Welke verzekeringen heb ik nodig als mkb’er?

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Univé

Het gaat goed met je onderneming. Je hebt een aantal medewerkers in dienst en een eigen bedrijfspand. Maar dat brengt ook risico’s met zich mee. Over die risico’s denken we graag met je mee door je meer te vertellen over de verzekeringen die hierbij passen. Samen werken we aan jouw zaak.

Deze verzekeringen horen bij personeel:

 • Aansprakelijkheidsverzekering
  Als je medewerkers materiële of letselschade veroorzaken als gevolg van de bedrijfsactiviteiten kunnen klanten of afnemers je aansprakelijk stellen. Met een goed samengestelde aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven kun je dit risico afdekken.
 • Werknemersschadeverzekering
  Als je medewerkers door het werk of gerelateerde activiteiten schade oplopen, kan je dit veel geld kosten. Met een werknemersschadeverzekering is dit risico af te dekken.
 • Verzuimverzekering
  Laat je bedrijfscontinuïteit niet in gevaar komen door ziekteverzuim. De zieke medewerker moet je doorbetalen én je moet een vervanger inhuren. Zorg daarom dat je een goede verzuimverzekering afsluit.
 • Werknemerspensioen
  Een pensioenregeling is een belangrijk deel van de arbeidsvoorwaarden. Maar hoe vul je dit precies in zodat het voor alle partijen goed is? Univé geeft graag advies op maat voor een werknemerspensioen.

Deze verzekeringen horen bij een bedrijfsgebouw:

 • Gebouwenverzekering
  Met een gebouwenverzekering weet je zeker dat eventuele schade aan je gebouw vergoed wordt. Bijvoorbeeld wanneer er brand uitbreekt en er rook-, bluswater- en brandschade ontstaat.
 • Inventarisverzekering
  Wat dacht je hoe het met je voorraden en inventaris gesteld is na zo’n calamiteit? Daarvoor sluit je een inventarisverzekering af. Die vergoedt de verzekerde schade aan je spullen.
 • Glasverzekering
  Ramen zijn fragiel en daardoor kwetsbaar én makkelijk stuk te krijgen. De kosten van glasbreuk in je bedrijfspand kun je gelukkig verzekeren met de glasverzekering van Univé.
 • Bedrijfsschadeverzekering
  Komt je bedrijf stil te liggen door een brand of door ander schade? Dat lijdt tot inkomstenderving. Met een bedrijfsschadeverzekering dek je jezelf in tegen dit risico.
 • Opruimingskostenverzekering
  Wie betaalt het opruimen van de schade als een brand of storm je bedrijfspand beschadigt? Dit moet je vaak zelf doen. Alles moet je afbreken en afvoeren. De kosten van deze werkzaamheden verzeker je met de opruimingskostenverzekering van Univé.

Wil je eens sparren over de beste keuzes voor jouw specifieke situatie? Neem dan contact op met je vaste adviseur of meld je aan voor een gratis Bedrijfsverzekeringscheck. Samen komen we tot de ideale risicodekking voor jouw zaak.

Gratis Bedrijfsverzekeringscheck

Tijdens het (telefonische) adviesgesprek bekijken we of je nog goed verzekerd bent, of je niet oververzekerd bent en of jouw verzekeringen nog passen bij je situatie. Hiermee voorkom je dat je betaalt voor risico’s die wellicht nu niet van toepassing zijn.

Interesse? Maak dan een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek met één van onze zakelijke adviseurs. Zij helpen je graag, en belangrijker nog: zij denken met je mee.

Voor het maken van een afspraak kan je contact met ons opnemen via telefoonnummer 072 502 45 10, of je kan je aanmelden via onderstaand formulier. Onze adviseurs nemen dan contact met je op om een afspraak in te plannen.

Ja, ik maak graag een (telefonische) afspraak met een zakelijk adviseur van Univé

 • Hidden
 • Hidden

Laatste blogs

Vlotte schadeafhandeling bij stalbrand

Toen er in september 2023 brand uitbrak bij kalverhouder Jan van der Wal in Kootwijkerbroek, kwam iedereen direct in actie. De brandweer, stichting Salvage, buren en Univé stonden klaar om kalverhouder Jan te ondersteunen. Hoe dat in zijn werk ging, vertellen Schade-adviseur Jelmer van der Spoel en Adviseur Agrarisch Nico Besselsen.

Een AOV hoeft niet duur te zijn

Veel ondernemers wachten met het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). De reden die het vaakst genoemd wordt voor het uitstel: het is te duur. Maar gaat een ondernemer eenmaal in gesprek met een financieel adviseur van Univé, dan blijkt dat die kosten meevallen. Je blijkt dan behoorlijk veel invloed te hebben op jouw premie.

Adviseur aan het woord: Tom Ootes

Tom Ootes, een bevlogen agrarisch adviseur bij Univé Noord-Holland, deelt zijn passie en ervaring in een inspirerend verhaal. Na wat omzwervingen vielen alle puzzelstukjes voor Tom Ootes op hun plek. Nu voelt hij zich als een vis in het water. “Ik kom bij de mooiste bedrijven en mag de hele dag gesprekken voeren en koffiedrinken. Én ik mag ondernemers behoeden voor financiële ellende. Mooier wordt het niet!”

Boerencamping: Kamperen tussen bollen, duinen en strand

In het grootste aaneengesloten bloembollengebied van Nederland ligt camping Duinzoomhoeve. Een kleinschalige boerencamping, gerund door het echtpaar Mary en Jan Romar en hun dochter Suzan. “Wie hier in de juiste periode komt kamperen, wordt wakker tussen de fleurige en kleurrijke bloeiende tulpenvelden.”

Overleeft jouw bedrijf een brand?

De gevolgen van een bedrijfsbrand reiken vaak verder dan alleen de materiële schade. Het hele bedrijf kan stil komen te liggen, terwijl de kosten doorlopen. In de praktijk blijkt dat veel bedrijven de gevolgen van een brand in hun bedrijf onderschatten. In onze blog geven we een aantal tips zodat je goed voorbereid bent, mocht jou dit overkomen.