Univé als brandverzekeraar: ondernemer is grote winnaar

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Sander Kruitbos

Als brandverzekeraar biedt Univé Noord-Holland tal van unieke voordelen aan ondernemers. Denk aan een gratis brandblusserkeuring en een garantie op herbouw van een bedrijfspand. Je zou kunnen zeggen dat ze bij Univé daad bij woord voegen als het gaat om ‘daar plukt u de vruchten van’. Als coöperatie zonder winstoogmerk zorgen ze liever voor elkaar dan dat er winst wordt nagestreefd. Carlo Veerman, MKB-adviseur bij Univé Noord-Holland en persoonlijk aanspreekpunt van tal van ondernemers, weet als geen ander waarom die onderscheidende en zorgvuldige werkwijze van Univé zo belangrijk is in penibele situaties.

Brandschade is meer dan alleen materiële schade

“Brandschade: voor een ondernemer is dit een ontzettend ingrijpende gebeurtenis”, begint Carlo zijn verhaal. “Het is niet de eerste keer dat Univé ziet dat brandschade een heel bedrijf ontwricht. En dan heb ik het niet alleen over de materiële schade, maar óók over de emotionele impact. Een bedrijf wordt soms compleet herbouwd, maar voor de betrokkenen is het net zo belangrijk dat allesen plek krijgt. Zie het als het heropbouwen van vertrouwen. En natuurlijk – brandschade helemaal voorkomen is niet mogelijk. Maar risico’s minimaliseren en goed verzekeren gelukkig wel. En juist dan komen wij om een hoekje kijken, om die onrust daarover weg te nemen. Zodat ondernemers zich bezig kunnen houden met datgene waar ze goed in zijn: een bedrijf opbouwen.”

Razendsnel en persoonlijk schakelen

Bij Univé krijg je als verzekerde geen tussenpersoon aan de lijn. “Word je klant, dan koppelen we je aan een Univé-adviseur, zoals ik, waar je een vertrouwensband mee opbouwt.” Een duurzame relatie, met een goed oriëntatiegesprek als basis. “Het belangrijkste van zo’n gesprek is om te ontdekken of er een klik is tussen mij en de ondernemer. Ik moet aan een half woord genoeg hebben wanneer de ondernemer belt met een vraag of schademelding. Is dat het geval, dan zorg ik ervoor dat er een Univé-inspecteur langskomt voor een risicoanalyse van het bedrijf.”

“Tijdens deze persoonlijke ontmoeting doet onze collega onder andere een controle met betrekking tot brandveiligheid en preventiemaatregelen. Waar er nog meer op gelet wordt? Hij of zij kijkt naar sloten, beveiliging, maar bijvoorbeeld ook naar de afzuiginstallatie en de schoorsteen. Denk verder aan de draagkracht van een pand voor de installatie van zonnepanelen.”

Univé onderscheidt zich op het gebied van preventie

Brandschade is voor niemand leuk. Daarom zet Univé maximaal in op het voorkomen en het beperken van schade. Denk bijvoorbeeld aan de samenwerking met Brandbeveiliging Alkmaar (BBA). “Als ondernemer ben je verplicht tot een jaarlijkse brandblussercontrole. Als klant van Univé krijg je die verplichte jaarlijkse controle van de brandblussers vergoed wanneer deze door BBA wordt gedaan. Bij gebreken aan de blussers betaal je als klant wel het herstel of de reparatie”, verduidelijkt Carlo.

Een ander voordeel is volgens Carlo de garantie op herbouw. “Voorafgaand aan het afsluiten van een brandverzekering komt de inspecteur van Univé en taxatie uitvoeren om de verzekeringswaarde te bepalen. Ideaal, want daar zijn geen extra kosten aan verbonden. Blijkt dat bij schade de werkelijke herbouwkosten hoger zijn dan de verzekerde som? Dan wordt de herbouw toch volledig vergoed. Er is dus nooit sprake van onderverzekering.”

Daarnaast krijgt een nieuwe klant, indien noodzakelijk, de elektrakeuring vergoed. Kabels moeten in orde zijn om zo de kans op brand te verkleinen. Ook aan bestaande klanten is gedacht. “Wanneer deze geen elektrakeuring hebben gehad, krijgen ze deze in de regel alsnog eenmalig vergoed als Univé dit verplicht”.

