Gezond en vitaal ondernemen

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Univé

Als ondernemer is niet alleen je bedrijf belangrijk, het is ook relevant om goed in je vel te zitten. Immers, alleen als je je fit en vitaal voelt, kun je lekker ondernemen en is de kans op arbeidsongeschiktheid een stuk kleiner. Blijvende aandacht voor je gezondheid en vitaliteit is een belangrijke voorwaarde om langdurig te ondernemen zonder arbeidsongeschikt te raken.

Daarom zit er in jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering een gezond en vitaal budget. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie is je arbeidsongeschiktheidsverzekering ondergebracht bij Univé of bij één van de verzekeraars waar wij mee samenwerken.  Net als Univé hebben deze verzekeraars aandacht voor het voorkomen en beperken van arbeidsongeschiktheid en aandacht voor gezond en vitaal ondernemen.

Het gezond en vitaal budget is onderdeel van je arbeidsongeschiktheidsverzekering maar verschilt per verzekeraar. Hieronder hebben wij de preventiemogelijkheden van de meest voorkomende verzekeraars (Univé, Movir en a.s.r. ) op een rij gezet. Loopt jouw AOV bij een andere verzekeraar en ben je benieuwd naar jouw preventiemogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch via 072-502 45 40 of het e-mail adres aov.advies@unive.nl.

Kies hieronder jouw verzekeraar en je vindt alle informatie over hoe jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering je kan helpen gezond en vitaal te blijven ondernemen.

Bij Univé krijg je iedere 3 jaar € 500,- preventiebudget om gebruik te maken van geselecteerde diensten die je helpen bij gezond en vitaal ondernemen. Dit budget kan je bijvoorbeeld besteden aan:

 • Ondernemersprofiel
  Op basis van je persoonskenmerken, kwaliteiten, vaardigheden en ervaringen wordt een  ondernemersprofiel samengesteld. Met een ervaren ondernemer/coach bespreek je de uitkomsten en de invloed daarvan op je onderneming.
 • Bedrijfsprofiel
  Samen met een ervaren ondernemerscoach bespreek je jouw drijfveren en valkuilen, de sterke punten en de verbetermogelijkheden van je bedrijf.
 • Een health-check via PreMeo
  Er komt een arts bij je thuis om jouw gezondheid en levensstijl in kaart te brengen. Hierna ontvang je een persoonlijk rapport en wordt je waar nodig verder geholpen.
 • Een health-check via Zorg van de zaak
  Voor het onderzoek ga je naar één van de locaties van Zorg van de zaak. Na het onderzoek bespreekt de arts de resultaten met je.
 • Een gezondheidstest bij Fitter Nederland
  Je krijgt een test over jouw gezondheid waarop een vitaliteitsprogramma wordt ingericht. Je krijgt tips over bijvoorbeeld de rol van gezonde voeding in energie, stress vermindering en beter slapen.

Lees meer over het voorkomen en beperken budget van Univé. 

Ook bij Movir krijg je handvatten om het maximale uit jezelf te halen en om te voorkomen dat je uitvalt. 

 • Mentale veerkracht
  In je werk, maar ook privé komt er veel op je af. Dat zorg voor druk. Daar is niets mis mee, maar je wilt voorkomen dat die druk zo groot wordt dat je uitvalt.
 • Gezonde leefstijl
  Je weet hoe belangrijk je gezondheid is. Maar gezond leven is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het kan goed en prettig zijn om soms een steun(tje) in de rug te krijgen.
 • Fysiek en ergonomie
  Een goede werkhouding en een goede fysieke conditie zijn belangrijk om je werk te kunnen blijven doen. Vaak kun je met wat kleine aanpassingen in beweging blijven.
 • Ondernemerschap 
  Als zelfstandige komt er veel op je af. Ook onderwerpen waar je minder mee hebt en waar niet je kracht zit. Gelukkig hoef je het niet helemaal alleen te doen.
 • Gezin en zwanger 
  (grote) veranderingen in je leven kunnen veel van je vragen. Bij Movir kun je terecht voor begeleiding daarbij. Denk aan workshops of 1 op 1 begeleiding.

Lees meer over de preventieservice van Movir.

a.s.r. helpt je graag om vitaal te blijven:.

Alle informatie vind je op de website van a.s.r.

Als ondernemer zijn je wensen, doelen en situatie altijd in beweging. Ditzelfde geldt voor wet- en regelgeving. Daarom is het belangrijk om je verzekeringen up-to-date te houden zodat ze passen bij jouw persoonlijke én zakelijke situatie.

Maar wij weten ook dat het vinden van de tijd om je verzekeringen weer eens door te nemen, er vaak bij in schiet. Daarom staan wij voor je klaar.

Gratis Bedrijfsverzekeringscheck

Wat kun je van ons verwachten?
Onze adviseurs helpen je graag, en belangrijker nog: zij denken met je mee. Tijdens de gratis Bedrijfsverzekeringscheck bekijken ze of je nog goed verzekerd bent, of je niet oververzekerd bent en of jouw verzekeringen nog passen bij je situatie. Hiermee voorkom je dat je betaalt voor risico’s die wellicht nu niet van toepassing zijn. 

Laatste blogs

Adviseur aan het woord: Erik Kruijer

Ontmoet Erik Kruijer, een nuchtere Noord-Hollander en Buitendienstadviseur mkb bij Univé Noord-Holland. Al 10 jaar adviseert Erik mkb-ondernemers over verzekeringen en risicobeheer. Van dynamische Amsterdamse bedrijven tot het belang van cyberbeveiliging, Erik is er om zijn klanten bij te staan. Benieuwd naar zijn no-nonsense aanpak? Lees verder en ontdek zijn verhalen en advies.

Onder de Wester heeft mijn hart gestolen

Dan ben je pas 25 jaar, maar wel ‘al’ eigenaar van een restaurant. Af en toe knijpt Nienke Snel zichzelf ook even in de arm, want zij mag zichzelf toch echt restauranthouder noemen. In tien jaar tijd transformeert ze van hulp in de spoelkeuken tot eigenaar. Het is geen standaard verhaal van ‘mazzel’ of ‘in de familie’, wél van passie, hard werken en steeds meer zelfvertrouwen kweken.

Waarvoor heb jij je koeien verzekerd?

Waarschijnlijk is jouw belangrijkste kapitaal je melkveestapel. Toch wordt dit kapitaal vaak overgeslagen om volledig te verzekeren. Hoge premie is de voornaamste reden om koeien niet te verzekeren voor ziekte en ongevallen. Maar hoe groot is de schade wanneer je bedrijf getroffen wordt door een ziekte-uitbraak? We geven je een voorbeeld in ons blog.

Adviseur aan het woord: Michel de Kuyper

Al vijftien jaar werkt Michel bij Univé Noord-Holland en hij geniet nog steeds van zijn werk. Of het nu gaat om een klusbedrijf, personal trainer of een Toko-eigenaar, in zijn rol als Adviseur Bedrijven helpt hij gepassioneerde ondernemers met het vinden van de juiste verzekeringen.

Je klant annuleert de opdracht, kan dat zomaar?

Tijdens het voorbereidingsgesprek had je een goede klik. Je voorstel werd daarna met veel enthousiasme ontvangen en nu is de opdracht binnen. Een mooie klus, met flink wat uren en ook nog eens tegen een net tarief. Maar net voordat je aan de slag gaat, annuleert je klant de opdracht. Sta je dan met lege handen?