Uw huis meer waard? Uw hypotheekrente kan mogelijk omlaag!

De huizenprijzen zijn in de afgelopen jaren flink gestegen. Betaalde u een aantal jaar geleden gemiddeld zo’n € 250.000 voor een huis, inmiddels is dat een stuk meer! Daardoor bestaat de kans dat u minder hypotheekrente hoeft te betalen.

Kan uw renteopslag omlaag?

De rente die u over uw hypotheek betaalt, bestaat namelijk uit een basisrente en een renteopslag. Dit geldt vooral voor hypotheken zonder NHG. Vaak betaalt u de renteopslag al als uw hypotheek hoger is dan 40% of 50% van de koopprijs. Hoe meer u heeft geleend voor uw huis, hoe hoger de renteopslag.

Als uw huis meer waard is geworden door de marktontwikkelingen, of als u hebt geïnvesteerd in bijvoorbeeld zonnepanelen en/of als u heeft afgelost, verandert die verhouding. Daardoor kan de renteopslag in een lager tarief vallen, waardoor u kunt besparen op uw hypotheekrente.

Wilt u weten of u kunt besparen op uw hypotheek door de renteopslag te verlagen? Meld u gerust aan voor een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek. Wij helpen u uiteraard graag verder.

Gratis oriëntatiegesprek?

Wilt u inzicht in uw hypotheekmogelijkheden? Meld u aan voor een gratis en vrijblijvend hypotheekgesprek met onze hypotheekadviseur. Binnen een half uur weet u waar u aan toe bent.

Laatste blogs

Blog: einde rentevast periode in zicht

Bereikt jouw hypotheek de komende maanden de einddatum van je rentevast periode? Je hoeft in principe niets te doen, want je bank stuurt je op tijd een voorstel. Toch kun je beter wel alvast in actie komen. Het einde van de rentevast periode biedt namelijk ook kansen.
Wkb

Hypotheekadvies: je woning verbouwen en verduurzamen

Mensen kiezen er steeds vaker voor om hun eigen woning een grondige opknapbeurt te geven en ook meteen energiezuiniger te maken’ aldus Erkend Hypotheekadviseur en Financieel Planner Menno Ligthart. Door de hoge energieprijzen is het duurzamer maken van je huis zeer interessant geworden. Door de overwaarde op je woning is het mogelijk om hiervoor een tweede hypotheek af te sluiten.

Je kind helpen met je overwaarde in je huis

Door de sterke stijging van de huizenprijzen is er een groot verschil in mogelijkheden om te kopen tussen huizenbezitters en starters op de huizenmarkt. De overwaarde van je eigen woning kun je deels inzetten om je kind te helpen. In 2024 kun je eenmalig of jaarlijks je kind een bedrag schenken.

Een hypotheek regelen als ondernemer (zzp’er)

Ondernemers, waaronder zzp’ers, hebben vaak een flexibel inkomen. Daarom stellen geldgevers aanvullende eisen bij het aanvragen van een hypotheek. Maar laat je je hier niet door weerhouden. Ook aan ondernemers willen banken graag hypotheken verstrekken.