Met een gebouwen- en roerende zaken verzekering is uw bedrijf prima verzekerd

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Univé

Een bedrijfsgebouw is vaak cruciaal voor uw bedrijfsvoering. Of dat nu een winkel, een boerderij of een fabriekshal is. Want zonder gebouw heeft u geen bedrijf. Het is daarom verstandig om een gebouwen- en/of roerende zaken verzekering af te sluiten. Maar óók voor de bescherming van andere onderdelen is een verzekering verstandig.

Een verzekering op maat

U kunt een verzekering afsluiten voor bijvoorbeeld uw bedrijfsgebouw, inventaris, goederen, elektronica, dieren, glas en bedrijfsschade. Al deze verzekeringen zijn naar uw eigen wensen en situatie aan te passen. Hierdoor heeft u altijd een verzekering op maat.

Verschillende dekkingsmogelijkheden

 1. Brand en storm. Dekt alleen schade aan uw bedrijfsgebouw(en) en roerende zaken door:
  • Brand
  • Storm
  • Ontploffing of blikseminslag
 1. Uitgebreide gevaren. Deze variant dekt ook de gevolgen van schade door:
  • Water en neerslag
  • Diefstal en vandalisme
  • Aanrijdingen
  • Het omvallen van bomen, kranen en heistellingen

Voordelen van een (brand)verzekering bij Univé Noord-Holland

Als coöperatie zijn we ooit opgericht om samen risico’s te delen die je als individu niet kunt dragen. Dit principe, elkaar helpen, vormt nog steeds ons bestaansrecht. En dat ziet u terug in onze dienstverlening.

Wij zijn een regionale brandverzekeraar en kunnen u daardoor een aantal voordelen bieden.

 • Gratis waardevaststelling door eigen technisch inspecteurs
  Brengt u uw gebouwenverzekering bij ons onder, dan bepaalt onze eigen inspecteur de herbouwwaarde van het gebouw. U hoeft dus geen expert/taxateur in te schakelen en bespaart daarmee kosten.
 • Eigen acceptatie- en schadeafhandeling
  Wij hebben een eigen acceptatie- en schadeafdeling. Hierdoor beschikken wij over korte lijnen en kunnen wij u snel op weg helpen om uw bedrijf weer voort te zetten.
 • Nooit sprake van onderverzekering
  Wij bieden bij de gebouwenverzekering standaard een garantie tegen onderverzekering. Hierdoor hoeft u zich nooit druk te maken over een juist verzekerd bedrag.
 • Scherpe prijzen
  Uit ervaring blijkt dat wij een scherp en vooral concurrerend tarief kunnen bieden. In veel gevallen kunnen klanten 10% tot 30% besparen.

  Pakketkorting
  Brengt u meerdere verzekeringen bij ons onder dan plaatsen wij deze verzekeringen in een pakket. Hierdoor ontvangt u naast onze scherpe prijzen een pakketkorting die kan oplopen tot 10% van de premie.
 • Premieteruggave
  Omdat we een coöperatie zijn, hebben we geen aandeelhouders, maar leden. Als we goede resultaten halen, dan profiteren onze leden hier ook van. Al drie jaar lang krijgen leden naar rato en afhankelijk van bedrijfsresultaten een mooi bedrag terug.
 • Geen jaarlijkse keuringskosten voor blusmiddelen
  Wordt de dienstverlening voor de keuring van blusmiddelen afgenomen bij BBA in Heerhugowaard? Dan neemt Univé de jaarlijkse kosten voor deze keuring(en) voor haar rekening.
 • Persoonlijk contact
  Vooral persoonlijk contact en een goede bereikbaarheid vinden wij belangrijk. Daarom is ons werkgebied verdeeld onder onze adviseurs. Op deze manier heeft u altijd een vertrouwd contactpersoon. Maar daar blijft het niet bij. Onze adviseurs zijn eenvoudig telefonisch of per e-mail te bereiken en komen periodiek bij u langs.

