‘We zijn beiden open en transparant, Univé en ik. Daarom passen we zo goed bij elkaar’

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Caroline Vlietstra

Een nuchtere Noord-Hollander, zo ziet Erik Kruijer – Buitendienstadviseur mkb Univé – zichzelf. Zijn levensmotto: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.  ‘Ik ben duidelijk. What you see, is what you get. En dat wordt door mijn klanten gewaardeerd.’

De 51-jarige Erik Kruijer woont met zijn vrouw – lerares José – en twee zoons in Heerhugowaard. Al 10 jaar geeft Erik advies aan mkb’ers op het gebied van inkomsten- en schadeverzekeringen. “Vier keer per week ga ik bij midden- en kleinbedrijven langs en praat met deze ondernemers”, vertelt Erik. “Ik geef ze advies over dekkingen bij ziekte van personeel, maar vertel ook over alle risico’s rondom het bedrijf en het nut van schade- en inkomensverzekeringen. Het zijn serieuze, maar ook leuke gesprekken. Tijdens mijn bezoek neem ik stap voor stap met de klant de onderneming door. Vervolgens geef ik advies. Ik verkoop geen onzin en dat weten mijn vaste klanten inmiddels.”

Vol dynamiek

Het werkgebied van Erik is Amsterdam. “Daar ben ik enorm blij mee”, vertelt Erik. “Amsterdam is dynamisch, het is een stad met vele culturen. Ik heb met alle soorten mensen van doen. De bedrijven verschillen ook enorm. Soms heb ik te maken met dochterondernemingen waarvan het moederbedrijf in het buitenland is gevestigd. De andere keer gaat het om startups met een geweldig idee om hun product op de markt te brengen. Denk aan ondernemers die techniek inzetten om een dienst aan een consument te koppelen. Zonder namen te noemen; ik heb klanten die daar groot in zijn geworden en wereldwijd actief zijn. Daar zitten mooie verhalen achter.”

Compleet beeld

Voordat Erik vanuit Heerhugowaard op weg naar een klant gaat, verdiept hij zich goed in het bedrijf. Hij leest zich in. Erik: “Na 10 jaar dit werk te hebben gedaan, weet ik natuurlijk wel zo’n beetje alles van verzekeren, maar geen mkb-onderneming is hetzelfde. Een metaalbedrijf, dienstverlener, accountant, schoonmaakbedrijf, horeca, architect, detailhandel… Elke onderneming is anders en dat maakt mijn werk ook zo interessant. Ik ga erheen met wat voorkennis, maar leer het bedrijf tijdens het gesprek pas goed kennen. Ter plekke, door vragen te stellen, krijg ik een compleet beeld. Vertel eens over je personeel, je leveringsvoorwaarden, de voorwaarden van je opdrachtgevers. Verkoop je goederen? Zo ja, waar komen die goederen dan vandaan? Binnen- of buiten Europa? Op dat soort zaken moet je je verzekering aanpassen.”

Sparringpartner

Tijdens zijn bezoeken denkt Erik graag met zijn klanten mee. “Zo breng ik het onderwerp cybercriminaliteit tegenwoordig vaak ter sprake. Tegenwoordig speelt techniek een grote rol. Dat maakt een bedrijf kwetsbaar, de ondernemers zijn immers afhankelijk van hun computersysteem. Ik geef daarom de tip: train je personeel, wees je bewust van je kwetsbaarheid en de gevolgen. Je wilt niet op een bepaalt moment je computer opstarten en een bedrag moeten overmaken in bitcoins.”

Kleine lettertjes

Tegenwoordig kan je zo’n beetje alles regelen via internet. Zo ook je verzekeringen. Maakt dat jouw werk niet overbodig? Erik: “Ik hoor weleens dat mensen zich niet verzekeren omdat maatschappijen toch niet uitbetalen. Onzin natuurlijk! Als je je aan de voorwaarden houdt, dan keert de maatschappij uit. Tijdens mijn gesprek met een klant wijs ik op de uitsluitingen en bepalingen. Ik ben er voor de kleine lettertjes. Maar bedrijven groeien of krimpen en zijn altijd in beweging. Daarvan moet ik wel op de hoogte zijn want daar moet de verzekering op worden aangepast. Eens per jaar plan ik daarom ook een onderhoudsgesprek in. Stap voor stap nemen we dan alles weer door. Zo komt de klant niet zomaar voor verrassingen te staan.”

