Altijd op pad met de Univé zorgpas

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Caroline Vlietstra

Bij Univé proberen we het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken. Daarom hebben we begin dit jaar de digitale zorgpas geïntroduceerd. Heeft u de pas nog niet op uw telefoon staan? Graag leggen we nog even de voordelen uit.

We regelen tegenwoordig alles met onze mobiele telefoon. Geldzaken zijn zo voor elkaar, vakanties boeken we in een handomdraai. Een digitale zorgpas van Univé kon dan ook niet uitblijven. Zo heeft u als trouwe klant altijd uw zorgpas bij de hand. Vraagt een zorgverlener in Nederland om uw zorgpas? Dan is het tonen van deze digitale zorgpas in de Univé app voldoende.

Uw digitale zorgpas in de Univé App. Hoe werkt dat?

De digitale zorgpas staat al vanaf het begin van het jaar 2022 voor u klaar. Hoe gaat u te werk? Heel eenvoudig. Allereerst gaat u naar de app van uw verzekeringsmaatschappij. Heeft u de Univé app nog niet op uw smartphone staan? Dan kunt u de applicatie eenvoudig downloaden via de App Store of de Google Play Store. Staat de app op de telefoon, dan vindt u daar ook de zorgpas. Open hiervoor de app van Univé, ga naar ‘Zorgverzekering’. Onder het kopje ‘Polis’ vindt u onderaan de knop ‘Zorgpas bekijken’. Klikt hierop en u ziet uw pas. Bent u de hoofdverzekerde binnen uw gezin? Dan vindt u hier ook de zorgpassen van alle meeverzekerde gezinsleden.

Helpend handje personeel Univé winkel

Lukt het u zelf niet om de app te installeren? Vraagt u dan een familielid of kennis om even met u mee te kijken en u hierbij te helpen. Wenst u uitleg over de Univé-app of kun u bijvoorbeeld uw zorgpas niet vinden in de app? Kom dan gerust even langs bij één van onze Univé-winkels!

Naar het buitenland? Neem dan de fysieke pas mee

In het buitenland heeft u uw Europese zorgpas nodig. De gegevens van de European Health Insurance Card (EHIC) vindt u ook terug in de Univé app, maar soms accepteert de zorgverlener in het buitenland de digitale informatie niet. De EHIC in de Univé app is namelijk geen officieel document. Daarom adviseren wij u om altijd de fysieke zorgpas mee naar het buitenland te nemen. Op de achterkant van de zorgpas vindt u de EHIC-informatie. Mocht u tijdens uw buitenlandse reis vergeten zijn de zorgpas mee te nemen en heeft u met spoed zorg nodig? Geen zorgen. Neem contact op met de Univé Alarmcentrale Zorg: +31 40 297 5750. Wij sturen dan een bewijs van verzekering naar de buitenlandse zorgverlener. Zo voorkomt u dat u de kosten mogelijk zelf voor moet schieten.

‘Persoonlijk bezoek’ onderscheiden voor klanttevredenheid

Waar het gaat om dienstverlening zijn klanten van Univé het meest positief over de schademelding en afhandeling van schade. Korte lijntjes met hun contactpersoon en de genomen moeite om onduidelijkheden op te lossen blijken zeer in de smaak te vallen. De hoogste beoordeling (8,0) voor het onderdeel ‘persoonlijk bezoek’ – en de toevoeging dat klanten van Univé hier meer ervaring mee hebben dan bij andere verzekeraars – geeft ten slotte sterk weer welke onderscheidende rol de lokale Univé kantoren hebben voor Univé’s hoge klantwaardering.

“Vanuit het perspectief klantfocus en sociale focus zien we dat de scores van Univé ver boven het deelmarktgemiddelde. Daarmee heeft Unive het beste lange termijn perspectief”, gaven de onderzoekers mee als conclusie in hun toelichting.

Meer weten over het onderzoek? Dat kan op de website van het verbond van verzekeraars.

Aanvragen van een fysieke zorgpas

Wilt u voor uzelf of een eventuele medeverzekerde een fysieke zorgpas in uw portemonnee hebben? Dan kunt u die eenvoudig aanvragen via mijnunivezorg.nl. Binnen 5 werkdagen ontvangt u de pas dan gratis thuis. Lukt het online aanvragen van de zorgpas niet? Dan kunt u de pas ook bij een van de Univé-winkels aanvragen.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Via unive.nl/zorgpas-aanvragen helpen we u online verder. Liever een medewerker spreken? Onze adviseurs in de Univé-winkels helpen u graag verder.

Gratis ZorgCheck

Benieuwd of uw zorg goed is afgestemd op de juiste verzekering? Doe de Univé ZorgCheck! Binnen een half uur weet u welke zorgverzekering bij uw situatie past, met behulp van een Univé-adviseur. En het mooie? De ZorgCheck kan via een persoonlijk gesprek in onze winkel, via beeldbellen óf telefonisch. Voor ieder wat wils!

Laatste blogs

Cv-ketel onderhoud bij een verhuizing

Je kent het misschien wel, na een lange zoektocht heb je eindelijk jouw droomhuis gevonden!

Kinderen genieten van nieuwe uitdagingen om te bewegen en om te spelen

De kinderen van de St Franciscusschool in Haarlemmerliede genieten volop van het nieuwe schoolplein.

Mooie gesprekken bij het Taalcafé in Bibliotheek Heerhugowaard

Dankzij kletskaartenspel van Univé komen mooie gesprekken op gang.