Gezond en vitaal ondernemen

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Univé

Als ondernemer is niet alleen je bedrijf belangrijk, het is ook relevant om goed in je vel te zitten. Immers, alleen als je je fit en vitaal voelt, kun je lekker ondernemen en is de kans op arbeidsongeschiktheid een stuk kleiner. Blijvende aandacht voor je gezondheid en vitaliteit is een belangrijke voorwaarde om langdurig te ondernemen zonder arbeidsongeschikt te raken.

Daarom zit er in jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering een gezond en vitaal budget. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie is je arbeidsongeschiktheidsverzekering ondergebracht bij Univé of bij één van de verzekeraars waar wij mee samenwerken.  Net als Univé hebben deze verzekeraars aandacht voor het voorkomen en beperken van arbeidsongeschiktheid en aandacht voor gezond en vitaal ondernemen.

Het gezond en vitaal budget is onderdeel van je arbeidsongeschiktheidsverzekering maar verschilt per verzekeraar. Hieronder hebben wij de preventiemogelijkheden van de meest voorkomende verzekeraars (Univé, Movir en a.s.r. ) op een rij gezet. Loopt jouw AOV bij een andere verzekeraar en ben je benieuwd naar jouw preventiemogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch via 072-502 45 40 of het e-mail adres aov.advies@unive.nl.

Kies hieronder jouw verzekeraar en je vindt alle informatie over hoe jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering je kan helpen gezond en vitaal te blijven ondernemen.

Bij Univé krijg je iedere 3 jaar € 500,- preventiebudget om gebruik te maken van geselecteerde diensten die je helpen bij gezond en vitaal ondernemen. Dit budget kan je bijvoorbeeld besteden aan:

 • Ondernemersprofiel
  Op basis van je persoonskenmerken, kwaliteiten, vaardigheden en ervaringen wordt een  ondernemersprofiel samengesteld. Met een ervaren ondernemer/coach bespreek je de uitkomsten en de invloed daarvan op je onderneming.
 • Bedrijfsprofiel
  Samen met een ervaren ondernemerscoach bespreek je jouw drijfveren en valkuilen, de sterke punten en de verbetermogelijkheden van je bedrijf.
 • Een health-check via PreMeo
  Er komt een arts bij je thuis om jouw gezondheid en levensstijl in kaart te brengen. Hierna ontvang je een persoonlijk rapport en wordt je waar nodig verder geholpen.
 • Een health-check via Zorg van de zaak
  Voor het onderzoek ga je naar één van de locaties van Zorg van de zaak. Na het onderzoek bespreekt de arts de resultaten met je.
 • Een gezondheidstest bij Fitter Nederland
  Je krijgt een test over jouw gezondheid waarop een vitaliteitsprogramma wordt ingericht. Je krijgt tips over bijvoorbeeld de rol van gezonde voeding in energie, stress vermindering en beter slapen.

Lees meer over het voorkomen en beperken budget van Univé. 

Ook bij Movir krijg je handvatten om het maximale uit jezelf te halen en om te voorkomen dat je uitvalt. 

 • Mentale veerkracht
  In je werk, maar ook privé komt er veel op je af. Dat zorg voor druk. Daar is niets mis mee, maar je wilt voorkomen dat die druk zo groot wordt dat je uitvalt.
 • Gezonde leefstijl
  Je weet hoe belangrijk je gezondheid is. Maar gezond leven is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het kan goed en prettig zijn om soms een steun(tje) in de rug te krijgen.
 • Fysiek en ergonomie
  Een goede werkhouding en een goede fysieke conditie zijn belangrijk om je werk te kunnen blijven doen. Vaak kun je met wat kleine aanpassingen in beweging blijven.
 • Ondernemerschap 
  Als zelfstandige komt er veel op je af. Ook onderwerpen waar je minder mee hebt en waar niet je kracht zit. Gelukkig hoef je het niet helemaal alleen te doen.
 • Gezin en zwanger 
  (grote) veranderingen in je leven kunnen veel van je vragen. Bij Movir kun je terecht voor begeleiding daarbij. Denk aan workshops of 1 op 1 begeleiding.

Lees meer over de preventieservice van Movir.

a.s.r. helpt je graag om vitaal te blijven:.

Alle informatie vind je op de website van a.s.r.

Als ondernemer zijn je wensen, doelen en situatie altijd in beweging. Ditzelfde geldt voor wet- en regelgeving. Daarom is het belangrijk om je verzekeringen up-to-date te houden zodat ze passen bij jouw persoonlijke én zakelijke situatie.

Maar wij weten ook dat het vinden van de tijd om je verzekeringen weer eens door te nemen, er vaak bij in schiet. Daarom staan wij voor je klaar.

Gratis Bedrijfsverzekeringscheck

Wat kun je van ons verwachten?
Onze adviseurs helpen je graag, en belangrijker nog: zij denken met je mee. Tijdens de gratis Bedrijfsverzekeringscheck bekijken ze of je nog goed verzekerd bent, of je niet oververzekerd bent en of jouw verzekeringen nog passen bij je situatie. Hiermee voorkom je dat je betaalt voor risico’s die wellicht nu niet van toepassing zijn. 

Laatste blogs

Hoe zorg jij voor inkomsten bij arbeidsongeschiktheid?

Een van de eerste lessen die je als ondernemer leert, is dat jij zelf voor financiële zekerheid moet zorgen. Je wordt niet beschermd door regelingen van een werkgever of de overheid. Ook niet als je inkomsten wegvallen omdat je arbeidsongeschikt bent geworden. Ondernemers blijken voor die situatie uiteenlopende oplossingen te bedenken. Maar werken ze allemaal (altijd) even goed?
Zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen installeren? Voorkom ongelukken

Installatiebedrijven hebben volop werk nu de vraag naar zonnepanelen zo groot is. Ook als zzp’er kun je goed verdienen als je handig bent in het plaatsen van PV-installaties (zonnestroominstallaties). Dus: het dak op en aan het werk! Uiteraard voorkom je onveilige situaties en tref je maatregelen voor jezelf en je mensen om ongelukken te voorkomen. Of komt dat op de tweede plaats?

AOV acceptant aan het woord

Nieuwsgierig naar de wereld achter de arbeidsongeschiktheidsverzekering? Met ruim twee decennia ervaring in het vak en als voormalig AOV-adviseur helpt Jelle Vledder - AOV - acceptant bij Univé - ondernemers bij het beschermen van hun toekomst. In onze blog geeft hij een uniek kijkje in het proces achter de schermen, van technische evaluaties tot medische beoordelingen.

Andijkers redden dorpscafé

In het hart van Andijk stond café 't Ankertje op het punt te verdwijnen, maar dankzij de vastberadenheid van veertien lokale ondernemers en bewoners blijft dit historische café bruisen! Voormalig ondernemer Peter Manshanden leidde het initiatief. "Dit café, waar al 125 jaar lief en leed wordt gedeeld, mocht niet verloren gaan," zegt Peter. Wat volgde was een bijzondere samenwerking tussen veertien ondernemers en dorpsgenoten. Lees dit inspirerende verhaal van lokale ondernemers die samenkwamen om dé ontmoetingsplek van hun dorp te behouden.

Aansprakelijkheid is niet 100% te verzekeren

Als ondernemer koop je goederen en diensten in en lever je die ook zelf. Daarvoor heb je overeenkomsten afgesloten met leveranciers en afnemers. In de algemene voorwaarden die deel uit kunnen maken van zo’n overeenkomst, is vaak een beperking van de aansprakelijkheid opgenomen. Waarom is dat? En waarom zou je zelf de aansprakelijkheid beperken?