Zorg Extra’s van Univé: voorkomen is beter dan genezen

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Caroline Vlietstra

Aan het einde van het jaar vergelijken veel mensen de verschillende zorgverzekeraars. Een keuze maken valt niet mee. Maar weet je van de Zorg Extra’s van Univé af? Met deze extra diensten zet de verzekeraar net dat stapje extra.

De laatste dag van het jaar heffen we het glas en wensen we elkaar een voorspoedig en vooral gezond nieuwjaar toe. Natuurlijk hoopt Univé ook op een mooi 2023. En hoewel er gebeurtenissen in het leven zijn die we zelf niet in de hand hebben, zijn er ook zaken die met de juiste voorkennis voorkomen hadden kunnen worden. Voor deze zaken heeft Univé een digitale pagina vol handige informatie ontwikkeld; de Zorg Extra’s.

Vijf Zorg Extra’s

Daniëlle Goosens, coördinator Univé-winkel in Hoorn, vindt dit een goede zaak. Daniëlle staat dagelijks mensen in de winkel te woord en ziet deze service als mooie aanvulling op haar diensten. Daniëlle: “De informatie en tips die te vinden zijn in de vijf Zorg Extra’s zijn vooral zaken die ervoor kunnen zorgen dat mensen in de toekomst onze hulp juist níet nodig zullen hebben. Hier geldt: voorkomen is beter dan genezen.”

Cybercrime

Onder de diensten van Zorg Extra’s valt Preventiehulp, Zorghulp, Vakantiehulp, Hulp aan huis en Cyberhulp. Daniëlle bespreekt een paar van de onderwerpen. “In de winkel merken we dagelijks wat er in de maatschappij speelt. Daar haken we op in met de vijf Zorg Extra’s. Zo krijgen we bijvoorbeeld steeds meer vragen over cybercriminaliteit. Logisch, jaarlijks worden 2 miljoen mensen slachtoffer van cybercriminaliteit.

Univé-leden met een inboedel- en/of aansprakelijkheidsverzekering zijn tot €2.000 euro verzekerd tegen cyberschade. Maar hoe zorg je nou dat je uit handen van deze cyberboeven blijft? Onder het kopje Cyberhulp geven we praktische tips om cybercrime te voorkomen. Phishing, ransomware, malware, computervirus, botnet, hacken; alle onderwerpen komen aan bod en zijn rustig na te lezen op de website. Heb je daarna nog vragen? Dan vind je hier ook het nummer van onze Cyberhelpdesk, 24/7 bereikbaar.”

Valpreventietraining

Onder het kopje Preventiehulp staan verschillende zaken benoemd die te maken hebben met gezondheid. “Ook hier geldt; voorkomen is beter dan genezen”, legt Daniëlle uit. “Zo wordt bij het onderwerp ‘Beter in balans met een valpreventietraining’ het nut van deze training uitgelegd. Natuurlijk is het niet zo dat je daarna niets meer kunt breken, maar je weet na het volgen van deze cursus wel hoe je moet vallen. En dat kan, zeker voor ouderen, een hoop ellende schelen. De valpreventietraining is één van de trainingen waar leden met een aanvullende zorgverzekering voor kunnen kiezen bij de inzet van hun preventiebudget. De hoogte van het preventiebudget verschilt per aanvullende zorgverzekering.”

Op het matje met Michel Mulder

Op de pagina Preventiehulp vind je ook tips over gezonde voeding en beweging. Zo doet voormalig langebaanschaatser Michel Mulder, supporter van Sport Online, oefeningen voor die ervoor zorgen dat je fit en sterk blijft. Thuis op je eigen matje, kan je Michel nadoen. Ook wordt er aandacht besteed aan het belang van beweging voor kinderen en worden er tips gegeven over gezonde voeding. “Helemaal van deze tijd is het onderwerp Veilig in de zon, vertelt Daniëlle. “Ook over dit onderwerp worden, in verband met de kans op huidkanker, de laatste tijd vaker vragen gesteld.

