Met een gebouwen- en roerende zaken verzekering is jouw bedrijf prima verzekerd

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Univé

Een bedrijfsgebouw is vaak cruciaal voor jouw bedrijfsvoering. Of dat nu een winkel, een boerderij of een fabriekshal is. Want zonder gebouw heb je geen bedrijf. Het is daarom verstandig om een gebouwen- en/of roerende zaken verzekering af te sluiten. Maar óók voor de bescherming van andere onderdelen is een verzekering verstandig.

Een verzekering op maat

Je kunt een verzekering afsluiten voor bijvoorbeeld jouw bedrijfsgebouw, inventaris, goederen, elektronica, dieren, glas en bedrijfsschade. Al deze verzekeringen zijn naar eigen wensen en situatie aan te passen. Hierdoor heb je altijd een verzekering op maat.

Verschillende dekkingsmogelijkheden

  1. Brand en storm. Dekt alleen schade aan het bedrijfsgebouw(en) en roerende zaken door:
    • Brand
    • Storm
    • Ontploffing of blikseminslag
  1. Uitgebreide gevaren. Deze variant dekt ook de gevolgen van schade door:
    • Water en neerslag
    • Inbraak, diefstal en vandalisme
    • Aanrijdingen
    • Het omvallen van bomen, kranen en heistellingen

Voordelen van een (brand)verzekering bij Univé Noord-Holland

Als coöperatie zijn we ooit opgericht om samen risico’s te delen die je als individu niet kunt dragen. Dit principe, elkaar helpen, vormt nog steeds ons bestaansrecht. En dat zie je terug in onze dienstverlening.

Wij zijn een regionale brandverzekeraar en kunnen je daardoor een aantal voordelen bieden.

  • Gratis waardevaststelling door eigen technisch inspecteurs
    Breng je jouw gebouwenverzekering bij ons onder, dan bepaalt onze eigen inspecteur de herbouwwaarde van het gebouw. Je hoeft dus geen expert/taxateur in te schakelen en bespaart daarmee kosten.
  • Eigen acceptatie- en schadeafhandeling
    Wij hebben een eigen acceptatie- en schadeafdeling. Hierdoor beschikken wij over korte lijnen en kunnen wij je snel op weg helpen om je bedrijf weer voort te zetten.
  • Nooit sprake van onderverzekering
    Wij bieden bij de gebouwenverzekering standaard een garantie tegen onderverzekering. Hierdoor hoef je je nooit druk te maken over een juist verzekerd bedrag.
  • Scherpe prijzen
    Uit ervaring blijkt dat wij een scherp en vooral concurrerend tarief kunnen bieden. In veel gevallen kunnen klanten 10% tot 30% besparen.
  • Pakketkorting
    Breng je meerdere verzekeringen bij ons onder dan plaatsen wij deze verzekeringen in een pakket. Hierdoor ontvang je naast onze scherpe prijzen een pakketkorting die kan oplopen tot 10% van de premie.
  • Premieteruggave
    Omdat we een coöperatie zijn, hebben we geen aandeelhouders, maar leden. Als we goede resultaten halen, dan profiteren onze leden hier ook van. Al een aantal jaren achter elkaar krijgen leden naar rato en afhankelijk van bedrijfsresultaten een mooi bedrag terug.
  • Geen jaarlijkse keuringskosten voor blusmiddelen
    Wordt de dienstverlening voor de keuring van blusmiddelen afgenomen bij BBA in Heerhugowaard? Dan neemt Univé de jaarlijkse kosten voor deze keuring(en) voor haar rekening.
  • Persoonlijk contact
    Vooral persoonlijk contact en een goede bereikbaarheid vinden wij belangrijk. Daarom is ons werkgebied verdeeld onder onze adviseurs. Op deze manier heb je altijd een vertrouwd contactpersoon. Maar daar blijft het niet bij. Onze adviseurs zijn ook eenvoudig telefonisch of per e-mail te bereiken en komen periodiek bij u langs.

