Univé introduceert Cyber Fit Service

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Univé

Univé biedt zakelijke klanten 1 jaar lang gratis Cyber Fit Service bij alle zakelijke verzekeringen. Hiermee gaat de coöperatie een stap verder om haar zakelijke leden te helpen zich te beschermen tegen cybercrime. Met het trainingsprogramma leren zzp’ers en mkb’ers hoe ze de online veiligheid van hun bedrijf kunnen verbeteren.

Volgens Johan van den Neste, directeur Univé Schade groeit de behoefte aan kennis over online veiligheid onder deze groep ondernemers. “Zeker nu een groot deel van het bedrijfsleven zich online afspeelt. In de afgelopen vijf jaar heeft 60% van de Nederlandse bedrijven tenminste één keer te maken gehad met cybercrime (bron: CBS)”. 

Met Cyber Fit Service biedt Univé zzp’ers en mkb’ers een jaar lang gratis toegang tot het trainingsprogramma van Surelock, een bedrijf dat gespecialiseerd is in online veiligheid. Daarin staat het op een laagdrempelige manier herkennen van verschillende vormen van cybercrime centraal. “Het platform met informatie en trainingsvideo’s geeft inzicht in de cyberrisico’s die een zaak loopt en welke preventiemaatregelen de ondernemer kan treffen om de online veiligheid van het bedrijf te verbeteren. Zo helpen we hen om hun cyberkennis te vergroten en hun zaak Cyber Fit te maken.” vertelt Johan Van den Neste, directeur Univé Schade. Univé is de eerste verzekeraar die op grote schaal haar zakelijke en particuliere leden helpt zich te beschermen tegen de gevolgen van cybercriminaliteit. 

Samen cybercriminaliteit voorkomen

Univé presenteert de Cyber Fit Service ruim een jaar na de lancering van Univé Cyberhulp. Daarmee helpt de coöperatie leden bij het voorkomen, beperken en herstellen van schade door cybercriminaliteit. Volgens Van den Neste is de toenemende cybercriminaliteit is een steeds groter risico, zowel voor zakelijke als particuliere leden. Daarom helpt Univé haar leden om hun kennis over cybercriminaliteit te vergroten. Bijvoorbeeld met de cyberhelpdesk, die 24/7 beschikbaar is voor klanten die met cybercriminaliteit te maken hebben of dat vermoeden. Cyberhulp is toegevoegd aan de dekking van alle schadeverzekeringen en daarmee direct beschikbaar voor 1,1 miljoen leden van de coöperatie.  

Voor elkaar

“Door het lager uitvallen van de schadelast van Univé Schade in 2021 ontstonden verschillende manieren waarop het voordeel kon terugvloeien naar onze leden. De gratis toegang tot de Cyber Fit Service, het trainingsprogramma voor ondernemers met een zakelijke verzekering is daar een mooi voorbeeld van.” benadrukt Van den Neste.

Univé Cyberhulp

In welke branche je ook werkzaam bent, cybercrime ligt altijd op de loer. Daarom hebben wij Univé Cyberhulp.

Heb je echt te maken met cybercrime of heb je een vermoeden ervan? Bel dan direct de Univé Cyberhelpdesk op 0592 74 22 22. Ook als je geen bedrijf hebt, helpt Univé jou om je online zeker te voelen. Onze experts staan 24/7 voor je klaar. Zij helpen bij het beperken van cyberschade en waar mogelijk ook het herstellen ervan. 

Gratis Bedrijfsverzekeringscheck

Als ondernemer zijn je wensen, doelen en situatie altijd in beweging. Ditzelfde geldt voor wet- en regelgeving. Daarom is het belangrijk om je verzekeringen up-to-date te houden zodat ze passen bij jouw persoonlijke én zakelijke situatie.

Maar wij weten ook dat het vinden van de tijd om je verzekeringen weer eens door te nemen, er vaak bij in schiet. Daarom staan wij voor je klaar.

Wat kun je van ons verwachten?
Onze adviseurs helpen je graag, en belangrijker nog: zij denken met je mee. Tijdens de gratis Bedrijfsverzekeringscheck bekijken ze of je nog goed verzekerd bent, of je niet oververzekerd bent en of jouw verzekeringen nog passen bij je situatie. Hiermee voorkom je dat je betaalt voor risico’s die wellicht nu niet van toepassing zijn. 

Laatste blogs

Hoe een klein vonkje een grote brand veroorzaakt

Een van de stallen van kalverhouder Jan van der Wal in Kootwijkerbroek was toe aan onderhoud. De spijlen van de afscheidingshekken lieten los en moesten gelast worden. Toen begin september de stal leeg stond, was dat een goed moment om de klus te klaren. Maar dat ging vreselijk fout.

Cybercriminelen kraken hart van bedrijf

Hoe zou jij reageren als je op een maandagochtend ontdekt dat je gehackt bent en al je bestanden versleuteld zijn? Dat overkwam Yvo, een accountant die samen met zijn collega een eigen bedrijf runt. Lees hier hoe Yvo deze nachtmerrie heeft doorstaan en wat hij heeft geleerd over het beveiligen van zijn data.

Pas op met de verhuur van je schuur

Drugscriminelen zijn altijd op zoek naar geschikte productielocaties. Lege schuren in het buitengebied bieden alles wat ze nodig hebben. Anton Jansen van PVO (Oost-Nederland) waarschuwt dat een agrariër - die de ruimte verhuurt aan een crimineel - in grote problemen kan komen. Een gesprek over hoe bendes te werk gaan en waarom je 'nee' moet zeggen.

Inspirerend ondernemersverhaal - Ines Bakkum

Na 20 jaar ervaring in het vastgoed, startte Ines haar eigen bedrijf: IBB Vastgoed. In onze blog vertelt Ines waarom zij de stap naar zelfstandige zette, de hobbels die ze onderweg tegenkwam, en over het plezier om samen met haar man te ondernemen.

De juridische kant van de Wkb

Het belangrijkste doel van de Wkb is dat de kwaliteit van bouwprojecten verbetert en risico’s en faalkosten verminderen. De Wkb regelt dat je (net als nu) niet alleen goed werk levert, maar dat je dit ook kunt aantonen.