Je reis annuleren of eerder terug naar huis? Voorkom kosten met een annuleringsdekking!

22 februari 2024

Je hebt een doorlopende reisverzekering en denkt (daardoor) goed verzekerd op reis te gaan? Toch even opletten! Want hoewel dit vaak wel gedacht wordt, ben je met een doorlopende reisverzekering niet automatisch verzekerd voor annulering.

Hier heb je een aparte annuleringsverzekering voor nodig. Deze verzekering is los af te sluiten bij elke reis die je maakt, of af te sluiten voor het hele jaar. Wist je dat de tweede optie meestal goedkoper is? Wil je goed verzekerd en onbezorgd op reis? In dit artikel lees je precies hoe jij jezelf goed en gunstig verzekert.

Extra verzekerd met een annuleringsdekking

Misschien is je eerste reis voor dit jaar alweer geboekt of denk je nog na over mooie tripjes. Altijd een leuke bezigheid! Maar waar je liever niet over nadenkt waarschijnlijk, is dat een geboekte reis mogelijk niet doorgaat of dat je onverwacht eerder naar huis moet. Hoewel dit al vervelend genoeg is, wordt het nog onprettiger wanneer je de gemaakte kosten niet terugkrijgt. Denk aan de kosten van je vakantieverblijf of vliegtickets. Of aan een vergoeding voor de vakantiedagen die je dan mist. Gelukkig is dit te voorkomen door een annuleringsdekking toe te voegen aan je doorlopende reisverzekering van Univé. Je krijgt dan wél (een deel van) je kosten terug.

Annuleringsdekking per reis of voor het hele jaar (doorlopend)?

Om zeker te zijn van een annuleringsdekking heb je twee opties. Het is mogelijk om per reis een annuleringsverzekering af te sluiten. Dat is een kortlopende annuleringsverzekering. Of je kiest voor een doorlopende annuleringsverzekering. Deze geldt voor al je vakanties, weekendjes weg én nachtjes weg in Nederland en het buitenland – het hele jaar door. Ga je meerdere keren per jaar of een langere periode op vakantie? Dan is het goed om te weten dat een doorlopende annuleringsverzekering vaak goedkoper is.

Wat kost een annuleringsverzekering van Univé?

De kosten voor een annuleringsverzekering kun je eenvoudig aanvragen via onze website. Je zit dan nog nergens aan vast. Het is daarna aan jou of je werkelijk een annuleringsverzekering afsluit. Houd in je achterhoofd dat de kosten van een annuleringsverzekering niet in verhouding staan met de kosten die je maakt wanneer jouw reis door bijzondere omstandigheden geannuleerd of afgebroken moet worden. Daarom is een annuleringsverzekering altijd een goed idee!

Meer informatie over een annuleringsverzekering van Univé?

Wil je meer weten over een annuleringsverzekering van Univé? Bijvoorbeeld wat precies wel en niet vergoed wordt? Of wil je zelf de kosten voor een annuleringsverzekering berekenen? Lees dan alle informatie over de annuleringsverzekeringen van Univé.

Voorkom een dubbele kater als je vakantie niet doorgaat

Wil je kosten bij annulering voorkomen? Check dan goed of je verzekerd bent voor annulering of bekijk welke annuleringsverzekering van Univé het beste bij jouw situatie past.

Tekst: Univé