Wij bezorgen niet alleen eten

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Mirjam Kaijer

Sandra en Arjen Holterman zijn niet alleen met elkaar getrouwd, maar ook met hun bedrijf. Al 17 jaar lang bezorgen ze maaltijden aan doelgroepen die het in de meeste gevallen zelf niet kunnen bereiden. ‘Als koken een probleem wordt’ is hun motto. Ze hadden het al druk, maar door corona is het helemaal een gekkenhuis. Hoe gaan ze hier mee om?  

“Het zijn zeker bijzondere tijden”, zegt Sandra lachend. “Vind je het goed vanmiddag even te bellen?”, vraagt ze. “Ik heb een ziekmelding en door de sneeuw lopen we ook tegen het nodige aan.” Het is alle ballen in de lucht houden en dealen met elementen waar je nu eenmaal geen grip op hebt: corona en het weer. “Sorry”, zegt haar man die ik later aan de telefoon krijg. “Soms hebben we zoveel bestellingen, door corona is dit alleen maar toegenomen.”

Uitdaging

Hun grootste uitdaging is momenteel coronaproof te leveren en dat gaat ze goed af, vertelt Arjen. Hij heeft een positieve instelling. “Deze tijd is ook een periode van kansen en die krijg ik bijvoorbeeld van de thuiszorg die onze hulp nodig heeft. En dat moet je aangrijpen. Veel van onze klanten staan op een wachtlijst voor een verzorgingstehuis. De grootste groep zijn cliënten met dementie, waarvan de meesten 80 of 90 plussers zijn. Het contact loopt dan via de kinderen of de thuiszorg. We werken dus met een kwetsbare groep. In verband met corona spreken we met de kinderen af dat er een stoel buiten staat waar de maaltijd op wordt gezet. Soms moet je toch een risico nemen door naar binnen te gaan en dan is afstand nemen belangrijk”, legt de ondernemer uit.

Sociale rol

“Wij bezorgen niet alleen eten, onze rol is meer dan dat. Wij zijn degene die kijken hoe het met iemand gaat. Daarom zijn het met name ouderen die voor ons werken, de jonkies hebben vaak teveel haast. Naast dat je het eten brengt maak je ook een praatje en geef je aandacht aan de mensen. Soms ben je de enige die ze op een dag zien en dat is heel schrijnend, dan kan je niet meteen weglopen. Er wordt ook gekeken of het eten wel echt wordt opgegeten. Eigenlijk zijn we dus een beetje mantelzorgers”, zegt hij lachend.  

Droom

Ooit begonnen zij hun bedrijf in Zaandam met slechts 26 maaltijden op een dag. Maar hij geloofde in zijn droom. “Ik heb vroeger bij McDonalds gewerkt, en daarvoor in een 5-sterrenhotel. Mijn vader had ook een cateringbedrijf, een voorloper in die tijd. Ik heb het dus niet van een vreemde”, zegt hij opgewekt. “Onze kracht is dat we gratis bezorgen en van alle markten thuis zijn. Alles is altijd vers, onze producten zijn goed en lekker.”

Verliefd

“We hebben elkaar ooit ontmoet in het buurthuis, via de broer van Arjen. Aanvankelijk vonden wij elkaar niet leuk, maar dat sloeg om in liefde”, zegt Sandra lachend. “We werken veel samen. Arjen start rond 7.30 uur, anderhalf uur eerder dan ik. Hij doet het voorbereidende werk. Daarna portioneren we de maaltijden die vanaf 11.00 uur de deur uitgaan. De avondmaaltijden worden vanaf 15.00 uur rondgebracht. Als we zelf bezorgen zijn we tussen 18.00 en 18.30 uur thuis en anders rond 17.00 uur.” Op de vraag of ze thuis veel over het werk praten zegt Sandra: “Daar ontkom je niet aan, maar ondanks dat corona weinig afleiding biedt, blijven er gelukkig nog voldoende onderwerpen over.”

Weer of geen weer

“We hopen dit werk nog lang te doen”, zegt Arjen. “Je bouwt iets speciaals op met deze ouderen. De eenzaamheid is zo groot bij deze groep, dat raakt me nog altijd. Dus weer of geen weer: ze moeten ons zien, en proeven natuurlijk’’, voegt hij er lachend aan toe.

In welke branche je ook werkzaam bent, als ondernemer komt er veel op je af. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden en waarvan je op de hoogte moet blijven. Tijd om  verzekeringen weer eens door te nemen, is er vaak niet. Daarom staan wij voor je klaar.

Gratis Bedrijfsverzekeringscheck

Tijdens de gratis Bedrijfsverzekeringscheck brengt onze adviseur samen met jou de bedrijfsrisico’s in beeld. Vervolgens stemmen wij af hoe je deze risico’s kunt voorkomen en beperken, en waar nodig verzekeren.

Laatste blogs

Open polis versus vaste taxatie

Je bedrijfspand of inventaris kan je op twee manieren verzekeren; op basis van een vaste taxatie of een open polis met een geschat verzekerd bedrag. Wat zijn de voor- en nadelen van beide manieren? Cindy Schrooder, teamleider Acceptatie Brandverzekeringen bij Univé, legt de verschillen uit.

Waardestijgingen

Veel producten (voorraden), materialen en ook dieren (koeien en kalveren) stijgen in waarde. Ondernemers krijgen hoe dan ook te maken met deze waardestijgingen. MKB en Agrarisch Specialist Jan Schouten vertelt er meer over in onze blog.

Adviseur aan het woord - Ross van der Velde

Met een nuchtere niet-lullen-maar poetsen mentaliteit beheert onze adviseur Ross van der Velde zo'n 600 mkb-relaties. 'Ik vind het belangrijk om een verlengstuk van jouw bedrijf te zijn. Ik zie dan ook graag dat hardwerkende ondernemers kunnen blijven doen waar ze goed in zijn.

Welke risico's horen bij een bedrijfspand

Je eigen bedrijfspand…. een droom van veel ondernemers! Maar bij een bedrijfspand horen ook risico’s. Wij hebben ze voor jou in beeld gebracht. Heb jij aan alles gedacht?

Univé als zakelijke brandverzekeraar

Als zakelijke brandverzekeraar in jouw regio bieden wij tal van unieke voordelen. Denk aan een gratis jaarlijkse brandblusserkeuring, een garantie op herbouw van een bedrijfspand en altijd persoonlijk contact met een vertrouwd contactpersoon.