Aanvullende (brand)verzekeringen

Een gebouwenverzekering kunt u uitbreiden met de volgende verzekeringen:

 • Roerende zakenverzekering
  Met een roerende zakenverzekering kunt u uw voorraden, inventaris, machines, apparaten en elektronica verzekeren. Maar ook het geld en de eventuele dieren van uw bedrijf verzekert u met deze verzekering. U kunt deze verzekering zelf samenstellen door een keuze te maken uit verschillende onderdelen. Zo bent u precies op maat verzekerd.
 • Bedrijfsschadeverzekering
  Een brand of grote waterschade kan veel schade aan uw bedrijfsgebouwen, inventaris en voorraden veroorzaken. En als uw bedrijf dan stil komt te liggen, verliest u ook nog eens inkomsten. Bovendien moet u vaak extra kosten maken om weer te kunnen produceren of verkopen. Met een bedrijfsschadeverzekering verzekert u het verlies van winst door schade als brand, storm of een waterschade én uw vaste kosten.
 • Glasverzekering
  Glas is kwetsbaar, dus een ongeluk zit in een klein hoekje. Met de glasverzekering van Univé betalen wij de kosten van glasbreuk. Ook als deze is veroorzaakt zonder dat er sprake is van brand of storm. Wij vergoeden dan ook de kosten om de nieuwe ruit te plaatsen. En de kosten van een eventuele noodvoorziening.
 • Opruimingskostenverzekering
  Een opruimingskostenverzekering is een aanvulling op een gebouwen- en/of een roerende zakenverzekering. Als een brand of storm uw bedrijfsgebouw beschadigt, dan moet de schade hersteld worden. Maar daarmee bent u er vaak niet. Want beschadigde delen moet u bijvoorbeeld ook laten afbreken en afvoeren. De kosten van deze werkzaamheden verzekert u met de opruimingskostenverzekering van Univé.

Wilt u weten welke verzekering bij uw bedrijf past?

Met onze gebouwen- en roerende zaken verzekering bent u goed verzekerd bij bijvoorbeeld een brand-, storm-, of waterschade. Doordat u de dekking kunt aanpassen aan uw eigen wensen en situatie heeft u altijd een verzekering op maat.

Interesse? Maak dan een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek met één van onze zakelijke adviseurs. Zij helpen u graag! 

Tijdens dit vrijblijvende gesprek brengt onze adviseur samen met u de bedrijfsrisico’s in beeld. Vervolgens stemmen wij af hoe u deze risico’s kunt voorkomen en beperken, en waar nodig verzekeren.

Voor het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 072 502 45 10. Of u kunt zich aanmelden via onderstaand formulier. Onze adviseurs nemen dan contact met u op om een afspraak in te plannen.

Ja, ik maak graag een (telefonische) afspraak met een zakelijk adviseur van Univé

Laatste blogs

Glastuinbouwbedrijven, kassen en gewassen zijn kwetsbaar

Stormschade aan een kas, diefstal van kratten of verlies van (bol)gewassen als gevolg van brand. Je denkt er liever niet aan. Wij denken graag met je mee over het voorkomen en beperken van deze risico’s, evenals het verzekeren hiervan.

Stormschade melkveebedrijf Huub Rotteveel

Huub blikt terug op een roerige tijd. De storm van 9 februari 2020 legt de helft van de stal van de melkveehouder in puin. Nu kan hij de enorme stormschade eindelijk achter zich laten.
Foto: gemaakt door Koolmees Photography

Zzp'er in coronatijd: van het podium naar de bouw

Als site producer op evenementen is Chris Dorresteijn wel gewend om problemen op te lossen. Maar wat doe je als er de hele zomer lang geen enkele artiest meer te zien is? En wat betekent dat voor een freelancer?

Houd hackers buiten de deur

'Het overkomt mij niet'. We denken het allemaal, toch? Totdat het je wél overkomt en je gegevens worden gehackt omdat je op een link hebt geklikt. En dan?

Groei en krimp van je bedrijf

Een groeiend bedrijf is een gezond bedrijf, toch? Vaak wel, maar er zijn ook risico’s aan verbonden. Ontdek welke dat zijn, hoe jij deze vermijdt en waarom krimpen soms helemaal zo’n slecht idee niet is.