Univé introduceert Cyber Fit Service

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Univé

Univé biedt zakelijke klanten 1 jaar lang gratis Cyber Fit Service bij alle zakelijke verzekeringen. Hiermee gaat de coöperatie een stap verder om haar zakelijke leden te helpen zich te beschermen tegen cybercrime. Met het trainingsprogramma leren zzp’ers en mkb’ers hoe ze de online veiligheid van hun bedrijf kunnen verbeteren.

Volgens Johan van den Neste, directeur Univé Schade groeit de behoefte aan kennis over online veiligheid onder deze groep ondernemers. “Zeker nu een groot deel van het bedrijfsleven zich online afspeelt. In de afgelopen vijf jaar heeft 60% van de Nederlandse bedrijven tenminste één keer te maken gehad met cybercrime (bron: CBS)”. 

Met Cyber Fit Service biedt Univé zzp’ers en mkb’ers een jaar lang gratis toegang tot het trainingsprogramma van Surelock, een bedrijf dat gespecialiseerd is in online veiligheid. Daarin staat het op een laagdrempelige manier herkennen van verschillende vormen van cybercrime centraal. “Het platform met informatie en trainingsvideo’s geeft inzicht in de cyberrisico’s die een zaak loopt en welke preventiemaatregelen de ondernemer kan treffen om de online veiligheid van het bedrijf te verbeteren. Zo helpen we hen om hun cyberkennis te vergroten en hun zaak Cyber Fit te maken.” vertelt Johan Van den Neste, directeur Univé Schade. Univé is de eerste verzekeraar die op grote schaal haar zakelijke en particuliere leden helpt zich te beschermen tegen de gevolgen van cybercriminaliteit. 

Samen cybercriminaliteit voorkomen

Univé presenteert de Cyber Fit Service ruim een jaar na de lancering van Univé Cyberhulp. Daarmee helpt de coöperatie leden bij het voorkomen, beperken en herstellen van schade door cybercriminaliteit. Volgens Van den Neste is de toenemende cybercriminaliteit is een steeds groter risico, zowel voor zakelijke als particuliere leden. Daarom helpt Univé haar leden om hun kennis over cybercriminaliteit te vergroten. Bijvoorbeeld met de cyberhelpdesk, die 24/7 beschikbaar is voor klanten die met cybercriminaliteit te maken hebben of dat vermoeden. Cyberhulp is toegevoegd aan de dekking van alle schadeverzekeringen en daarmee direct beschikbaar voor 1,1 miljoen leden van de coöperatie.  

Voor elkaar

“Door het lager uitvallen van de schadelast van Univé Schade in 2021 ontstonden verschillende manieren waarop het voordeel kon terugvloeien naar onze leden. De gratis toegang tot de Cyber Fit Service, het trainingsprogramma voor ondernemers met een zakelijke verzekering is daar een mooi voorbeeld van.” benadrukt Van den Neste.

Univé Cyberhulp

In welke branche je ook werkzaam bent, cybercrime ligt altijd op de loer. Daarom hebben wij Univé Cyberhulp.

Heb je echt te maken met cybercrime of heb je een vermoeden ervan? Bel dan direct de Univé Cyberhelpdesk op 0592 74 22 22. Ook als je geen bedrijf hebt, helpt Univé jou om je online zeker te voelen. Onze experts staan 24/7 voor je klaar. Zij helpen bij het beperken van cyberschade en waar mogelijk ook het herstellen ervan. 

Gratis Bedrijfsverzekeringscheck

Als ondernemer zijn je wensen, doelen en situatie altijd in beweging. Ditzelfde geldt voor wet- en regelgeving. Daarom is het belangrijk om je verzekeringen up-to-date te houden zodat ze passen bij jouw persoonlijke én zakelijke situatie.

Maar wij weten ook dat het vinden van de tijd om je verzekeringen weer eens door te nemen, er vaak bij in schiet. Daarom staan wij voor je klaar.

Wat kun je van ons verwachten?
Onze adviseurs helpen je graag, en belangrijker nog: zij denken met je mee. Tijdens de gratis Bedrijfsverzekeringscheck bekijken ze of je nog goed verzekerd bent, of je niet oververzekerd bent en of jouw verzekeringen nog passen bij je situatie. Hiermee voorkom je dat je betaalt voor risico’s die wellicht nu niet van toepassing zijn. 

Laatste blogs

Hoe zorg jij voor inkomsten bij arbeidsongeschiktheid?

Een van de eerste lessen die je als ondernemer leert, is dat jij zelf voor financiële zekerheid moet zorgen. Je wordt niet beschermd door regelingen van een werkgever of de overheid. Ook niet als je inkomsten wegvallen omdat je arbeidsongeschikt bent geworden. Ondernemers blijken voor die situatie uiteenlopende oplossingen te bedenken. Maar werken ze allemaal (altijd) even goed?
Zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen installeren? Voorkom ongelukken

Installatiebedrijven hebben volop werk nu de vraag naar zonnepanelen zo groot is. Ook als zzp’er kun je goed verdienen als je handig bent in het plaatsen van PV-installaties (zonnestroominstallaties). Dus: het dak op en aan het werk! Uiteraard voorkom je onveilige situaties en tref je maatregelen voor jezelf en je mensen om ongelukken te voorkomen. Of komt dat op de tweede plaats?

AOV acceptant aan het woord

Nieuwsgierig naar de wereld achter de arbeidsongeschiktheidsverzekering? Met ruim twee decennia ervaring in het vak en als voormalig AOV-adviseur helpt Jelle Vledder - AOV - acceptant bij Univé - ondernemers bij het beschermen van hun toekomst. In onze blog geeft hij een uniek kijkje in het proces achter de schermen, van technische evaluaties tot medische beoordelingen.

Andijkers redden dorpscafé

In het hart van Andijk stond café 't Ankertje op het punt te verdwijnen, maar dankzij de vastberadenheid van veertien lokale ondernemers en bewoners blijft dit historische café bruisen! Voormalig ondernemer Peter Manshanden leidde het initiatief. "Dit café, waar al 125 jaar lief en leed wordt gedeeld, mocht niet verloren gaan," zegt Peter. Wat volgde was een bijzondere samenwerking tussen veertien ondernemers en dorpsgenoten. Lees dit inspirerende verhaal van lokale ondernemers die samenkwamen om dé ontmoetingsplek van hun dorp te behouden.

Aansprakelijkheid is niet 100% te verzekeren

Als ondernemer koop je goederen en diensten in en lever je die ook zelf. Daarvoor heb je overeenkomsten afgesloten met leveranciers en afnemers. In de algemene voorwaarden die deel uit kunnen maken van zo’n overeenkomst, is vaak een beperking van de aansprakelijkheid opgenomen. Waarom is dat? En waarom zou je zelf de aansprakelijkheid beperken?