Simpele motorboot: wel of niet verzekeren?

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Univé

Veel mensen hebben een motorbootje waarmee ze dit voorjaar weer lekker het water op gaan. Vaak is dat een eenvoudig bootje en vinden mensen het niet de moeite waard om dat bezit te verzekeren. Logisch, maar er is wel iets waar je echt even bij stil moet staan.

Heb je een motorbootje met 5 pk of meer? (dit is al snel het geval!)

Stel dat je dan een aanvaring krijgt en er is schade aan andermans boot. Of je vaart over een zwemmer heen. Dan ben je hiervoor niet verzekerd via je eigen WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekering. De kosten kunnen dan enorm hoog oplopen, vooral als er sprake is van lichamelijk letsel.

Verzekeren voor aansprakelijkheid is niet verplicht, maar…

Hoewel het niet verplicht is, raden wij mensen met een motorbootje met 5pk of meer, een standaard bootverzekering aan met een WA-dekking. Hiermee ben je verzekerd voor schade die je met jouw boot toebrengt aan anderen tot een bedrag van € 5.000.000,- . De premie bedraagt zo’n € 3,50 per maand. Dus daar hoef je het niet voor te laten. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende aanvullende dekkingen. Bijvoorbeeld bij brand, diefstal of schade.

Let op: een boot en/of buitenboordmotor valt standaard niet onder de inboedelverzekering.

Heb je een motorbootje met 4pk of minder?

Dan zit je met een WA-verzekering van Univé goed. Eventuele schade die je toebrengt aan anderen met jouw boot is dan meeverzekerd. Heb je je WA-verzekering elders ondergebracht, bekijk dan even hoe dit bij jouw verzekeraar is geregeld. Zo kun je met een ontspannen gevoel het water op!

Gratis Bootcheck

Wil je graag meer informatie over goed verzekerd zijn op het water, heb je aanvullende vragen of wil je een verzekering afsluiten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een Bootcheck. 

Laatste blogs

Waarom zou je je motorbootje verzekeren?

Een simpel motorbootje heeft al snel 5 pk of meer. Als je met je bootje een andere boot aanvaart of over een zwemmer heen vaart, ben je hiervoor niet verzekerd via je eigen WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekering. Het is dus verstandig om hiervoor een bootverzekering met WA-dekking af te sluiten. Zo voorkom je onverwachte hoge kosten.

‘Door de Ontbijttasjes begint elke leerling met een gevulde buik de les’

Ondanks dat Nederland een welvarend land is, komt het geregeld voor dat kinderen met honger aan hun schooldag beginnen. Soms krijgen ze zelfs geen lunch mee. Ontzettend triest, zo vindt Wendy Appleman, werkzaam bij het Sociaal Wijkteam Zaandam-Oost. Ze besloot om de scholiertjes te helpen. 
Samen werken aan gezondere wijk

Samen werken aan een gezondere wijk

“Ik wil overal bij zijn, zolang het maar gratis is. Want geld, dat heb ik niet.” Deze woorden van een inwoner uit Nieuw Den Helder benadrukken meteen waarom laagdrempelige activiteiten zo belangrijk zijn. In een wijk waar kansen vaak onbereikbaar lijken, werkt Marijke de Wijs, JOGG-regisseur bij Team Sportservice Noordkop, hard aan het project Positief Gezond in Nieuw Den Helder: “Gezondheid is niet voor iedereen vanzelfsprekend, maar we zorgen ervoor dat het toegankelijk is voor iedereen.”
Zwemles afbeelding

‘Niet alleen Nederlandse les, ook zwemles is belangrijk’

Isabel van ’t Spijker en Jeanine van Arkel werken als leerkracht op de openbare basisschool De Peppel. Beiden geven taalles aan vluchtelingkinderen. Maar ze hebben nog een missie; alle nieuwkomers leren zwemmen. ‘Veiligheid en mee kunnen doen, daar gaat het ons om.’
Univé-fietslampjes voor De Regenboog

Kinderen van De Regenboog goed verlicht naar school

Op nieuwkomersschool De Regenboog in Heerhugowaard zitten zo’n honderd kinderen die in het azc wonen of waarvan de ouders statushouder of arbeidsmigrant zijn. Op deze school worden ze geholpen met taal en klaargestoomd voor het reguliere onderwijs. Micha is er conciërge en zag met lede ogen aan hoe kinderen ’s morgens vroeg in het donker met onverlichte fietsen op school aankwamen. Hij begon een zoektocht die eindigde bij de fietslampjesactie van Univé Noord-Holland.