Altijd op pad met de Univé zorgpas

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Caroline Vlietstra

Bij Univé proberen we het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken. Daarom hebben we de digitale zorgpas geïntroduceerd. Heeft u de pas nog niet op uw telefoon staan? Graag leggen we nog even de voordelen uit.

We regelen tegenwoordig alles met onze mobiele telefoon. Geldzaken zijn zo voor elkaar, vakanties boeken we in een handomdraai. Een digitale zorgpas van Univé kon dan ook niet uitblijven. Zo heeft u als trouwe klant altijd uw zorgpas bij de hand. Vraagt een zorgverlener in Nederland om uw zorgpas? Dan is het tonen van deze digitale zorgpas in de Univé app voldoende.

Uw digitale zorgpas in de Univé App. Hoe werkt dat?

De digitale zorgpas staat al voor u klaar. Hoe gaat u te werk? Heel eenvoudig. Allereerst gaat u naar de app van Univé. Heeft u de Univé app nog niet op uw smartphone staan? Dan kunt u de applicatie eenvoudig downloaden via de App Store of de Google Play Store. Staat de app op de telefoon, dan vindt u daar ook de zorgpas. Open hiervoor de app van Univé, ga naar ‘Zorgverzekering’. Onder het kopje ‘Polis’ vindt u onderaan de knop ‘Zorgpas bekijken’. Klikt hierop en u ziet uw pas. Bent u de hoofdverzekerde binnen uw gezin? Dan vindt u hier ook de zorgpassen van alle meeverzekerde gezinsleden.

Helpend handje personeel Univé winkel

Lukt het u zelf niet om de app te installeren? Vraagt u dan een familielid of kennis om even met u mee te kijken en u hierbij te helpen. Wenst u uitleg over de Univé-app of kunt u bijvoorbeeld uw zorgpas niet vinden in de app? Kom dan gerust even langs bij één van onze Univé-winkels!

Naar het buitenland? Neem dan de fysieke pas mee

In het buitenland heeft u uw Europese zorgpas nodig. De gegevens van de European Health Insurance Card (EHIC) vindt u ook terug in de Univé app, maar soms accepteert de zorgverlener in het buitenland de digitale informatie niet. De EHIC in de Univé app is namelijk geen officieel document. Daarom adviseren wij u om altijd de fysieke zorgpas mee naar het buitenland te nemen. Op de achterkant van de zorgpas vindt u de EHIC-informatie. Mocht u tijdens uw buitenlandse reis vergeten zijn de zorgpas mee te nemen en heeft u met spoed zorg nodig? Geen zorgen. Neem contact op met de Univé Alarmcentrale Zorg: +31 40 297 5750. Wij sturen dan een bewijs van verzekering naar de buitenlandse zorgverlener. Zo voorkomt u dat u de kosten mogelijk zelf voor moet schieten.

Aanvragen van een fysieke zorgpas

Wilt u voor uzelf of een eventuele medeverzekerde een fysieke zorgpas in uw portemonnee hebben? Dan kunt u die eenvoudig aanvragen via mijnunivezorg.nl. Binnen 5 werkdagen ontvangt u de pas dan gratis thuis. Lukt het online aanvragen van de zorgpas niet? Dan kunt u de pas ook bij één van de Univé-winkels aanvragen.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Onze adviseurs in de Univé-winkels helpen u graag verder.

Gratis ZorgCheck

Benieuwd of uw zorg goed is afgestemd op de juiste verzekering? Doe de Univé ZorgCheck! Binnen een half uur weet u welke zorgverzekering bij uw situatie past, met behulp van een Univé-adviseur. En het mooie? De ZorgCheck kan via een persoonlijk gesprek in onze winkel, via beeldbellen óf telefonisch. Voor ieder wat wils!

Laatste blogs

‘Weg met die tegels, op naar een fijn en duurzaam schoolplein’

Aankomende weken wordt er keihard gewerkt aan de realisatie van een groen en duurzaam plein op de Bosbeekschool in Santpoort-Noord. Een school/buurtplein waar niet alleen de leerlingen heerlijk kunnen spelen, maar wat een mooie ontmoetingsplaats zal gaan worden voor de hele buurt.

Bij Villa Lilla is aandacht de sleutel tot succes

Het aantal vrouwelijke ondernemers in Nederland neemt enorm toe. Maar toen Susanne er 20 jaar geleden voor koos om samen met Paulien voor zichzelf te beginnen liepen zij wel tegen wat weerstand aan. Lees hun verhaal en laat je inspireren door hun doorzettingsvermogen.

Keer Diabetes2 Om; in een half jaar tijd je leven terug

In Nederland leven zo’n 1,2 miljoen mensen met diabetes type 2. Wekelijks komen er zo’n 1000 patiënten bij. Een zorgelijke ontwikkeling zo vindt ook Voeding Leeft. Met het leefstijlprogramma Keer Diabetes2 Om wil de sociale onderneming hier verandering in brengen.
Laat jouw bedrijfswinst niet in rook opgaan

Overleeft jouw bedrijf een brand?

De gevolgen van een bedrijfsbrand reiken vaak verder dan alleen de materiële schade. Het hele bedrijf kan stil komen te liggen, terwijl de kosten doorlopen. In de praktijk blijkt dat veel bedrijven de gevolgen van een brand in hun bedrijf onderschatten. Adviseur Erik Kruijer geeft een aantal tips zodat je goed voorbereid bent, mocht jou dit overkomen.

Hoe zit het met aansprakelijkheid wanneer je personeel inhuurt?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker als ondernemer met personeel. Wist je bijvoorbeeld dat jij niet alleen aansprakelijk kan worden gesteld voor schade die jij veroorzaakt, maar ook voor schade die wordt veroorzaakt door je (ingehuurde) personeel? We geven graag tips om je meer inzicht te geven in de risico’s die jouw bedrijf met zich meebrengt.