Bloemetje?

Tien jaar bij Univé Noord-Holland. “Ja, dat is alweer een tijdje hè”, lacht Erik. “Zou ik 1 mei een bloemetje van mijn collega’s krijgen? Zonder gekheid, Univé past bij me en ik voel me er prettig. Als coöperatie heeft het bedrijf een goed imago. Univé heeft, net als ik, een no nonsens reputatie. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Dat wordt gewaardeerd. We zijn open, transparant en duidelijk. Vooraf moet het al duidelijk zijn wat je bij mij koopt? Dan kom je later niet voor verrassingen te staan.”

Als ondernemer zijn je wensen, doelen en situatie altijd in beweging. Ditzelfde geldt voor wet- en regelgeving. Daarom is het belangrijk om je verzekeringen up-to-date te houden zodat ze passen bij jouw persoonlijke én zakelijke situatie.

Maar wij weten ook dat het vinden van de tijd om je verzekeringen weer eens door te nemen, er vaak bij in schiet. Daarom staan wij voor je klaar.

Gratis Bedrijfsverzekeringscheck

Wat kun je van ons verwachten?
Onze adviseurs helpen je graag, en belangrijker nog: zij denken met je mee. Tijdens de gratis Bedrijfsverzekeringscheck bekijken ze of je nog goed verzekerd bent, of je niet oververzekerd bent en of jouw verzekeringen nog passen bij je situatie. Hiermee voorkom je dat je betaalt voor risico’s die wellicht nu niet van toepassing zijn. 

Laatste blogs

Adviseur aan het woord: Tom Ootes

Tom Ootes, een bevlogen agrarisch adviseur bij Univé Noord-Holland, deelt zijn passie en ervaring in een inspirerend verhaal. Na wat omzwervingen vielen alle puzzelstukjes voor Tom Ootes op hun plek. Nu voelt hij zich als een vis in het water. “Ik kom bij de mooiste bedrijven en mag de hele dag gesprekken voeren en koffiedrinken. Én ik mag ondernemers behoeden voor financiële ellende. Mooier wordt het niet!”

Boerencamping: Kamperen tussen bollen, duinen en strand

In het grootste aaneengesloten bloembollengebied van Nederland ligt camping Duinzoomhoeve. Een kleinschalige boerencamping, gerund door het echtpaar Mary en Jan Romar en hun dochter Suzan. “Wie hier in de juiste periode komt kamperen, wordt wakker tussen de fleurige en kleurrijke bloeiende tulpenvelden.”

Overleeft jouw bedrijf een brand?

De gevolgen van een bedrijfsbrand reiken vaak verder dan alleen de materiële schade. Het hele bedrijf kan stil komen te liggen, terwijl de kosten doorlopen. In de praktijk blijkt dat veel bedrijven de gevolgen van een brand in hun bedrijf onderschatten. In onze blog geven we een aantal tips zodat je goed voorbereid bent, mocht jou dit overkomen.

Hoe een klein vonkje een grote brand veroorzaakt

Een van de stallen van kalverhouder Jan van der Wal in Kootwijkerbroek was toe aan onderhoud. De spijlen van de afscheidingshekken lieten los en moesten gelast worden. Toen begin september de stal leeg stond, was dat een goed moment om de klus te klaren. Maar dat ging vreselijk fout.

Cybercriminelen kraken hart van bedrijf

Hoe zou jij reageren als je op een maandagochtend ontdekt dat je gehackt bent en al je bestanden versleuteld zijn? Dat overkwam Yvo, een accountant die samen met zijn collega een eigen bedrijf runt. Lees hier hoe Yvo deze nachtmerrie heeft doorstaan en wat hij heeft geleerd over het beveiligen van zijn data.