Aanvullende (brand)verzekeringen

Een gebouwenverzekering kun je uitbreiden met de volgende verzekeringen:

  • Roerende zakenverzekering
    Met een roerende zakenverzekering kun je voorraden, inventaris, machines, apparaten en elektronica verzekeren. Maar ook het geld en de eventuele dieren van jouw bedrijf verzeker je met deze verzekering. Je kunt deze verzekering zelf samenstellen door een keuze te maken uit verschillende onderdelen. Zo ben je precies op maat verzekerd.
  • Bedrijfsschadeverzekering
    Een brand of grote waterschade kan veel schade aan je bedrijfsgebouw(en), inventaris en voorraden veroorzaken. En als je bedrijf dan stil komt te liggen, verlies je ook nog eens inkomsten. Bovendien moet je vaak extra kosten maken om weer te kunnen produceren of verkopen. Met een bedrijfsschadeverzekering verzeker je het verlies van winst door schade als brand, storm of een waterschade én je vaste kosten.
  • Glasverzekering
    Glas is kwetsbaar, dus een ongeluk zit in een klein hoekje. Met de glasverzekering van Univé betalen wij de kosten van glasbreuk. Ook als deze is veroorzaakt zonder dat er sprake is van brand of storm. Wij vergoeden dan ook de kosten om de nieuwe ruit te plaatsen. En de kosten van een eventuele noodvoorziening.
  • Opruimingskostenverzekering
    Een opruimingskostenverzekering is een aanvulling op een gebouwen- en/of een roerende zakenverzekering. Als een brand of storm je bedrijfsgebouw beschadigt, dan moet de schade hersteld worden. Maar daarmee ben je er vaak niet. Want beschadigde delen moet je bijvoorbeeld ook laten afbreken en afvoeren. De kosten van deze werkzaamheden verzeker je met de opruimingskostenverzekering van Univé.

Wil je weten welke verzekering bij jouw bedrijf past?

Met onze gebouwen- en roerende zaken verzekering ben je goed verzekerd bij bijvoorbeeld een inbraak-, brand-, storm-, of waterschade. Doordat je de dekking kunt aanpassen aan jouw eigen wensen en situatie heb je altijd een verzekering op maat.

Interesse? Maak dan een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek met één van onze zakelijke adviseurs. Zij helpen je graag! 

Tijdens dit vrijblijvende gesprek brengt onze adviseur samen met jou de bedrijfsrisico’s in beeld. Vervolgens stemmen wij af hoe je deze risico’s kunt voorkomen en beperken, en waar nodig verzekeren.

Voor het maken van een afspraak kun je contact met ons opnemen via telefoonnummer 072 502 45 10. Of je kan je aanmelden via onderstaand formulier. Onze adviseurs nemen dan contact met je op om een afspraak in te plannen.

Ja, ik maak graag een (telefonische) afspraak met een zakelijk adviseur van Univé

  • Hidden
  • Hidden

Laatste blogs

Wkb

Wkb: wat verandert er voor jou?

Vanaf 1 januari 2024 gaat de nieuwe Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in. In dit artikel leggen we in hoofdlijnen uit wat er verandert en hoe je hier als ondernemer mee te maken krijgt.

Hoe zorg jij voor inkomsten bij arbeidsongeschiktheid?

Een van de eerste lessen die je als ondernemer leert, is dat jij zelf voor financiële zekerheid moet zorgen. Je wordt niet beschermd door regelingen van een werkgever of de overheid. Ook niet als je inkomsten wegvallen omdat je arbeidsongeschikt bent geworden. Ondernemers blijken voor die situatie uiteenlopende oplossingen te bedenken. Maar werken ze allemaal (altijd) even goed?
Zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen installeren? Voorkom ongelukken

Installatiebedrijven hebben volop werk nu de vraag naar zonnepanelen zo groot is. Ook als zzp’er kun je goed verdienen als je handig bent in het plaatsen van PV-installaties (zonnestroominstallaties). Dus: het dak op en aan het werk! Uiteraard voorkom je onveilige situaties en tref je maatregelen voor jezelf en je mensen om ongelukken te voorkomen. Of komt dat op de tweede plaats?

AOV acceptant aan het woord

Nieuwsgierig naar de wereld achter de arbeidsongeschiktheidsverzekering? Met ruim twee decennia ervaring in het vak en als voormalig AOV-adviseur helpt Jelle Vledder - AOV - acceptant bij Univé - ondernemers bij het beschermen van hun toekomst. In onze blog geeft hij een uniek kijkje in het proces achter de schermen, van technische evaluaties tot medische beoordelingen.

Andijkers redden dorpscafé

In het hart van Andijk stond café 't Ankertje op het punt te verdwijnen, maar dankzij de vastberadenheid van veertien lokale ondernemers en bewoners blijft dit historische café bruisen! Voormalig ondernemer Peter Manshanden leidde het initiatief. "Dit café, waar al 125 jaar lief en leed wordt gedeeld, mocht niet verloren gaan," zegt Peter. Wat volgde was een bijzondere samenwerking tussen veertien ondernemers en dorpsgenoten. Lees dit inspirerende verhaal van lokale ondernemers die samenkwamen om dé ontmoetingsplek van hun dorp te behouden.