Gezond en vitaal ondernemen

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Univé

Als ondernemer is niet alleen je bedrijf belangrijk, het is ook relevant om goed in je vel te zitten. Immers, alleen als je je fit en vitaal voelt, kun je lekker ondernemen en is de kans op arbeidsongeschiktheid een stuk kleiner. Blijvende aandacht voor je gezondheid en vitaliteit is een belangrijke voorwaarde om langdurig te ondernemen zonder arbeidsongeschikt te raken.

Daarom zit er in jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering een gezond en vitaal budget. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie is je arbeidsongeschiktheidsverzekering ondergebracht bij Univé of bij één van de verzekeraars waar wij mee samenwerken.  Net als Univé hebben deze verzekeraars aandacht voor het voorkomen en beperken van arbeidsongeschiktheid en aandacht voor gezond en vitaal ondernemen.

Het gezond en vitaal budget is onderdeel van je arbeidsongeschiktheidsverzekering maar verschilt per verzekeraar. Hieronder hebben wij de preventiemogelijkheden van de meest voorkomende verzekeraars (Univé, Movir en a.s.r. ) op een rij gezet. Loopt jouw AOV bij een andere verzekeraar en ben je benieuwd naar jouw preventiemogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch via 072-502 45 40 of het e-mail adres aov.advies@unive.nl.

Kies hieronder jouw verzekeraar en je vindt alle informatie over hoe jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering je kan helpen gezond en vitaal te blijven ondernemen.

Bij Univé krijg je iedere 3 jaar € 500,- preventiebudget om gebruik te maken van geselecteerde diensten die je helpen bij gezond en vitaal ondernemen. Dit budget kan je bijvoorbeeld besteden aan:

 • Ondernemersprofiel
  Op basis van je persoonskenmerken, kwaliteiten, vaardigheden en ervaringen wordt een  ondernemersprofiel samengesteld. Met een ervaren ondernemer/coach bespreek je de uitkomsten en de invloed daarvan op je onderneming.
 • Bedrijfsprofiel
  Samen met een ervaren ondernemerscoach bespreek je jouw drijfveren en valkuilen, de sterke punten en de verbetermogelijkheden van je bedrijf.
 • Een health-check via PreMeo
  Er komt een arts bij je thuis om jouw gezondheid en levensstijl in kaart te brengen. Hierna ontvang je een persoonlijk rapport en wordt je waar nodig verder geholpen.
 • Een health-check via Zorg van de zaak
  Voor het onderzoek ga je naar één van de locaties van Zorg van de zaak. Na het onderzoek bespreekt de arts de resultaten met je.
 • Een gezondheidstest bij Fitter Nederland
  Je krijgt een test over jouw gezondheid waarop een vitaliteitsprogramma wordt ingericht. Je krijgt tips over bijvoorbeeld de rol van gezonde voeding in energie, stress vermindering en beter slapen.

Lees meer over het voorkomen en beperken budget van Univé. 

Ook bij Movir krijg je handvatten om het maximale uit jezelf te halen en om te voorkomen dat je uitvalt. 

 • Mentale veerkracht
  In je werk, maar ook privé komt er veel op je af. Dat zorg voor druk. Daar is niets mis mee, maar je wilt voorkomen dat die druk zo groot wordt dat je uitvalt.
 • Gezonde leefstijl
  Je weet hoe belangrijk je gezondheid is. Maar gezond leven is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het kan goed en prettig zijn om soms een steun(tje) in de rug te krijgen.
 • Fysiek en ergonomie
  Een goede werkhouding en een goede fysieke conditie zijn belangrijk om je werk te kunnen blijven doen. Vaak kun je met wat kleine aanpassingen in beweging blijven.
 • Ondernemerschap 
  Als zelfstandige komt er veel op je af. Ook onderwerpen waar je minder mee hebt en waar niet je kracht zit. Gelukkig hoef je het niet helemaal alleen te doen.
 • Gezin en zwanger 
  (grote) veranderingen in je leven kunnen veel van je vragen. Bij Movir kun je terecht voor begeleiding daarbij. Denk aan workshops of 1 op 1 begeleiding.

Lees meer over de preventieservice van Movir.

a.s.r. helpt je graag om vitaal te blijven:.

Alle informatie vind je op de website van a.s.r.

Als ondernemer zijn je wensen, doelen en situatie altijd in beweging. Ditzelfde geldt voor wet- en regelgeving. Daarom is het belangrijk om je verzekeringen up-to-date te houden zodat ze passen bij jouw persoonlijke én zakelijke situatie.

Maar wij weten ook dat het vinden van de tijd om je verzekeringen weer eens door te nemen, er vaak bij in schiet. Daarom staan wij voor je klaar.

Gratis Bedrijfsverzekeringscheck

Wat kun je van ons verwachten?
Onze adviseurs helpen je graag, en belangrijker nog: zij denken met je mee. Tijdens de gratis Bedrijfsverzekeringscheck bekijken ze of je nog goed verzekerd bent, of je niet oververzekerd bent en of jouw verzekeringen nog passen bij je situatie. Hiermee voorkom je dat je betaalt voor risico’s die wellicht nu niet van toepassing zijn. 

Laatste blogs

Hoe zit het met aansprakelijkheid wanneer je personeel inhuurt?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker als ondernemer met personeel. Wist je bijvoorbeeld dat jij niet alleen aansprakelijk kan worden gesteld voor schade die jij veroorzaakt, maar ook voor schade die wordt veroorzaakt door je (ingehuurde) personeel? We geven graag tips om je meer inzicht te geven in de risico’s die jouw bedrijf met zich meebrengt.

Gezond en vitaal ondernemen

Als ondernemer is niet alleen je zaak belangrijk, ook of je goed in je vel zit is relevant. Immers, alleen als je je fit en vitaal voelt, kun je lekker ondernemen en is de kans op arbeidsongeschiktheid een stuk kleiner. Daarom zit er in jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering een gezond en vitaal budget.

Uit de roulatie door covid

Martijn van Giersbergen is al 18 jaar schilder in loondienst als hij besluit voor zichzelf te beginnen. Daarbij gaat hij niet over één nacht ijs. Want als hij ergens aan begint, wil hij dat wel goed doen. Dus vraagt hij Univé advies over zijn verzekeringen. Gelukkig maar, want daardoor is hij ook verzekerd voor arbeidsongeschiktheid. En dat overkomt hem sneller dan verwacht.

Hoe werd Kaartje2go een succesvolle webshop?

Online een mooie kaart kiezen, laten afdrukken én versturen, voor welke gelegenheid dan ook. Met dat idee voor een webshop ging Foppe Strikwerda samen met zijn neef Klaas Korte aan de slag – nu zo’n 16 jaar geleden en is inmiddels uitgegroeid tot de beste Webshop in Nederland. Maar hoe hebben ze dat nou voor elkaar gekregen?

Zuiderzeemuseum: elk jaar bij de top drie leukste uitjes

Stephan Warnik is trots op het feit dat hij zich directeur van het Zuiderzeemuseum Enkhuizen mag noemen. “We werken hier met een gedreven stel mensen in een geweldig museum. En dat waarderen onze bezoekers.” Lees onze blog en laat je meenemen in de wereld van één van de leukste uitjes in Noord-Holland.