken krijgt.