We houden allemaal van de zon en zonlicht helpt ons lichaam bij de aanmaak van vitamine D. Zon is belangrijk voor onze gezondheid, maar hoe kan je nou op een veilige manier van de zon genieten? Het is allemaal te lezen op de website. Ook weer een geval van voorkomen is beter dan genezen. Univé deelt om die reden ook zonnebrandcrème uit aan zwembaden, scholen en sportverenigingen.”

Mooie aanvullingen op de diensten

Daniëlle is blij met de service van de Zorg Extra’s. “Alle vijf de onderwerpen zijn een mooie aanvulling op de diensten die we in de winkel aanbieden. Natuurlijk, iedereen is altijd welkom in onze winkels. Maar kennis opdoen vanuit je eigen luie stoel, hoort ook bij deze tijd. En eerlijk is eerlijk, er zitten onderwerpen bij die buiten mijn vakkennis liggen. Ik heb ten slotte meer verstand van verzekeringen”, lacht Daniëlle.

Gratis ZorgCheck

Het is chaos in zorgverzekeringland. Premies stijgen, collectieven vervallen, (sommige) dekkingen wijzigen. En vind dan óók nog maar eens de juiste zorgverzekering die bij jouw situatie past.

Het is dan heel fijn om even te sparren met een adviseur. Iemand die met je meedenkt, wat je nodig hebt, of wat je nodig denkt te hebben op het gebied van zorg. Speciaal voor deze periode hebben we de ZorgCheck in het leven geroepen. Op basis van diverse vragen, aangevuld met informatie over je persoonlijke situatie, komt naar voren welke zorgverzekering het beste bij je past.

Wij hebben nog een paar plekjes voor onze ZorgCheck. Dat kan in één van onze winkels of telefonisch. Wacht niet te lang met een plekje reserveren, vol=vol!

Laatste blogs

‘Univé Noord-Holland heeft vanaf dag één gezegd dat we het gingen redden’

15.000 vierkante meter in vuur en vlam. Het overkwam Jan Langedijk Bloembollen BV, een exportbedrijf gespecialiseerd in bloembollen. Maar ondanks deze enorme tegenslag wisten de broers Peter en Arjan, samen met hun vader Jan, het bedrijf weer op te bouwen. Vandaag de dag is het West-Friese familiebedrijf nog steeds een gezonde onderneming met een veelbelovende toekomst.

‘Met vervroegd pensioen? Welnee, mijn werk is veel te leuk’

“Met vervroegd pensioen? Welnee, mijn werk is veel te leuk!” Met meer dan 25 jaar ervaring geniet de 63-jarige professional nog steeds van zijn werk. Van het adviseren van agrariërs tot het ontzorgen van mkb’ers. Jan houdt van de diversiteit en het persoonlijke contact. Of het nu om een melkveehouderij of een PVC-vloerenondernemer gaat, Jan staat altijd klaar om te adviseren en te ontzorgen.

Hoe zit het ook alweer met de verplichte elektrakeuringen?

Een regelmatige keuring van de elektra op het boerenbedrijf is een voorwaarde om je tegen brand te verzekeren. Maar er zijn meerdere keuringen. Waarin verschillen ze en welke is van toepassing voor jouw bedrijf? En hoe regel je dat de keuringen op tijd plaatsvinden?

CharlieMary: ‘Ons merk is ons communicatiemiddel’

Charlotte van Waes en Marieke Vinck zijn de drijvende krachten achter het merk CharlieMary. Met liefde en zorg hebben zij een betekenisvol merk gecreëerd, waarbij elk kledingstuk een uniek verhaal vertelt. Met hun circulaire modecollectie laten zij respect voor het milieu en de ambacht centraal staan. Wat zijn wij trots dat wij deze ondernemers en hun prachtige visie op duurzame mode mogen ondersteunen.