Kosten van
het hypotheekadvies

Unive Noord-Holland
Unive Noord-Holland

Kosten van het hypotheekadvies

Voor het adviseren en regelen van jouw hypotheek – advies en bemiddeling-  betaal je eenmalig een vast bedrag. De kosten van een hypotheekadvies zijn afhankelijk van de duur van een adviestraject.

Een oriëntatiegesprek is altijd gratis. Je kunt je hier aanmelden voor dit vrijblijvende gesprek met onze hypotheekadviseur. Na dit gesprek besluit je of je verder met ons wilt.

Belangrijk om te weten

  • De advisering en het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering (ORV) of woonlastenverzekering is bij deze tarieven inbegrepen.
  • De kosten zijn in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar.
  • De factuur van het hypotheek en bemiddelingsadvies wordt in de meeste gevallen rechtstreeks naar de notaris gestuurd. De kosten brengen wij dus achteraf in rekening.

Laatste blogs

Blog: hypotheek voor de verhuur van je woning

Een tweede huis kopen voor de verhuur kan interessant zijn. Er gelden wel andere regels voor het financieren van een tweede woning. Je moet bijvoorbeeld een deel van de koopsom met eigen geld financieren. En de betaalde hypotheekrente is niet aftrekbaar. De overwaarde in het tweede huis wordt ook als vermogen gezien. Het kopen van een huis voor de verhuur zorgt voor andere risico’s en vraagt om andere financiële oplossingen.

Blog: einde rentevast periode in zicht

Bereikt jouw hypotheek de komende maanden de einddatum van je rentevast periode? Je hoeft in principe niets te doen, want je bank stuurt je op tijd een voorstel. Toch kun je beter wel alvast in actie komen. Het einde van de rentevast periode biedt namelijk ook kansen.