Zorg Extra’s van Univé: voorkomen is beter dan genezen

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Caroline Vlietstra

Aan het einde van het jaar vergelijken veel mensen de verschillende zorgverzekeraars. Een keuze maken valt niet mee. Maar weet je van de Zorg Extra’s van Univé af? Met deze extra diensten zet de verzekeraar net dat stapje extra.

De laatste dag van het jaar heffen we het glas en wensen we elkaar een voorspoedig en vooral gezond nieuwjaar toe. Natuurlijk hoopt Univé ook op een mooi 2023. En hoewel er gebeurtenissen in het leven zijn die we zelf niet in de hand hebben, zijn er ook zaken die met de juiste voorkennis voorkomen hadden kunnen worden. Voor deze zaken heeft Univé een digitale pagina vol handige informatie ontwikkeld; de Zorg Extra’s.

Vijf Zorg Extra’s

Daniëlle Goosens, coördinator Univé-winkel in Hoorn, vindt dit een goede zaak. Daniëlle staat dagelijks mensen in de winkel te woord en ziet deze service als mooie aanvulling op haar diensten. Daniëlle: “De informatie en tips die te vinden zijn in de vijf Zorg Extra’s zijn vooral zaken die ervoor kunnen zorgen dat mensen in de toekomst onze hulp juist níet nodig zullen hebben. Hier geldt: voorkomen is beter dan genezen.”

Cybercrime

Onder de diensten van Zorg Extra’s valt Preventiehulp, Zorghulp, Vakantiehulp, Hulp aan huis en Cyberhulp. Daniëlle bespreekt een paar van de onderwerpen. “In de winkel merken we dagelijks wat er in de maatschappij speelt. Daar haken we op in met de vijf Zorg Extra’s. Zo krijgen we bijvoorbeeld steeds meer vragen over cybercriminaliteit. Logisch, jaarlijks worden 2 miljoen mensen slachtoffer van cybercriminaliteit.

Univé-leden met een inboedel- en/of aansprakelijkheidsverzekering zijn tot €2.000 euro verzekerd tegen cyberschade. Maar hoe zorg je nou dat je uit handen van deze cyberboeven blijft? Onder het kopje Cyberhulp geven we praktische tips om cybercrime te voorkomen. Phishing, ransomware, malware, computervirus, botnet, hacken; alle onderwerpen komen aan bod en zijn rustig na te lezen op de website. Heb je daarna nog vragen? Dan vind je hier ook het nummer van onze Cyberhelpdesk, 24/7 bereikbaar.”

Valpreventietraining

Onder het kopje Preventiehulp staan verschillende zaken benoemd die te maken hebben met gezondheid. “Ook hier geldt; voorkomen is beter dan genezen”, legt Daniëlle uit. “Zo wordt bij het onderwerp ‘Beter in balans met een valpreventietraining’ het nut van deze training uitgelegd. Natuurlijk is het niet zo dat je daarna niets meer kunt breken, maar je weet na het volgen van deze cursus wel hoe je moet vallen. En dat kan, zeker voor ouderen, een hoop ellende schelen. De valpreventietraining is één van de trainingen waar leden met een aanvullende zorgverzekering voor kunnen kiezen bij de inzet van hun preventiebudget. De hoogte van het preventiebudget verschilt per aanvullende zorgverzekering.”

Op het matje met Michel Mulder

Op de pagina Preventiehulp vind je ook tips over gezonde voeding en beweging. Zo doet voormalig langebaanschaatser Michel Mulder, supporter van Sport Online, oefeningen voor die ervoor zorgen dat je fit en sterk blijft. Thuis op je eigen matje, kan je Michel nadoen. Ook wordt er aandacht besteed aan het belang van beweging voor kinderen en worden er tips gegeven over gezonde voeding. “Helemaal van deze tijd is het onderwerp Veilig in de zon, vertelt Daniëlle. “Ook over dit onderwerp worden, in verband met de kans op huidkanker, de laatste tijd vaker vragen gesteld.

