De belangrijkste verzekeringen voor een zzp’er in de bouw

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Univé

Hoe jij jouw werk moet doen, hoeven we je niet te vertellen. Dat weet jij als geen ander. Het is onze taak om jou te voorzien van de verzekeringen die je écht nodig hebt als je zzp’er bent in de bouw. Daar vertellen we je graag meer over.

Risico’s zijn er nu eenmaal

Nu kunnen we wel net doen alsof altijd alles goed gaat, maar dat is natuurlijk niet zo. Er gaan gewoon soms dingen mis. Die risico’s horen erbij als je voor jezelf begint. Gelukkig kun je jezelf ook verzekeren tegen dit soort zaken, waar je eigenlijk helemaal niet over na wilt denken.

Met een goede verzekering weet je zeker dat de belangrijkste risico’s gedekt zijn. Daardoor doe je jouw werk net een stukje veiliger en met meer plezier. Omdat je weet dat het goed zit. Dit zijn de verzekeringen die je zeker nodig hebt als zzp’er in de bouw:

  • Bedrijfsautoverzekering

Hoe goed je een bedrijfsauto wilt verzekeren, hangt af van de leeftijd en dagwaarde. Maar je weet dat het verplicht is om minimaal een WA-verzekering af te sluiten voor je de weg op gaat. Naast de uitgebreidere hoofddekkingen WA+ en All Risk kun je ook nog kiezen voor aanvullende verzekeringen, zoals pechhulp of rechtsbijstand verkeer.

  • Eigen vervoerverzekering

De spullen in je bus zijn veel geld waard. Gereedschap, apparatuur en materiaal kun je gelukkig verzekeren met een eigen vervoerverzekering tegen schade en diefstal. Hiermee ben je dag en nacht verzekerd tegen nieuwwaarde. Een fijne gedachte.

  • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Als je tijdens het werk schade veroorzaakt aan andermans spullen of aan andere mensen (letselschade), dan dekt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering de kosten hiervoor. Net zoals je particuliere aansprakelijkheidsverzekering, maar dan voor je zzp-werk.

  • Inventarisverzekering

In je werkplaats of loods liggen waardevolle spullen, zoals bouwmaterialen en gereedschap. Deze spullen liggen daar een stuk veiliger als je een inventarisverzekering hebt afgesloten. Als er dan waterschade ontstaat of brand uitbreekt, is alles tenminste verzekerd.

  • Rechtsbijstandverzekering

Als zzp’er zit je niet te wachten op juridische geschillen. Het is fijn om dan op hulp te kunnen rekenen. Zeker als het gaat om zakelijke conflicten waar grote bedragen mee gemoeid zijn. Je kunt op de rechtsbijstandverzekering van Univé terugvallen als dat nodig is en ook gebruikmaken van de incassoservice.

Goed om te weten: welke verzekering je ook afsluit bij Univé, je hebt altijd 24/7 toegang tot Univé Cyberhulp. Als coöperatie vinden we het belangrijk dat je met een veilig en zeker gevoel online bent. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen standaard uitgebreid met Cyberhulp. Voor het voorkomen, beperken, herstellen én vergoeden van cyberschade

Hoe kies je wat bij jou past?

Alleen de bedrijfsautoverzekering is verplicht, verder ben je vrij om te kiezen of je voor deze zaken wel of niet een verzekering afsluit. Dan is het dus een kwestie van goed nadenken over de risico’s die je loopt en besluiten welke je zelf wilt dragen en welke niet. Vervolgens kies je de verzekeringen die het beste passen bij jouw situatie.

Heel handig: wij hebben de belangrijkste verzekeringen al geselecteerd en samengevoegd voor je. Met het ZZP Bouwpakket ben je goed, beter of op z’n best verzekerd. Dat kun je helemaal zelf bepalen. Eén keer afsluiten en je hoeft nergens meer over na te denken. Dat werkt een stuk relaxter!

Bekijk het ZZP Bouwpakket 

In welke branche je ook werkzaam bent, als ondernemer komt er veel op je af. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden en waarvan je op de hoogte moet blijven. Tijd om  verzekeringen weer eens door te nemen, is er vaak niet. Daarom staan wij voor je klaar.

Gratis Bedrijfsverzekeringscheck

Tijdens de gratis Bedrijfsverzekeringscheck brengt onze adviseur samen met jou de bedrijfsrisico’s in beeld. Vervolgens stemmen wij af hoe je deze risico’s kunt voorkomen en beperken, en waar nodig verzekeren.

Laatste blogs

Vlotte schadeafhandeling bij stalbrand

Toen er in september 2023 brand uitbrak bij kalverhouder Jan van der Wal in Kootwijkerbroek, kwam iedereen direct in actie. De brandweer, stichting Salvage, buren en Univé stonden klaar om kalverhouder Jan te ondersteunen. Hoe dat in zijn werk ging, vertellen Schade-adviseur Jelmer van der Spoel en Adviseur Agrarisch Nico Besselsen.

Een AOV hoeft niet duur te zijn

Veel ondernemers wachten met het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). De reden die het vaakst genoemd wordt voor het uitstel: het is te duur. Maar gaat een ondernemer eenmaal in gesprek met een financieel adviseur van Univé, dan blijkt dat die kosten meevallen. Je blijkt dan behoorlijk veel invloed te hebben op jouw premie.

Adviseur aan het woord: Tom Ootes

Tom Ootes, een bevlogen agrarisch adviseur bij Univé Noord-Holland, deelt zijn passie en ervaring in een inspirerend verhaal. Na wat omzwervingen vielen alle puzzelstukjes voor Tom Ootes op hun plek. Nu voelt hij zich als een vis in het water. “Ik kom bij de mooiste bedrijven en mag de hele dag gesprekken voeren en koffiedrinken. Én ik mag ondernemers behoeden voor financiële ellende. Mooier wordt het niet!”

Boerencamping: Kamperen tussen bollen, duinen en strand

In het grootste aaneengesloten bloembollengebied van Nederland ligt camping Duinzoomhoeve. Een kleinschalige boerencamping, gerund door het echtpaar Mary en Jan Romar en hun dochter Suzan. “Wie hier in de juiste periode komt kamperen, wordt wakker tussen de fleurige en kleurrijke bloeiende tulpenvelden.”

Overleeft jouw bedrijf een brand?

De gevolgen van een bedrijfsbrand reiken vaak verder dan alleen de materiële schade. Het hele bedrijf kan stil komen te liggen, terwijl de kosten doorlopen. In de praktijk blijkt dat veel bedrijven de gevolgen van een brand in hun bedrijf onderschatten. In onze blog geven we een aantal tips zodat je goed voorbereid bent, mocht jou dit overkomen.