Leuke fietsroutes in Nederland

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Univé

Op de fiets, omgeven door de Nederlandse natuur, kun je even flink ontspannen. Helemaal wanneer de temperaturen je goedgezind zijn en je de wind in je rug hebt. Fietsen zorgt er nu eenmaal voor dat je lichaam én geest tegelijk aan het werk worden gezet: een volle batterij, een leeg koppie. Niet zo vreemd dus, dat er in ons land meer fietsen dan inwoners zijn.

Het enige dat je nog nodig hebt voor een leuk dagje weg, is een mooie fietsroute. Wij zetten er daarom tien op een rij – kort of lang, omgeven door bos of juist dwars door een idyllisch dorpje.

Lekker zeker op de fiets!

Het fietst net even iets prettiger als je weet dat je fiets goed verzekerd is tegen schade en diefstal. Jaarlijks worden er in ons land circa 500.000 fietsen gestolen. Onze adviseur vertelt je alles over onze fietsverzekering in een vrijblijvend gesprek van ongeveer dertig minuten. Telefonisch óf op afspraak in onze winkel. 

Bekijk de tien fietsroutes

Fietsroute door (o.a.) Haarlem en Zandvoort

Een prachtige fietsroute van 32 kilometer langs Zandvoort, Santpoort-Zuid en het Strand van Bloemendaal. Stop tot slot nog even bij de Univé-winkel aan het Houtplein om een gratis flesje water te krijgen en je waterpeil weer op orde te krijgen.

Bekijk de fietsroute

Fietsroute door Zwolle

Langs de IJssel kun je niets anders dan ontspannen én genieten. Het mooie nieuws op de route van circa 43 kilometer er zijn meerdere afstappunten die de moeite waard zijn om de benen wat rust te gunnen. Gegarandeerd een leuke dag! 

Bekijk de fietsroute

Fietsroute door Medemblik en Enkhuizen

Met een lengte van 36 kilometer is er voldoende te zien en te beleven tijdens deze historische fietsroute. Bewonder het IJsselmeer wanneer je op de Oosterdijk fietst, maak een tussenstop in het dorpje Andijk -verscholen achter de Oosterdijk- en stap af bij het Hoedenmuseum, Sprookjeswonderland of de stadsgevangenis. Dorst gekregen van al die indrukken? Haal een gratis flesje water bij de Univé-winkel in Bovenkarspel!

Bekijk de fietsroute

Fietsroute door Nieuwkoop

De Nieuwkoopse Plassen: een prachtig natuurgebied. Op het eerste gezicht een ‘gewoon’ Hollands landschap, maar voor echte natuurliefhebbers valt er veel te ontdekken – vooral op het gebied van vogels en dieren. Het uitgestrekte laagveengebied is de thuisbasis van onder andere de purperreiger, lepelaar, noordse woelmuis, marterachtigen en de groenknolorchis. Ontspannen tot en met!

Bekijk de fietsroute

Fietsroute door Wormer, Spijkerboor, Neck

In de omgeving van Wormer ligt een prachtig natuurgebied: het Wormer- en Jisperveld. Een laaggelegen gebied dat dankzij de vele watermolentjes een enorm meer zou zijn. Het gebied is omringd door dijken van waaraf je een prachtig uitzicht hebt. Je komt door leuke kleine dorpjes in een echt Hollands landschap.

Bekijk de fietsroute

Fietsroute door Heiloo, Grootschermer, Alkmaar

Een route waar polder, bos, strand, duinen én een stadscentrum elkaar afwisselen. Met ruim 58 kilometer aan fietsplezier, hoef je je geen moment te vervelen. 

Bekijk de fietsroute

Fietsroute door Amsterdam en Amstelveen

Denk je aan Amsterdam, dan denk je aan de grachten in het midden van de stad. Maar met deze routen leiden we je langs nog véél meer stadsdelen met water. Wat dacht je  bijvoorbeeld van de Amstel of aan de vijvers van het Vondelpark? Extra leuk: ieder stadsdeel heeft z’n eigen karakter – soms chaotisch, druk of juist toeristisch, maar altijd met de Amsterdamse gezelligheid.  

Bekijk de fietsroute

Fietsroute door Den Helder en Julianadorp

Als we denken aan water, denken we aan stranden. Die zijn een groot deel te bewonderen wanneer we langs de kust fietsen. Sla ook af richting de ‘Donkere Duinen’. Deze is als afstapmoment toegevoegd aan de fietsroute, net als restaurant Deugeniet en het bollenveld. Stil de dorst met een gratis flesje water bij de Univé winkel in Den Helder.

Bekijk de fietsroute

Fietsroute door Schagen, Winkel, Tuitjenhorn

De kop van Noord-Holland zit boordevol kleine dorpjes en historische plaatsen. Volg je deze fietsroute, dan heb je ruim twee uur aan fietsplezier en haal je je hart op aan veel Hollandse historie!

Bekijk de fietsroute

Fietsroute door Scharwoude, Volendam, Edam

Met een route die kronkelt door drie typische Noord-Hollandse dorpen (Scharwoude Volendam en Edam) heb je een landelijke tocht te pakken!

Bekijk de fietsroute