We houden allemaal van de zon en zonlicht helpt ons lichaam bij de aanmaak van vitamine D. Zon is belangrijk voor onze gezondheid, maar hoe kan je nou op een veilige manier van de zon genieten? Het is allemaal te lezen op de website. Ook weer een geval van voorkomen is beter dan genezen. Univé deelt om die reden ook zonnebrandcrème uit aan zwembaden, scholen en sportverenigingen.”

Mooie aanvullingen op de diensten

Daniëlle is blij met de service van de Zorg Extra’s. “Alle vijf de onderwerpen zijn een mooie aanvulling op de diensten die we in de winkel aanbieden. Natuurlijk, iedereen is altijd welkom in onze winkels. Maar kennis opdoen vanuit je eigen luie stoel, hoort ook bij deze tijd. En eerlijk is eerlijk, er zitten onderwerpen bij die buiten mijn vakkennis liggen. Ik heb ten slotte meer verstand van verzekeringen”, lacht Daniëlle.

Gratis ZorgCheck

Het is chaos in zorgverzekeringland. Premies stijgen, collectieven vervallen, (sommige) dekkingen wijzigen. En vind dan óók nog maar eens de juiste zorgverzekering die bij jouw situatie past.

Het is dan heel fijn om even te sparren met een adviseur. Iemand die met je meedenkt, wat je nodig hebt, of wat je nodig denkt te hebben op het gebied van zorg. Speciaal voor deze periode hebben we de ZorgCheck in het leven geroepen. Op basis van diverse vragen, aangevuld met informatie over je persoonlijke situatie, komt naar voren welke zorgverzekering het beste bij je past.

Wij hebben nog een paar plekjes voor onze ZorgCheck. Dat kan in één van onze winkels of telefonisch. Wacht niet te lang met een plekje reserveren, vol=vol!

Laatste blogs

Vlotte schadeafhandeling bij stalbrand

Toen er in september 2023 brand uitbrak bij kalverhouder Jan van der Wal in Kootwijkerbroek, kwam iedereen direct in actie. De brandweer, stichting Salvage, buren en Univé stonden klaar om kalverhouder Jan te ondersteunen. Hoe dat in zijn werk ging, vertellen Schade-adviseur Jelmer van der Spoel en Adviseur Agrarisch Nico Besselsen.

Univé schenkt AED aan De Herbergier in Wognum

Het geeft een veilig gevoel, zo’n AED bij de ingang, vindt Natasja Dam. Eind 2023 schonk het Ledenfonds van Univé Noord-Holland een AED en een reanimatietraining aan zorgorganisatie De Herbergier in Wognum.

Een AOV hoeft niet duur te zijn

Veel ondernemers wachten met het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). De reden die het vaakst genoemd wordt voor het uitstel: het is te duur. Maar gaat een ondernemer eenmaal in gesprek met een financieel adviseur van Univé, dan blijkt dat die kosten meevallen. Je blijkt dan behoorlijk veel invloed te hebben op jouw premie.

‘Stichting Muna zorgt voor een huiskamergevoel in Nieuw-West’

In Amsterdam Nieuw-West runnen Angie, Lisa, Ruby en Zohra Kringloop Muna. Een plek waar iedereen welkom is, die de buurt verbindt en gezelligheid brengt. Het Univé Ledenfonds doneerde een lees- en zithoek. Angie: “Dat is precies wat Muna nodig had. Een plekje waar mensen zich terug kunnen trekken; met koffie, taartje en een goed boek.”

Adviseur aan het woord: Tom Ootes

Tom Ootes, een bevlogen agrarisch adviseur bij Univé Noord-Holland, deelt zijn passie en ervaring in een inspirerend verhaal. Na wat omzwervingen vielen alle puzzelstukjes voor Tom Ootes op hun plek. Nu voelt hij zich als een vis in het water. “Ik kom bij de mooiste bedrijven en mag de hele dag gesprekken voeren en koffiedrinken. Én ik mag ondernemers behoeden voor financiële ellende. Mooier wordt het niet!”