Daniëlle van Univé-winkel Wieringerwerf; broekie met een missie

Leestijd: drie minuten | geschreven door Caroline Vlietstra

Daniëlle Goosens-Wiltenburg is coördinator bij Univé-winkel Wieringerwerf. Vergeleken bij haar collega’s die hier al meer dan 15 jaar werken, vindt ze zichzelf een broekie. “Net als mijn collega’s zie ik mezelf hier ook niet zo snel meer vertrekken. Dit werk is zo leuk!”

Terwijl steeds minder grote verzekeraars nog fysieke winkels hebben, biedt Univé deze service nog wel aan. De 43-jarige Daniëlle werkt sinds vorig jaar in Univé-winkel Wieringerwerf. Al ziet ze zichzelf als broekie, Daniëlle heeft ruime ervaring als het om verzekeren gaat. Ze werkt namelijk al tien jaar bij Univé en bracht haar eerste jaren op het hoofdkantoor in Heerhugowaard door. “Tijdens mijn werk op het hoofdkantoor kwamen allerlei verschillende vragen binnen. Dit was natuurlijk een geweldige leerschool,” zo blikt Daniëlle terug.

Op het moment dat er een functie vrijkomt in haar woonplaats Wieringerwerf, maakt Daniëlle de overstap. “Daarvoor had ik twee redenen: de ambitie om leidinggevende te worden en ik wilde graag in mijn dorp werken. Wieringerwerf telt circa 6000 inwoners. Hier is het ‘ons kent ons’. Dikke kans dus dat ik de mensen die onze winkel binnenlopen ken. En hoe leuk is dat!”

Missie

We leven in een digitale wereld waarin vrijwel alles online te regelen is. Toch heeft Univé nog een ‘offline’ winkel. “En dat persoonlijke contact heeft een enorme meerwaarde. Klanten kunnen even bij ons binnenlopen en dat doen ze dan ook. Dat geldt voor alle leeftijden. Zo hebben sommige ouderen bijvoorbeeld wat hulp nodig bij het inloggen op onze site, Mijnunive.nl. Dat leg ik dan graag even in alle rust uit. Face to face is het contact toch intensiever, er is meer vertrouwen. Ook jongeren hebben behoefte aan een helpend handje. Zij komen voor het eerst in aanraking met zaken als verzekeren en hebben vaak wat extra advies nodig. Tijdens deze gesprekken ken je elkaar bij naam en krijg je een band. Hier in de winkel wordt ziekte en zeer gedeeld. Het is dan ook mijn missie om dat vertrouwen niet te schenden.”

Voorlichtingsavonden

Univé faciliteert ook voorlichtingsavonden. Daniëlle geeft enkele voorbeelden: “In het kader van risicovermindering organiseren we, in samenwerking met basisscholen, controles op fietsverlichting. Je kent het; voorkomen is beter dan genezen. Ook faciliteren we, samen met de brandweer, voorlichtingsavonden over brandpreventie. Met de politie organiseren we inbraakpreventie voorlichtingsavonden. Een ex-inbreker vertelt deelnemers wat ze wel, én vooral niet moeten doen als het gaat om het beveiligen van je spullen.”

Ledenfonds

Univé heeft een Ledenfonds. Wat doet winkel Wieringerwerf op dit gebied? “Lokale, maatschappelijke initiatieven helpen vinden wij belangrijk. Dat gevoel van samen iets doen, daar liggen immers ook onze wortels. We helpen elkaar graag. Daarom hebben we, in deze tijd van corona, desinfectiezuilen gedoneerd aan Stichting De Cultuurschuur in Wieringerwerf en aan de KopGroep bibliotheken. Ook hebben we een donatie gedaan aan de plaatselijke voetbalclub, CV Wieringermeer. Met dit geld heeft de vereniging een voetbalkamp georganiseerd. Dat zijn nou de dingen die mijn werk zo leuk maken. Wat ik al zei, ik zie mezelf hier niet snel meer vertrekken. ” 

Samen, dichtbij, doen

Univé biedt als een van de weinige grote verzekeraars haar dienstverlening zowel online als offline – in winkels – aan. Dit komt voort uit een belangrijke Univé-kernwaarde, namelijk om als coöperatie dicht bij haar leden te staan.  Iedereen die zelfredzaam is, kan in principe alles online regelen via Mijn Univé of de Univé App. Van het afsluiten van een verzekering tot het melden van een schade. En tóch gaat er niets boven persoonlijk contact. Samen risico’s beperken of voorkomen en alleen datgene verzekeren wat je zelf niet kan of wil dragen. Een goed advies krijg je namelijk niet van een computer, maar van een écht gesprek met een échte adviseur.

Ben jij ook van een echt gesprek, en wil je graag advies? Laat ons je helpen en maak hieronder een gratis afspraak.