Maar er is meer:

  • Door een concurrerend tarief besparen klanten vaak wel 10 procent tot 30 procent
  • Bij het afsluiten van meerdere schadeverzekeringen profiteert een klant automatisch van een pakketkorting. Hoe meer soorten schadeverzekeringen, hoe hoger de korting is. Dit voordeel loopt soms op tot maar liefst 10 procent. Dit verrekent Univé direct met de premie.
  • Als coöperatie zonder winstoogmerk heeft Univé geen aandeelhouders, maar leden. Bij goede resultaten profiteren leden hiervan en ontvangen zij een deel van de winst – zo gaf Univé Noord-Holland de afgelopen vier jaar geld terug. In 2021 was dat zelfs ruim 5,5 miljoen euro verdeeld over 100.000 particuliere én zakelijke leden.
  • Het werkgebied van Univé is verdeeld onder de adviseurs. Op deze manier heb je altijd een vertrouwd contactpersoon. De adviseurs zijn eenvoudig telefonischof per e-mail te bereiken en komen periodiek bij je langs.

Maatwerkvoorstel van Carlo en zijn collega’s

“Het advies dat we geven en de eventuele bedrijfsverzekeringen zijn niet alleen afhankelijk van bedrijfsrisico’s (zoals kans op brand), maar ook van de verwachting én het budget van jou als ondernemer. Daarom lever ik altijd maatwerk. Je bent zeker van een passende aanbieding omdat we samenwerken met andere verzekeraars in de zakelijke markt. Maar bovenal focussen we ons op dat persoonlijke contact, op een goed oriëntatiegesprek. Als die basis goed is, bouwen we dat uit naar een duurzame relatie, die vaak jarenlang voortduurt.”

Als ondernemer zijn je wensen, doelen en situatie altijd in beweging. Ditzelfde geldt voor wet- en regelgeving. Daarom is het belangrijk om je verzekeringen up-to-date te houden zodat ze passen bij jouw persoonlijke én zakelijke situatie.

Maar wij weten ook dat het vinden van de tijd om je verzekeringen weer eens door te nemen, er vaak bij in schiet. Daarom staan wij voor je klaar.

Gratis Bedrijfsverzekeringscheck

Wat kun je van ons verwachten?
Onze adviseurs helpen je graag, en belangrijker nog: zij denken met je mee. Tijdens de gratis Bedrijfsverzekeringscheck bekijken ze of je nog goed verzekerd bent, of je niet oververzekerd bent en of jouw verzekeringen nog passen bij je situatie. Hiermee voorkom je dat je betaalt voor risico’s die wellicht nu niet van toepassing zijn. 

Laatste blogs

Cybercriminelen kraken hart van bedrijf

Hoe zou jij reageren als je op een maandagochtend ontdekt dat je gehackt bent en al je bestanden versleuteld zijn? Dat overkwam Yvo, een accountant die samen met zijn collega een eigen bedrijf runt. Lees hier hoe Yvo deze nachtmerrie heeft doorstaan en wat hij heeft geleerd over het beveiligen van zijn data.

Pas op met de verhuur van je schuur

Drugscriminelen zijn altijd op zoek naar geschikte productielocaties. Lege schuren in het buitengebied bieden alles wat ze nodig hebben. Anton Jansen van PVO (Oost-Nederland) waarschuwt dat een agrariër - die de ruimte verhuurt aan een crimineel - in grote problemen kan komen. Een gesprek over hoe bendes te werk gaan en waarom je 'nee' moet zeggen.

Inspirerend ondernemersverhaal - Ines Bakkum

Na 20 jaar ervaring in het vastgoed, startte Ines haar eigen bedrijf: IBB Vastgoed. In onze blog vertelt Ines waarom zij de stap naar zelfstandige zette, de hobbels die ze onderweg tegenkwam, en over het plezier om samen met haar man te ondernemen.

De juridische kant van de Wkb

Het belangrijkste doel van de Wkb is dat de kwaliteit van bouwprojecten verbetert en risico’s en faalkosten verminderen. De Wkb regelt dat je (net als nu) niet alleen goed werk levert, maar dat je dit ook kunt aantonen.
Wkb

Wkb: wat verandert er voor jou?

Vanaf 1 januari 2024 gaat de nieuwe Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in. In dit artikel leggen we in hoofdlijnen uit wat er verandert en hoe je hier als ondernemer mee te maken krijgt.