Univé introduceert Cyber Fit Service

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Univé

Univé biedt zakelijke klanten 1 jaar lang gratis Cyber Fit Service bij alle zakelijke verzekeringen. Hiermee gaat de coöperatie een stap verder om haar zakelijke leden te helpen zich te beschermen tegen cybercrime. Met het trainingsprogramma leren zzp’ers en mkb’ers hoe ze de online veiligheid van hun bedrijf kunnen verbeteren.

Volgens Johan van den Neste, directeur Univé Schade groeit de behoefte aan kennis over online veiligheid onder deze groep ondernemers. “Zeker nu een groot deel van het bedrijfsleven zich online afspeelt. In de afgelopen vijf jaar heeft 60% van de Nederlandse bedrijven tenminste één keer te maken gehad met cybercrime (bron: CBS)”. 

Met Cyber Fit Service biedt Univé zzp’ers en mkb’ers een jaar lang gratis toegang tot het trainingsprogramma van Surelock, een bedrijf dat gespecialiseerd is in online veiligheid. Daarin staat het op een laagdrempelige manier herkennen van verschillende vormen van cybercrime centraal. “Het platform met informatie en trainingsvideo’s geeft inzicht in de cyberrisico’s die een zaak loopt en welke preventiemaatregelen de ondernemer kan treffen om de online veiligheid van het bedrijf te verbeteren. Zo helpen we hen om hun cyberkennis te vergroten en hun zaak Cyber Fit te maken.” vertelt Johan Van den Neste, directeur Univé Schade. Univé is de eerste verzekeraar die op grote schaal haar zakelijke en particuliere leden helpt zich te beschermen tegen de gevolgen van cybercriminaliteit. 

Samen cybercriminaliteit voorkomen

Univé presenteert de Cyber Fit Service ruim een jaar na de lancering van Univé Cyberhulp. Daarmee helpt de coöperatie leden bij het voorkomen, beperken en herstellen van schade door cybercriminaliteit. Volgens Van den Neste is de toenemende cybercriminaliteit is een steeds groter risico, zowel voor zakelijke als particuliere leden. Daarom helpt Univé haar leden om hun kennis over cybercriminaliteit te vergroten. Bijvoorbeeld met de cyberhelpdesk, die 24/7 beschikbaar is voor klanten die met cybercriminaliteit te maken hebben of dat vermoeden. Cyberhulp is toegevoegd aan de dekking van alle schadeverzekeringen en daarmee direct beschikbaar voor 1,1 miljoen leden van de coöperatie.  

Voor elkaar

“Door het lager uitvallen van de schadelast van Univé Schade in 2021 ontstonden verschillende manieren waarop het voordeel kon terugvloeien naar onze leden. De gratis toegang tot de Cyber Fit Service, het trainingsprogramma voor ondernemers met een zakelijke verzekering is daar een mooi voorbeeld van.” benadrukt Van den Neste.

Univé Cyberhulp

In welke branche je ook werkzaam bent, cybercrime ligt altijd op de loer. Daarom hebben wij Univé Cyberhulp.

Heb je echt te maken met cybercrime of heb je een vermoeden ervan? Bel dan direct de Univé Cyberhelpdesk op 0592 74 22 22. Ook als je geen bedrijf hebt, helpt Univé jou om je online zeker te voelen. Onze experts staan 24/7 voor je klaar. Zij helpen bij het beperken van cyberschade en waar mogelijk ook het herstellen ervan. 

Gratis Bedrijfsverzekeringscheck

Als ondernemer zijn je wensen, doelen en situatie altijd in beweging. Ditzelfde geldt voor wet- en regelgeving. Daarom is het belangrijk om je verzekeringen up-to-date te houden zodat ze passen bij jouw persoonlijke én zakelijke situatie.

Maar wij weten ook dat het vinden van de tijd om je verzekeringen weer eens door te nemen, er vaak bij in schiet. Daarom staan wij voor je klaar.

Wat kun je van ons verwachten?
Onze adviseurs helpen je graag, en belangrijker nog: zij denken met je mee. Tijdens de gratis Bedrijfsverzekeringscheck bekijken ze of je nog goed verzekerd bent, of je niet oververzekerd bent en of jouw verzekeringen nog passen bij je situatie. Hiermee voorkom je dat je betaalt voor risico’s die wellicht nu niet van toepassing zijn. 

Laatste blogs

‘Univé Noord-Holland heeft vanaf dag één gezegd dat we het gingen redden’

15.000 vierkante meter in vuur en vlam. Het overkwam Jan Langedijk Bloembollen BV, een exportbedrijf gespecialiseerd in bloembollen. Maar ondanks deze enorme tegenslag wisten de broers Peter en Arjan, samen met hun vader Jan, het bedrijf weer op te bouwen. Vandaag de dag is het West-Friese familiebedrijf nog steeds een gezonde onderneming met een veelbelovende toekomst.

‘Met vervroegd pensioen? Welnee, mijn werk is veel te leuk’

“Met vervroegd pensioen? Welnee, mijn werk is veel te leuk!” Met meer dan 25 jaar ervaring geniet de 63-jarige professional nog steeds van zijn werk. Van het adviseren van agrariërs tot het ontzorgen van mkb’ers. Jan houdt van de diversiteit en het persoonlijke contact. Of het nu om een melkveehouderij of een PVC-vloerenondernemer gaat, Jan staat altijd klaar om te adviseren en te ontzorgen.

Hoe zit het ook alweer met de verplichte elektrakeuringen?

Een regelmatige keuring van de elektra op het boerenbedrijf is een voorwaarde om je tegen brand te verzekeren. Maar er zijn meerdere keuringen. Waarin verschillen ze en welke is van toepassing voor jouw bedrijf? En hoe regel je dat de keuringen op tijd plaatsvinden?

CharlieMary: ‘Ons merk is ons communicatiemiddel’

Charlotte van Waes en Marieke Vinck zijn de drijvende krachten achter het merk CharlieMary. Met liefde en zorg hebben zij een betekenisvol merk gecreëerd, waarbij elk kledingstuk een uniek verhaal vertelt. Met hun circulaire modecollectie laten zij respect voor het milieu en de ambacht centraal staan. Wat zijn wij trots dat wij deze ondernemers en hun prachtige visie op duurzame mode mogen ondersteunen.